1991

(6 wyników)
  • Czy ktoś mi może zdradzić jak mniej więcej kształtowała się popularność tego imienia w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych? Ostatnio, gdzie się nie ruszę, spotykam ze 4-5 Mart, urodzonych prawdopodobnie w drugiej połowie lat osiemdziesiątych. Czy przypadał wtedy jakiś szczyt popularności tego imienia?
  • Jakie to są? Pytam, bo jestem z tegoż rocznika i chciałabym dowiedzieć się ile dziewczyn w mojej nowej klasie nosi modne imiona.
  • Przeglądałam właśnie listy absolwentów gimnazjów w powiatach sądeckim, gorlickim i limanowskim (i chyba jeszcze jakimś) i jestem zaskoczona częstością występowania tych imion! Niemal w każdej szkole zdarza się dziecko o tym imieniu, a bywa, że w jednej klasie występuje nawet dwukrotnie! Wiecie może, skąd brała się względna, myślę, że lokalna popularność tych imion?
  • Postanowiłam prowadzić obserwację identyfikatorów uczniów mojego liceum. A więc rocznik 1989-1991. Do tej pory zaobserwowałam: 1989- Oriana, Cezary, Susan(zagraniczny rodzic) 1991- Jacek, Leszek, Ksenia. Przypomniało mi się, że kiedyś znałam Elżbietę i Dorotę (siostry), także z tych przedziałów wiekowych.
  • Raczej żadnych rewelacji jak na rocznik 1991, ale wymienię. Daria Anita Aneta Karolina Dorota Kamila Dominika Magdalena Marta 2 Moniki Marlena 2 Agaty Klaudia Katarzyna Anna 2 Pauliny(w tym ja)+ Paula Alicja Justyna 2 Małgorzaty Beata Joanna Maja Arkadiusz!!! Przemysław Radosław Jakub Co sądzicie?
  • Oto jest pytanie . Mam na imię właśnie Paulina, 91 rocznik. Dwa miesiące temu wpadł mi w ręce dodatek ze zdjęciami i imionami gimnazjalistów z mojego miasta, którzy po wakacjach staną się licealistami oraz uczniami techników i zawodówek. Odkryłam, że w każdym gimnazjum w moim regiomie,w każdej niemalże klasie była przynajmniej jedna Paulina. Powiedzcie, czy to imię było w tamtym okresie aż tak modne? A może przesadzam? Czy są na forum jakieś Pauliny wiekowo zbliżone do mojego roc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.