Gość: venus IP: 80.54.200.* 21.08.06, 16:08 Czy ktoś może jest w stanie powiedzieć coś na temat kierunku biotechnologia oraz technologia chemiczna na politechnice? Chodzi mi o to co lepiej wybrać? Po czym łatwiej znaleźć pracę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: huckiPuk Re: Biotechnologia? IP: *.res.pl 21.08.06, 17:31 pracę??wyjedziesz po tym do Iralandii i będziesz sprzątała hotele, A tak poważnei oba kierunki ciekawe, musisz być dobra tzn mieć w paluszku chemię i biologię, myślę, że jak się przyłożysz to z praca później kłopotu nie będzie, osobiście polcema biotechnolgię Odpowiedz Link Zgłoś
casy20 Re: inaczej jest na Biotechnologii? 22.08.06, 09:52 raczej matmę, chemię i fizykę - bioli jest tam raczej mało bynajmniej na 1 roku. Ja studiowałam na AR i u nas matma była powalająca, ciężka chemia , a anatomia i te biologicznopodobne przedmioty były raczej lekkostrawne, ale tez było ich bardzo mało. Niestety po biotechnologii w Polsce długo jeszcze będzie problem z pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venus Re: inaczej jest na Biotechnologii? IP: 80.54.200.* 22.08.06, 12:00 Anatomia na biotechnologii? Serio? Bo mi się wydawało,że własnie tematów biologicznych dotyczących człowieka nie będzie. Chodź nie pogniewałabym się jeśli będą:P A z pracą własnie...niestety kiepsko słyszałam od wielu osób.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Biotechnologia? IP: *.man.busko.pl 21.08.06, 19:21 a na jaką politechnike sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venus Re: Biotechnologia? IP: 80.54.200.* 21.08.06, 19:59 Ja wybieram się na politechnikę wrocławską:) Zobaczymy co z tego będzie ,a zwłaszcza z matematyką:P Jestem wśród przyjętych na biotechnologię,ale wciąż myślę o technologii chemicznej. I nie wiem,czy teraz kombinować i się przenieść,czy moze po pierwszym semestrze-o ile sobie poradzę:P Chyba,że zostałabym na tej biotechnologii:)- bo wciąż nie wiem co lepsze,nie wiem po czym łatwiej z pracą,bo ciekawe to są raczej oba:) A Ty Karolina też na Wydział Chemiczny? Do huckiPuk: Czy Ty studiujesz moze biotechnologię czy znasz ludzi skoro polecasz:)? I dzięki za odpowiedzi i za to ,że poświęciliście Wasz cenny czas,żeby mi tu naskrobać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huckiPuk Re: Biotechnologia? IP: *.res.pl 21.08.06, 20:26 znam ludzi właśnie z biotechnologii z wrocka, nauki jest sporo, ale tak jest na wszytskich kierunkach techniczno - fizyczno coś tam!!ale poradzisz sobie i musisz sama wybrać co chcesz, oba kierunki jak napisałas ciekawe więc obyś później nie żałowoała... Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Biotechnologia? 22.08.06, 12:42 z wrocka, ale z Biotechnologii, ale na uniwersytecie zrezygnowała moja koleżanka i zamieniła na farmę. Z AR-ów ludzie też uciekają z Biotechnologii na medyczne kierunki lek, stoma, farma, fizjoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venus Re: Biotechnologia? IP: 80.54.200.* 22.08.06, 13:53 Na pewno biotechnologia jest dla wielu kierunkiem do 'przezimowania' jeden rok. Ale wiadomo,nie wszytskim sie uda stąd uciec. A chemia jest,biologia też,więc zawsze ma się z tym styczność i na AM można próbować:) Do atena48 o ile jeszcze to przeczytasz:) : Jak jest na PWr na biotechnologii? To,ze ciężko to wiadomo:P Jaka jest biologia? Czy trudno jest się przenosić na inny kierunek,ale też wydziału chemicznego? Czy ludzie są pomocni,zgrani,czy moze wieczny wyścig szczurów..:/? I moze znasz jakieś ciekawostki:P? Odpowiedz Link Zgłoś