GoĹÄ: zuza IP: *.net.stream.pl 03.08.10, 17:40 i jeszcze chłopdnik arbuzowy - z dodatkiem malin oraz mleka skondensowanego i cukru waniliowego - niebo w gębie :-) Arbuz LOVE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bukati Arbuz. Na okrągło 03.08.10, 21:02 Kocham arbuza. Gdy jst sezon, potrafię jeść na śniadanie, obiad i kolację :) Dzisjaj w ciągu dnia zjadłam połowę dużego arbuza :) Tylko na lunch zmieniłam jadłospis i opchnęłam kuskus z suszonymi pomidorami "Coś na ząb". Też zdrowe. Uwielbiam lato, bo jest tyle pyszności wokół :) Odpowiedz Link Zgłoś
shakus1988 Re: Arbuz. Na okrągło 21.07.12, 11:05 Ja też uwielbiam. Mogę nie jeść nic więcej tylko śniadanie obiad kolacja arbuz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Te przepisy to zabijanie smaku arbuza 04.08.10, 01:53 Arbuz jest przepyszny. Od początku lata zjadam przynajmniej jednego dziennie. Ale te przepisy... to psucie jego smaku. Arbuz najlepszy jest bez żadnych dodatków. Po prostu arbuz i już. Nie "poprawiajmy" smaku czemuś, co ma idealny sam samo w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
on-czyli-ja Re: Arbuz. Na okrągło 04.08.10, 11:24 Arbuz jest faktycznie baaardzo fajny - tyle że też bardzo słodki:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snajper Arbuz. Na okrągło IP: 95.143.208.* 05.08.10, 09:31 autor artykulu chyba nie wie co to jest prawdziwy arbuz!najlepsze na swiecie arbuzy rosna na Placu Pigal.zart. najlepsze, to arbuzy z Astrachania.to w Rosji.wymieniajac jako pierwsze chinskie, czy turecke, to obraza tej jagody! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: groszek Re: Arbuz. Na okrągło IP: *.swietojanska.net 05.08.10, 11:15 Snajper masz rację! najpyszniejsze jadłam właśnie stamtąd. Niezapomniane wakacje, zawsze będą mi się kojarzyły z tym smakiem. Żadne tureckie czy greckie nie mają tego czegoś... Jeszcze pod koniec października na ulicach były usypane góry astrachańskich arbuzów o wyjątkowym smaku i słodyczy. Ale i tak gdy tylko kończą się truskawki przerzucam się na arbuzy, a z "konkretów" pomidory z mozzarellą i już! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arbuzowy A arbuz z rumem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 12:24 Zapomnieliście o najpopularniejszym przepisie na arbuza... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PItupitu Arbuz. Na okrągło IP: 217.153.162.* 05.08.10, 12:31 1kg arbuza (tyle trzeba zjeść, żęby toto poczuć) zawiera 360 kcal, tyle co kotlet schabowy :-). Nietuczący owocek... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: Arbuz. Na okrągło IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.08.10, 13:26 niestety, arbuz ma bardzo wysoki indeks glikemiczny (75), więc łatwo można utyć od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
marigold222 Re: Arbuz. Na okrągło 13.07.12, 11:12 arbuz z żółtym serem- bardziej konkretne danie- pokroic wszystko w kostkę i niczym nie polewać- pycha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AST Re: Arbuz. Na okrągło IP: *.pool.mediaWays.net 15.07.12, 01:37 Stary watek odswiezony. Wiecie ze 5 kg arbuz to okolo 4o do 50 dkg cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Heniek Powoli, powoli z tym arbuzem na okrągło! IP: *.centertel.pl 15.07.12, 08:25 Arbuz ma bardzo wysoki indeks glikemiczny i osoby majace z kłopoty z poziomem cukru winny go wręcz unikać. Odpowiedz Link Zgłoś