Dodaj do ulubionych

Biotechnologia?

IP: 80.54.200.* 21.08.06, 16:08
Czy ktoś może jest w stanie powiedzieć coś na temat kierunku biotechnologia
oraz technologia chemiczna na politechnice? Chodzi mi o to co lepiej wybrać?
Po czym łatwiej znaleźć pracę?
Obserwuj wątek
    • Gość: huckiPuk Re: Biotechnologia? IP: *.res.pl 21.08.06, 17:31
      pracę??wyjedziesz po tym do Iralandii i będziesz sprzątała hotele, A tak
      poważnei oba kierunki ciekawe, musisz być dobra tzn mieć w paluszku chemię i
      biologię, myślę, że jak się przyłożysz to z praca później kłopotu nie będzie,
      osobiście polcema biotechnolgię
      • casy20 Re: inaczej jest na Biotechnologii? 22.08.06, 09:52
        raczej matmę, chemię i fizykę - bioli jest tam raczej mało bynajmniej na 1
        roku. Ja studiowałam na AR i u nas matma była powalająca, ciężka chemia , a
        anatomia i te biologicznopodobne przedmioty były raczej lekkostrawne, ale tez
        było ich bardzo mało.
        Niestety po biotechnologii w Polsce długo jeszcze będzie problem z pracą.
        • Gość: venus Re: inaczej jest na Biotechnologii? IP: 80.54.200.* 22.08.06, 12:00
          Anatomia na biotechnologii? Serio? Bo mi się wydawało,że własnie tematów
          biologicznych dotyczących człowieka nie będzie. Chodź nie pogniewałabym się
          jeśli będą:P
          A z pracą własnie...niestety kiepsko słyszałam od wielu osób..
    • Gość: karolina Re: Biotechnologia? IP: *.man.busko.pl 21.08.06, 19:21
      a na jaką politechnike sie wybierasz?
      • Gość: venus Re: Biotechnologia? IP: 80.54.200.* 21.08.06, 19:59
        Ja wybieram się na politechnikę wrocławską:) Zobaczymy co z tego będzie ,a
        zwłaszcza z matematyką:P Jestem wśród przyjętych na biotechnologię,ale wciąż
        myślę o technologii chemicznej. I nie wiem,czy teraz kombinować i się
        przenieść,czy moze po pierwszym semestrze-o ile sobie poradzę:P Chyba,że
        zostałabym na tej biotechnologii:)- bo wciąż nie wiem co lepsze,nie wiem po
        czym łatwiej z pracą,bo ciekawe to są raczej oba:)
        A Ty Karolina też na Wydział Chemiczny?
        Do huckiPuk: Czy Ty studiujesz moze biotechnologię czy znasz ludzi skoro
        polecasz:)?
        I dzięki za odpowiedzi i za to ,że poświęciliście Wasz cenny czas,żeby mi tu
        naskrobać:)
        • Gość: huckiPuk Re: Biotechnologia? IP: *.res.pl 21.08.06, 20:26
          znam ludzi właśnie z biotechnologii z wrocka, nauki jest sporo, ale tak jest na
          wszytskich kierunkach techniczno - fizyczno coś tam!!ale poradzisz sobie i
          musisz sama wybrać co chcesz, oba kierunki jak napisałas ciekawe więc obyś
          później nie żałowoała...
          • atena48 Re: Biotechnologia? 22.08.06, 12:42
            z wrocka, ale z Biotechnologii, ale na uniwersytecie zrezygnowała moja
            koleżanka i zamieniła na farmę. Z AR-ów ludzie też uciekają z Biotechnologii na
            medyczne kierunki lek, stoma, farma, fizjoterapia.
            • Gość: venus Re: Biotechnologia? IP: 80.54.200.* 22.08.06, 13:53
              Na pewno biotechnologia jest dla wielu kierunkiem do 'przezimowania' jeden rok.
              Ale wiadomo,nie wszytskim sie uda stąd uciec. A chemia jest,biologia też,więc
              zawsze ma się z tym styczność i na AM można próbować:)
              Do atena48 o ile jeszcze to przeczytasz:) : Jak jest na PWr na biotechnologii?
              To,ze ciężko to wiadomo:P Jaka jest biologia? Czy trudno jest się przenosić na
              inny kierunek,ale też wydziału chemicznego? Czy ludzie są pomocni,zgrani,czy
              moze wieczny wyścig szczurów..:/? I moze znasz jakieś ciekawostki:P?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka