1909

(3 wyniki)
  • "W przyszłym roku kino Pionier 1909 będzie obchodziło stulecie. Welt - Theater Helios założył Albert Pietzke." Takiego idiotyzmu o Pionierze to jeszcze nie słyszałem. Welt-Theater i Helios to dwa różne kina! Pierwsze istnieje do dziś i funkcjonuje jako Pionier 1909 właśnie, choć powstało zapewne w 1907 r.! A drugie mieściło się przy dzisiejszej al. Wojska Polskiego 51 i to ono powstało w 1909 r. Niestety ludzie związani z kinem nie chcą tego przyjąć do wiadomości i miast cieszyć się ...
  • Gdzie iść do kina w Szczecinie? W portalu gazety oferta jest niespecjalna... Nadmieniam że przyjeżdżam do Szczecina na weekend i miałem w planach wypad na film. Kto mi poradzi gdzie iść bo same nazwy kin nic mi nie mówią.
  • GW: "Najstarsze kino w Szczecinie (działa od 1909 r.) ma nowe oblicze. 15 marca zakończy się kapitalny remont obiektu. Pionier będzie dalej kinem niedrogim. Nowy wystrój i jakość obrazu nie spowoduje wzrostu cen biletów. (...) Nowy Pionier będzie regularnie organizował maratony filmowe w weekendy oraz przeglądy kina niezależnego. Będą też seanse wieczorne o 22, a w soboty i niedziele o 24." Nie wiecie jaki standard bedzie mial Pionierek po remoncie (dzwiek, ekran, fotele)? Am...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się