-
Odnotowuję, bo jest i o Musierowicz:
www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,11878253,Bajki_lecza___bajki_kalecza_.html?as=1&startsz=x
-
Mam wrażenie, że już był taki wątek, ale wyszukiwarka nie wyrzuca, a to we mnie siedzi, wiec postanowiłam pośmiecić na forum.
Z pewnością każdy z nas ma książki czy filmy, którymi zachwycał się w dzieciństwie a na które teraz nie może patrzeć i takie, które ogląda wciąż z tym samym zaangażowaniem.
Ja ostatnio zgrzytam zębami (i z każdym dniem zgrzytam coraz mocniej) kiedy na minimini leci serial dla mnie niegdyś kultowy. A teraz patrzeć na tego gniota nie mogę. I dlaczego?
Myślę o "Zaczaro...
-
W końcu mi wpadła Córka Robrojka w ręce, wcześniej nie mogłam jej upolować w bibliotece.
Czytam i na gorąco dzielę się spostrzeżeniami: strasznie irytuje mnie główna bohaterka. Niby zero wad (ok, totalny brak empatii) a mimo to wyjątkowo antypatyczna postać. Inne denerwujące (bo nierealne) motywy, czyli wyczekiwanie Przeszczepa na nieznaną sobie dziewczynę, o której nic nie wie i ckliwy list do tejże, jego potulność wobec matki, zwroty "do domu, ale już" kierowane do nastolatków, mądrzenie s...