Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      bernardyn

bernardyn

(5 wyników)
    • Witam U mojego rocznego bernardyna zauważyłam drgawki. Po pierwsze drzy cały podczas snu i nie chce mi się wierzyc w historie że 'coś mu się śni' bo tak się dzieje co noc i czasami drgawki są bardzo silne. Po drugie, czasem - jak już nie śpi:) - zdarza mu się około minutowe kłapanie szczęką - tak jakby drzenie. Poza tym nie ma innych podejrzanych objawów - je bardzo chętnie, nie jest osowiały itd. Acha, objawy te zaczęły występować od pewnego nieprzyjemnego przypadku k...
    • Witam ! Bardzo prosze o pomoc i wyjasnienie czy jest mozliwe ze moj dwuletni bernardyn ma niecalkowity skret jelit. Wszedzie szukam informaacji o takiej chorobie i nigdzie nie ma. Jest tylko o skrecie zoladka , ale to choroba smiertelna po 48 godzinach (podobno). Problem z tarwieniem , kupkami, gazami , alergia pokarmowa i nieprzyswajaniem skladnikow pokarmowych trwa od kiedy skonczyl 3 miesiace i nie zostal prawidlowo zaszczepiony. Biegunki pojawiaja sie jak zje cos szczegolnie...
    • Witam Mam problem.Mój dorosły bernardyn raz na jakiś czas dostaje na skórze dość rozległe rany.Najpierw zaczyna się drapać,potem pojawiają się wysięgi ropne i taka rana dośc długo się goi oczywiście bez sierści.Byłam już u kilku lekarzy i każdy twierdzi co innego.Jeden przepisał antybiotyk mówiąc że to zapalnie skóry,drugie stwierdził że to od mięsa a trzeci zlecił badania pod kątem (być może się mylę) paciorkowców. Pies jada tylko i wyłącznie żywność gotowaną w domu-zalecaną prze...
    • dzis idac korytarzem uczelnianym zuwazylam ogloszenie, ktore szlo mniej wiecej tak: "nasza ilustamletnia suczka leonberger obdarzyla nas licznym potomstwem, ktore posiada z naszym rocznym bernardynem" no i wszystko slodko, ze nie moga wszystkich zatrzymac, szukaja cieplego domu itd. i na koniec cena:2100zlotych. zastanwiam się, czy tak mozna? rozumiem, ze takie psy nie sa rasowe, mimo ze z dwoch zacnych ras? oczywiscie nie mam nic przeciwko kundelkom, ale czy uczciwe jest sprzedawanie i...
    • Mam dwa bernardyny: psa i sukę. Jedzą tyle samo, kazdy ma swoja miske i swoja porcję, nie zuważyłam podjadania. Suka jest jak kluseczka, ma lśniącą sierść i potężnie wygląda. Pies jest wręcz chudy, wystają mu żebra (pod zimowym futrem nie było tego widać, ale gdy wyliniał -zgroza). Jest regularnie odrobaczany, nie zachowuje sie jakby był chory. Jakiś czas temu przyjmował antybiotyki w zastrzykach (miał jakąś infekcje skórną). Może to mu zaszkodziło? Chciałabym go jakoś podkarmić, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się