Dodaj do ulubionych

Napój z arbuza

10.08.03, 08:09
Przepis poznałam inwestując w ww. Miąższ arbuza miksujemy, dodajemy kostki
lodu i cukier waniliowy. Ponoć przepyszne, choć jeszcze nie próbowałam.
Obserwuj wątek
    • Gość: aniela Re: Napój z arbuza IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 10:50
      a alkohol? jaki alkohol dodajemy. inaczej sie nie liczy ;)
    • gitman Re: Napój z arbuza 10.08.03, 11:26
      a dobre fakt. arbuz to jedna z niewielu rzeczy ktora sie udala panu bogu. ;)))
      • miltonia Re: Napój z arbuza 10.08.03, 13:30
        I jeszcze koty, dodam niemerytorycznie.
    • tradycja1 Re: Napój z arbuza 10.08.03, 16:58
      Dobrze jest to cudo jeszcze dodatkowo schlodzic a arbuz musi byc bezpestkowy
      no chyba ze ktos lubi dlubac :)
      • Gość: kanuk Re: Napój z arbuza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.08.03, 17:35
        bezpestkowy bez skorki pokrojony zapaczkowany genetycznie zmieniony i z
        dodatkiem srodkow wydluzajacych swiezosc. rowniez w wersji "lite" . a od
        czwartego kwartalu w aerozolu.
    • Gość: katakhanes Re: Napój z arbuza IP: *.Szczecinek.Net.PL 11.08.03, 10:25
      a to ja znam inną koncepcję wykorzystania arbuza, i alkohol w tym jest. otóż
      przekrajamy sobie takiego arbuza na pół, wydrążamy trochę miąższu, ale nie za
      wiele, tak w sam raz:)) i zalewamy ładnie woodeczką albo spirytusikiem (kwestia
      gustu). następnie wstawiamy do lodoweczki. po godzinach kilku wyjmujemy naszego
      drinka, wbijamy słomki, i sobie popijamy... efekt końcowy wiadomy.
      • zarlaczka Re: Napój z arbuza 11.08.03, 13:08
        Myślę, że Twój przepis nad wyraz bliżski sercom czy kubkom smakowym
        Napojowiczów okazać się może.
      • marghot Re: Napój z arbuza 26.08.03, 14:59
        Gość portalu: katakhanes napisał(a):

> a to ja znam inną koncepcję wykorzystania arbuza, i alkohol w tym jest. otóż
        > przekrajamy sobie takiego arbuza na pół, wydrążamy trochę miąższu, ale nie za
        > wiele, tak w sam raz:)) i zalewamy ładnie woodeczką albo spirytusikiem
        (kwestia
        >
        > gustu). następnie wstawiamy do lodoweczki. po godzinach kilku wyjmujemy
        naszego
        >
        > drinka, wbijamy słomki, i sobie popijamy... efekt końcowy wiadomy.

A czy ów wydrążony miąższ mieszamy z napojem wyskokowym, czy też wyzbywamy się
        owego wydrążenia ;)?
    • Gość: Bini Re: Napój z arbuza IP: *.netvigator.com 27.08.03, 11:34
      zarlaczka napisała:

> Przepis poznałam inwestując w ww. Miąższ arbuza miksujemy, dodajemy kostki
      > lodu i cukier waniliowy. Ponoć przepyszne, choć jeszcze nie próbowałam.

Nie dodawaj kostek lodu, bo rozwodni i tak delikatny smak arbuza, wstaw do
      lodowki, aby sie ochlodzil i tyle - pije czesto, bo dobrze gasi pragnienie
      podczas upalow, koniecznie bez cukru.
      • Gość: Aga* Re: Napój z arbuza IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 14:00
        A ja znam imprezową wersje arbuza, trochę podobną do wyżej przytoczonej. W
        Dużym arbuzie, bez rozkrawania wycina się dziurkę, wyjmuje za pomocą łyżeczki
        trochę miąższu, wciska się w te dziure szyje butelki od wódeczki i wlewa tyle
        zawartosci ile się bezproblemowo zmieści, potem do zamrażalnika na 30-40 minut.
        A później pozostaje rozkrojenie i delektowanie się sałatko-drinkiem :))
    • Gość: ja Re: Napój z arbuza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 12:08
      to nie nadaje sie do picia ja polecam spirytus i krakersy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka