Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      aplikacje

aplikacje

(5 wyników)
    • Witam, obroniłam niedawno pracę magisterską na europeistyce (temat stricte prawniczy) i promotor zażyczył sobie, abym składała na doktoranckie i prowadziła od października zajęcia, jak się dostanę. Problem taki, że studiuję także prawo, od października będę na 5 roku i jeśli uda mi się terminowo skończyć, to w przyszłym roku będę chciała zdawać na aplikację. Dlatego nieco się waham - trochę bez sensu zaczynać studia doktoranckie, żeby je po roku rzucać jak się dostanę na aplikację... (...
    • a podobno od przybytku głowa nie boli ;) mianowicie w październiku rozpoczynam aplikację sądową i dodatkowo dostałam się na niestacjonarne studia doktoranckie (prawo), które również rozpoczynają się w październiku. stanęłam przed wyborem: robić te dwie rzeczy równolegle (a na obu mi bardzo zależy), czy jednak doktorat sobie niestety podarować... :(( czy ktoś był już może w takiej sytuacji i ma jakieś przemyślenia? jak wspomniałam, na obu rzeczach mi bardzo zależy, i w związku z ty...
    • Witam jestem tutaj nowym użytkownikiem wiec bardzo proszę o wyrozumiałość w ewentualnych gafach internetowych :) W tym roku chciałabym rozpocząc studia doktoranckie na wydziale prawa. Czeka mnie rozmowa wstępnaz ewentualnym patronem, chciałabym prosić o wszelkie uwagi i porady jak się do niej przygotwać. Słysałam, ze może paść pytanie o temat (nie konkrteny) z jakiego chciałabym pisac pracę,a jestem tak ziolna jak trawa w maju :( nic nie mam sprecyzowanego, i nie wiemjak szykać :( bardzo ...
    • "Z tego samego badania wynika, że najsłabsze - zdaniem pracodawców - strony prawników to: kontynuacja działalności naukowej (czytaj: studia doktoranckie), [...]" No, w koncu jest czarne na bialym, ze doktorat to strata czasu ;) Całość: praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4890176.html W sumie fajne :) Po studiach prawa zarabia sie zenujaca kase, a po (i w trakcie) dr nikt prawnikow nie chce ;)
    • Zamierzam rozpocząć, ale nie wiem czy warto. Jakie są perspektywy bez aplikacji? Może ktoś ma jakiś pomysł. Zapraszam do wymiany poglądów. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się