Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      aplikacje

aplikacje

(8 wyników)
    • Witam Tłumaczę prezentację nt SAPa i mam watpliwość co do SAP Service Parts Management - chodzi o wdrożenie SAP w logistyce, kontekst np. "LMP migration from Initial Planning Solution to Service Parts Management Solution" - Przejście / migracja w ramach Programu Modernizacji Logistyki (LMP) ze Wstępnego Systemu Planowania do Systemu Planowania Komponentów Usług (????) I jezcze jak SAPowcy nazywają Available-to-Promise - chodzi o zarządzanie zapasami - czy może być zarządzanie Dos...
    • mam wrażenie, że coraz mniej ciekawych tematów... że coraz więcej pytań: do czego służy coś tam niedługo to forum zamieni się w forum userów - co zrobić aby uruchomić transakcję XYZ i właściwie do czego ona służy... - absolutnie nie ubliżając userom... to może na rozruszanie umysłów kolegów abaperów: jak zmienić plik z serwera aplikacji, który został zapisany szesnastkowo (binary search) na charakter? pozdrawiam
    • Witam. Masowy import danych do SAPa przy wykorzystaniu LSMW jest dość skomplikowany w przygotowaniu i prawie zawsze sprowadza się do załadowania danych z plików „.xls”. Chcąc ułatwić, a przede wszystkim przyśpieszyć cały proces importu danych napisałem aplikację, która pozwala w bardzo krótkim czasie przygotować nagranie transakcji, zrobić mapowanie pól z pliku „.xls” i zaimportować dane do SAPa. Poniżej zamieszczam linki do prezentacji pokazujących w...
    • Witam. Czy istnieje w sapie jakiś mechanizm (transakcja), który potrafił by śledzić wywołania modułów funkcyjnych łącznie z parametrami z jakimi te moduły zostały wywołane. Pozdrawiam
    • NINIEJSZY ARTYKUŁ JEST JEDYNIE PRZEKŁADEM INFORMACJI W RAMACH UŻYTKU RZETELNEGO, NIE JEST OBJĘTY PRAWEM AUTORSKIM STANU CONNECTICUT I JEST PRZYTOCZONY WYŁĄCZNIE W CELACH EDUKACYJNYCH I NIEKOMERCYJNYCH. CO NALEŻY WIEDZIEĆ Podczas wdrażania Hurtowni Danych SAPu (BW SAPu) należy się skupić na tradycyjnych metodach to znaczy na wprowadzaniu znormalizowanej warstwy hurtowni danych. Jeżeli wdrożenie nastąpiło pobieżnie i koncentrowało się na budowaniu wyłącznie, InfoCubes to całko...
    • Witam, Mam problem z wydrukiem zamówienia MM. Zarówno przy rodzaju komuniaktu jak i w parametrach uzytkownika mam "ustawione natychmiastowe wysyłanie". REkord warunku ma przypisany czas 4 (czyli natychmiastowe wysyłanie podczas zamykania aplikacji). Niestety zamówienie nie drukuje się. W dodatku po zamknięciu aplikacji warunek wyświetla się jako przetworzony pomyślnie( kolor zielony), czyli tak jakby wydruk poszedł. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem??
    • Witam wszystkich zainteresowanych !! Panowie i Panie mam problem wyklepałem aplikację w Delphi opartą na komponentach SAP DCOM ( te śmieszne ocx’y !!). Wszystko działa OK na kompach gdzie jest SAP GUI natomiast na kompach gdzie go brak zarejestrowałem następujące ocx : regsvr32 SAPTSCom.ocx regsvr32 tsx5gx30.ocx regsvr32 wdtlog.ocx regsvr32 wdtfuncs.ocx oczywiście dodałem tez dllkę irfrc32.dll w katalogu systemowym !1 i nic :( Może ktoś miał już podobny problem ??...
    • Hej. Czy ktoś z was może wywoływał RFC z Delphi ?? Potrzebuję zintegrować "staruszka paskalowego" z R/3. Chcę wysłać dane z tej aplikacji do R/3. Po stronie SAPa nie widzę problemów ale nie mogę znaleźć nic na temat Delphi i DCOMa ?? Pozdr C.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się