apteczka

(7 wyników)
  • Dziś w Gw str.8 "Apteczkowa psychoza na granicy z Niemcami" opisano wyposażenie apteczek wymagane przez policje w Niemczech, w tym m.in.ilość i rodzaje plastrów, nożyczki dł.14,5cm, folia termiczna 160x210cm,instrukcja I pomocy itd. wymagana tez kamizelka odblaskowa. Policja każe za brak i nieprawidłowe wymiary tego wyposażenia od 10 euro do ?. Takie apteczki po 5,90 euro są w ich sklepach. U nas to wyposażenie jest wg autora z norma DIN - 13164-B. Sprawdziłem dziś, za 49 zł jest aptec...
  • Mam standardowa jaka byla w aptece, ale ktos mi opowiadal, ze podczas kontroli pokazal reklamowke (akurat wracal z apteki) i w srodku byly prezerwatywy i tabletki na watrobe i podobno 'przeszlo' (nie dostal mandatu).
  • Witam, mam pytanie - czy moglibyście poradzić mi gdzie kupić dobrze wyposażoną apteczką i jakie są ich ceny? A może lepiej samemu skompletować potrzebne środki ? Słyszałam, że tak jest podobno taniej. No i co według Was powinno się bezwzględnie znaleźć ? Będę wdzięczna za info :) Pozdrawiam, kama
  • No bo tak. W Niemczech trzeba mieć ze sobą apteczkę. Ale samochód zarejestrowany w Polsce nie musi mieć apteczki. Więc jak wiemy z prasy wszelakiej żądanie Niemców aby Polski samochód wyposażony był w apteczkę kiedy jedzie przez Niemcy jest bezpodstawne. Analogiczne zagadnienie: W Polsce nie można zarejestrować samochodu z kierownicą po prawej stronie. Ale można w Wielkiej Brytanii.Czyli ja sobie mogę swoim samochodem przyjechać ze Szkocji i jeździć po Polsce, chociaż według polskic...
  • Witajcie, Jakie macie doświadczenia ze słowacką policją? Zmieniło się tam coś ostatnio w porównaniu z tym, co działo się wcześniej? Mieliście jakieś ciekawe przygody na Słowacji? Wybieram się do Włoch i zastanawiam się, jak przygotować się na zachowanie knedli. Jak ostatnio jechałem, to mnie 3 razy zatrzymali na odcinku 100 km, który miałem do autostrady na Bratysławę. Samochód w 100 proc. sprawny i specjalnie jechałem przepisowo nie przekraczając dozwolonej prędkości nawet ...
  • Witam! Co wozicie ze sobą w aucie? Dodam, że nie mam na myśli tu sprzętów typu szminka, dezodorant, itp. ;) Obowiązkowych rzeczy jest chyba mało. Gaśnica, trójkąt i coś jeszcze? Ja wożę: gaśnicę, kamizelkę drogową, koło zapasowe, lewarek, klucze do śrub, śrubokręty, latarkę, wodę, gąbkę do szyb, saperkę, siekierkę, atlas polski i europy, taśmę izolacyjną, linkę uniwersalną, trójkąt, rękawiczki do brudnej roboty, chusteczki, no i książkę serwisową Więcej rzeczy nie pamiętam. ...
  • Czy jest obowiązek posiadania w naszym kraju w/w kamizelki odblaskowej? Czy za jej brak kara się mandatem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się