zarlaczka 10.08.03, 08:09 Przepis poznałam inwestując w ww. Miąższ arbuza miksujemy, dodajemy kostki lodu i cukier waniliowy. Ponoć przepyszne, choć jeszcze nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aniela Re: Napój z arbuza IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 10:50 a alkohol? jaki alkohol dodajemy. inaczej sie nie liczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Napój z arbuza 10.08.03, 11:26 a dobre fakt. arbuz to jedna z niewielu rzeczy ktora sie udala panu bogu. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Napój z arbuza 10.08.03, 13:30 I jeszcze koty, dodam niemerytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Napój z arbuza 10.08.03, 16:58 Dobrze jest to cudo jeszcze dodatkowo schlodzic a arbuz musi byc bezpestkowy no chyba ze ktos lubi dlubac :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kanuk Re: Napój z arbuza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.08.03, 17:35 bezpestkowy bez skorki pokrojony zapaczkowany genetycznie zmieniony i z dodatkiem srodkow wydluzajacych swiezosc. rowniez w wersji "lite" . a od czwartego kwartalu w aerozolu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: katakhanes Re: Napój z arbuza IP: *.Szczecinek.Net.PL 11.08.03, 10:25 a to ja znam inną koncepcję wykorzystania arbuza, i alkohol w tym jest. otóż przekrajamy sobie takiego arbuza na pół, wydrążamy trochę miąższu, ale nie za wiele, tak w sam raz:)) i zalewamy ładnie woodeczką albo spirytusikiem (kwestia gustu). następnie wstawiamy do lodoweczki. po godzinach kilku wyjmujemy naszego drinka, wbijamy słomki, i sobie popijamy... efekt końcowy wiadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: Napój z arbuza 11.08.03, 13:08 Myślę, że Twój przepis nad wyraz bliżski sercom czy kubkom smakowym Napojowiczów okazać się może. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Napój z arbuza 26.08.03, 14:59 Gość portalu: katakhanes napisał(a): > a to ja znam inną koncepcję wykorzystania arbuza, i alkohol w tym jest. otóż > przekrajamy sobie takiego arbuza na pół, wydrążamy trochę miąższu, ale nie za > wiele, tak w sam raz:)) i zalewamy ładnie woodeczką albo spirytusikiem (kwestia > > gustu). następnie wstawiamy do lodoweczki. po godzinach kilku wyjmujemy naszego > > drinka, wbijamy słomki, i sobie popijamy... efekt końcowy wiadomy. A czy ów wydrążony miąższ mieszamy z napojem wyskokowym, czy też wyzbywamy się owego wydrążenia ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bini Re: Napój z arbuza IP: *.netvigator.com 27.08.03, 11:34 zarlaczka napisała: > Przepis poznałam inwestując w ww. Miąższ arbuza miksujemy, dodajemy kostki > lodu i cukier waniliowy. Ponoć przepyszne, choć jeszcze nie próbowałam. Nie dodawaj kostek lodu, bo rozwodni i tak delikatny smak arbuza, wstaw do lodowki, aby sie ochlodzil i tyle - pije czesto, bo dobrze gasi pragnienie podczas upalow, koniecznie bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga* Re: Napój z arbuza IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 14:00 A ja znam imprezową wersje arbuza, trochę podobną do wyżej przytoczonej. W Dużym arbuzie, bez rozkrawania wycina się dziurkę, wyjmuje za pomocą łyżeczki trochę miąższu, wciska się w te dziure szyje butelki od wódeczki i wlewa tyle zawartosci ile się bezproblemowo zmieści, potem do zamrażalnika na 30-40 minut. A później pozostaje rozkrojenie i delektowanie się sałatko-drinkiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Napój z arbuza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 12:08 to nie nadaje sie do picia ja polecam spirytus i krakersy Odpowiedz Link Zgłoś