Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      biotechnologia

biotechnologia

(85 wyników)
    • Gdzie najlepiej pójść? Niby na UWr i UP biotechnologia jest zamawiana....Politechnika ma swoją renomę, ale jednak brak perspektyw na wysokie stypendium. Gdzie lepiej studiować? Czy wie ktoś coś na ten temat?
    • mam pytanie. chce złozyc papiery na politechnikę gdańską na biotechnologie i chemię oraz na uniwerek gdański również na chemie i biotechnologię. zastanawiam sie na której uczelni te kierunki sa lepsze, na lepszym poziomie i po których łatwiej znaleźć pracę. prosze o pomoc!!
    • Witam , gdzie najlepiej studiować biotechnologie , abym miał szansę na jakąś dobrą pracę za granicą ??
    • Hej, jestem studentką pierwszego roku biotechnologii na ŚUM, studia naprawdę fajne i jak na pierwszy rok nawet interesujące :) jednak ostatnio odkryłam, iż istnieje kierunek nanotechnologia. I tu właśnie powstaje mój dylemat... Nano- czy biotechnologia? Co o tym sądzicie, czy są na tym forum jakieś osoby studiujące nanotechnologię? Co możecie powiedzieć o tym kierunku? Z góry dziękuję za wszystkie porady i informacje :)
    • mam pytanie, zastanawiam sie czy wybrac biotechnologie czy weterynarie? co jest ciekawsze? po czym mozna latwiej znalezc prace?
    • Która ma opinię najlepszej? Czym się różnią? Z góry dzięki za odp.
    • Witam. Dostałam się na biotechnologię na Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu oraz na biologię na Uniwersytet Wrocławski. No i oczywiście mam problem co wybrać. Może studenci tych kierunków i uczelni mogliby podzielić się swoimi wrażeniami i odczuciami? Interesuje mnie i jeden i drugi kierunek, ale zdecydować się muszę na jeden..... Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
    • Dostałam się na oba te kierunki na UTP w Bydgoszczy i nie wiem teraz co wybrać. Czytałam na forach, że po biotechnologii trudno dostać pracę a jak już to zarobki nie są zadowalające i najlepiej wyjechać za granicę. Obecnie chciałabym zostać w Polsce i tutaj pracować. Ale nie wiem jak to jest po Inżynierii Materiałowej. A jak wy myślicie co lepsze? Jak jest na tych kierunkach no i jak z pracą? Czekam na odpowiedź Smile
    • siema:) co sadzicie o biotechnologii na polibudzie? wszyscy mowia ze studia sa ciekawe ale pracy bardzo malo w zawodzie. macie jakies doswiadczenia z biotechnologia?? :):)
    • witam , proszę o odpowiedż biotechnologia czy farmacja czy warto studiować biotechnologię w Polsce? muszę doradzić mojej bratanicy pozdrawiam serdecznie ack1
    • Piszcie, gdzie studiujecie biotechnologię i ile czasu spędzacie na nauce? Ciężko jest?? Pozdrawiam
    • Witam wszystkich serdecznie, Mam pytanie z tematu - co jest najlepsze z powyższych kierunków? Po czym są najlepsze perspektywy znalezienia dobrej, dobrze płatnej ale sensownej (nie nadmiernie męczącej, ale optymalnej) pracy? A te poniższe pytania kieruję do studentów/absolwentów wszystkich 3 kierunków: - czy ciężkie są te studia, - jaka atmosfera panuje i w ogóle, jacy wykładowcy i towarzystwo itp., - czy dużo stresu, - czy dużo wymagań, dużo nauki jest itd., - ile godzin dzi...
    • Czy ktos wie jakie zawody mozna wykonywac po biotechnologii??????
    • Czy ktoś może jest w stanie powiedzieć coś na temat kierunku biotechnologia oraz technologia chemiczna na politechnice? Chodzi mi o to co lepiej wybrać? Po czym łatwiej znaleźć pracę?
    • Witam, Mam pewien problem- do ostatniej publikacji w Gazecie Wyborczej rankingow szkol bylem pewien, ze chcialbym isc na biotechnologie, bralem pod uwage tylko studia w Warszawie (UW), Wroclawiu (AM) oraz w Krakowie (UJ), ale... Znam mniej wiecej swoje mozliwosci i jak widze, ze na jedno miejsce (patrz UW.) jest 13osob...to nie bardzo chce ryzykowac. Nie zalezy mi tez na studiowaniu na akademiach rolniczych etc. Jednak ostatnio wpadl mi do glowy tez pomysl z medycna (Wroclaw) je...
    • Studenici nauk medycznych i przyrodniczych poradzcie jakie studia wybrac!!Co jest przyjemniejsze, łatwiejsze i na co jest wieksze zapotrzebowanie:fuizjoterapia czy biotechnologia??Czy farmacja jest tam masakrycznie trudna??Prosze o odp
    • wlasnie dostalam sie na farmacje i planuje tak od 4roku farmacji zaczac biotechnologie.. myslicie ze dam rade studiowac te dwa kierunki na raz? na pewno wiele przedmiotow sie pokrywa wiec mi pozaliczaja.. wiadomo ze od 1roku farmacji nie dam rady jednoczesnie ciagnac 1 roku biotechnologii.. ale od 4roku farmacji zaczac biotechnologie? mysle o studiach dziennych.. prosze o opinie:)
    • Interesuje mnie biotechnologia na Uniwersytecei Wrocławskim i chciałabym skontaktowac sie z osoba która tam studiuje.Jak to jest z jezykiem angielskim??Czy ktos kto sie wczesniej nie uczył da sobie rade na biotechnologi??Zawsze uczyłam sie niemieckiego i teraz boje sie tam isc ze wzgledu na ten jezyk.Czy jest tam bardzo wyskoki poziom i czy mozna to nadrobić??Za odp z góry dziękuje
    • czy na politechnice da sobie radę osoba która w szkole miała matmę pdst? a jak z fizyką??
    • Wiem ze juz sie pojawiały tego typu wątki. Jednak mam do was takie pytanko. W tym roku nie dostałam sie na medycyne ( zabrakło mi kilka pkt ) i poszłam na biotechnologie ( wydział lekarski) czy opłaca mi sie w ciągu roku przygotowywać sie do poprawy matury z fizyki zeby pójśc na tą medycyne? Tu nie chodzi o to co mnie bardziej interesuje bo naprawde oba te kierunki uważam za niesamowicie pasjonujące jednak medycyna zawsze zostaja ta stara dobrą medycyną. Z drugiej strony nawet jezli sie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się