1967

(6 wyników)
  • Taka konkluzje wynioslem z przemowienia Georga Buscha. Jerozolima podlega dyskusji. Busch nie chce Arafata, zydowskich osadnikow co jasno swiadczy, ze Izrael musi wycofac sie z terenow okupowanych od 1967 roku.
  • Przez 3 lata sluzyłam ruskim w polskim wojsku za 50 - 80 zlotych miesięcznie ( cztery wina owocowe) i 15 papierosów sport dziennie (pozniej Albatrosow). Czy Najjasniejsza mi wynagrodzi to zniewolenie. 3 lata zycia to prawie kadencja sejmu. A zycie nie jest liczone w kadencjach. Jeden z moich gnebicieli , admirał na emeryturze jest szefem Zwiazku Wędkarskiego w Gdańsku. Dwie kasy kasuje. a ja reumatyzm.
  • do przeciwników - zadajcie sobie pytanie ,co byłoby w zamian ?
  • IZRAEL - ZBRODNIA - SAD - KARA Ariel Sharon - od dnia objęcia urzędu premiera Izraela - niweczy każdą możliwość pokojowego rozwiązania konfliktu z Palestyńczykami. Jednocześnie nigdy, w 35 letniej historii izraelskiej okupacji, Palestyńczycy nie byli tak słabi i bezbronni jak obecnie . Izraelskie przestępstwa przeciw prawom międzynarodowym i ludzkim są dziś w Palestynie chlebem powszednim. Codziennie jesteśmy świadkami brutalnych izraelskich gwałtów na cywilnej ludności. Palestyńs...
  • Jan Tomasz Gross wyjezdzal czesto do Wloch i Francji. Finansowal te podroze jego stryj Feliks Gross, kierownik katedry socjologii na uniwersytecie w Nowym Jorku , autor ksiazki "The Seizure Of Political Power" (przejecie wladzy) m. in. w krajach socjalistycznych... Innym krewnym Jana , z ktorym utrzymuje on bliskie kontakty, sa Ludwika Gross - dyrektor Instytutu Walki z Rakiem w Nowym Jorku, Maria Klein z domu Gross zamieszkala w Izraelu i dalsi krewni zamieszkali we Francji i Aus...
  • "Podobnie jak w tezie, iż postawieni na czele telewizji i radia publicznego Bronisław Wildstein czy Krzysztof Czabański, dziennikarze z kilkudziesięcioletnim stażem - nie peerelowskim, ale opozycyjnym - są "niekompetentnymi politrukami", takimi właśnie jak kadrowi oficerowie KGB kontrolujący media w Rosji. " www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070202/opinie_a_1.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się