boczek2001 04.12.03, 14:07 Co myślicie ?? Opanował umysły, zdobył serca, jest na szczytach list przebojów. Czy to cieszy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seba1984 Re: HIP - HOP i nie zmienia sie nic!!! 06.12.03, 15:50 No coż hip-hop to ciekawa sprawa....szczególna w naszym kraju.....to punk rock lat 80 nowy underground, warto jednak zapytac na ile hiphop zaczyna sie komercjalizowac.....na ile stare sklady osiedlowe zaczynaja popadac w tandente....teksty hiphopowe zaczynaja sie przescigac nie w zawilosciach slowynych a kto wiecej razy zabluzni....po za tym zauwaza sie ogromny naplyw hipokryzji w ich testach oraz wzajemnego wykluczania...z jednej strony mowi sie w nich ze zwieksza sie bandytyzm, cos ze nie moge sie czuc bezpiecznie na osiedlu i ulicy tym czasem w innych mowi sie lej na wszysko olewaj wladze......sam hiphop zwlaszcza ten undergroundowy jest ciekawym ruchem, problem jest jednak szerszy i zwiazany z sama subkultura....polyka ona coraz wiecej zwyczajnych bandytow ktorych wsrod osob w naszym czy moim wieku jest troche......filozofia hiphopu (nie dokonca pewnie ja rozumiejac) tlumacza swoje postepowanie....to zaczyna odbijac sie złym swiatlem na hiphop krzywdzac ten cenny gatunek muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek2001 Re: HIP - HOP i nie zmienia sie nic!!! 09.12.03, 12:43 - u nas nastąpił boom, ale zdecydowanie później niż w Niemczech czy we Francji, u nas natomiast przerósł najśmielsze oczekiwania. Trafił w niszę niezagospodarowaną przez nikogo... trafił do młodych ludzi, którym daleko do Breatney, Edyty Górniak lub też ciezkiego brzmienia. Fakt, HH zaczyna sie komercjalizować, ale to jedyna szansa żeby trafić do szerszego grona słuchaczy. Dzis zeby sie wybic trzeba isc na pasku koncernów fonograficznych - koncerty i nagranie płyty kosztuje. Pytanie tylko na ile zespołu HH pozwolą sie sprzedać. Jednak w świecie muzyki utrzymac sie mozna z zachowaniem własnego jestestwa czego przykładem jest Kazik. Taki Mezo - teksty są banalne, infantylne. Takie disco-polo polskiej muzyki. Dla mnie to HH mało rasowy z przeznaczeniem na masowy użytek, zeby muzyka wpadała szybko w ucho, bez klimatu. Kliamt pabianicki tez nie powoduje we mnie zadnych wibracji... Bluźnienie hmmmmmm....... juz dawno od tego sie odchodzi. Kiedys moze tak - liczba bluzgów decydowała o powodzeniu. Zaczynali przeciez Wzgórze YaPa3, Liroy albo NAS. Wtedy sie ludziom podobało - to była nowosc - ktos zabluznił w piosensce i to po polsku! Mistrz dla mnie Kaliber i PFK z nieodżałowanym Magikiem. I to prawda po jego śmierci ten zespoł juz nie zrobił i nie zrobi równei dobrego HIP-HOPu. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: HIP - HOP i nie zmienia sie nic!!! 08.12.03, 11:11 boczek2001 napisał: > Opanował umysły, zdobył serca, jest na szczytach list przebojów. > > Myślę, że żyję na innej planecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_blokers Re: HIP - HOP i nie zmienia sie nic!!! 07.11.04, 15:44 Z tymi szczytami list przebojow to bym nie przesadzala, bo to co jest na szczytach list przebojow to nie jest hh, tylko jakies Libery, ktorzy wszystkie piosenki(podkreslam slowo piosenki) maja takie same, czyli brzmiace na modle "i tylko zeby nie bylo..."Lena Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: HIP - HOP i nie zmienia sie nic!!! 13.11.04, 00:56 juz nie ma dobrego hip hopu:( jest same gówno gdzie tym nowym zespołom do Paktofoniki? Odpowiedz Link Zgłoś