Gość: kubu IP: *.chello.pl 14.07.04, 11:11 wiele razy o tym słyszałem, ale nigdy nie robiłem czy ktoś wie jak to się robi, a zwłaszcza w jakich proporjach? tzn ile wódki na jednego arbuza? byłbym wdzięczny za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: arbuz z wódką 14.07.04, 11:15 Moi znajomi niedawno wytowrzyli. na arbuza nie za dużego zużyli 0,7l wódki. Wstrzykiwali wodę ognista do arbuza, poleżało to dni kilka w lodówce i wiele osób zachwycało się smakiem. ja nie, ponieważ należę do fanklubu winiarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at jest niezły - również z winem musującym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.04, 13:44 można arbuzowi ściąć 'czerep', lekko wydrążyć (wyjąwszy kilka łyżek miąższu zyskujemy pole manewru) i napoić wybranym alkoholem. Jeśli wydaje się, że więcej płynu nie wejdzie, trzeba chwilę odczekać - i wejdzie :) Napojonego arbuza dobrze schładzamy, lepiej więc przed zakupami ocenić możliwości swojej lodówki. Udanej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: arbuz z wódką 14.07.04, 14:06 Pascal kiedyś podawał jakiś przepis, ale nie mogę znaleźć, niestety. Wczoraj kupiłam arbuza i też mi ten pomysł wpadł do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: arbuz z wódką 14.07.04, 16:06 Zamiast wódki użyj rumu - pycha! Kubańczyk, od którego znam ten specjał, zaleca uzupełnianie braków (po częściowym wyjedzeniu miąższu) dalszymi dawkami rumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: arbuz z wódką IP: 212.191.200.* 16.09.04, 13:24 Czy można napoić arbuza winem własnej roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: arbuz z wódką 16.09.04, 13:26 To wychodzi taki drink typu "biały niedźwiedź" :o)) Odpowiedz Link Zgłoś