Forum Zdrowie Choroby nerek
ZMIEŃ
      choroby nerek

choroby nerek

(4 wyniki)
    • Pani nefrolog powiedziała mi, że często kobietom mającym problemy z nerkami odradza się zachodzenie w ciążę. A lekarze niechętnie przyjmują taką kobietę w ciąży pod swoją opiekę. Inna lekarka powiedziała mi, że jeśli planuję ciążę, to od razu mogę sobie wybrać szpital, bo bardzo prawdopodobne, że będę trafiała na odział patologii ciąży. Chciałabym się wyleczyć, zanim będę w ciąży. Ale proszę o wypowiedź kobiety, które były w ciąży i jednocześnie miały chore nerki. Jak leczy się o...
    • Witam! czy zna ktoś link do stronki, gdzie byłaby podana dieta jakiej należy stosować przy wielotorbielowatości nerek,interesuja mnie polskie stronki ewent. niemieckie. Chciałabym również wiedzieć, czy mam łykać jakieś witaminki..ostatnio dowiedziałam się, że dobra jest żurawina, tym bardziej, że często nękają mnie zapalenia pęcherza i ciągłe bakterie w moczu. Zapewne jest więcej zaleceń, chciałabym poszerzyć swoja wiedze na ten temat, aby nie obciążać dodatkowo nerek i przedłużyć...
    • Witam, prosze o rade. Od dłuższego czasu boli mnie kregosłup w okolicy ledzwiowej, czasmi promieniuje do pachwin, innym razem do nogi, a teraz wcale. Ból jest dość silny. Boli gdy siedzę, energicznie sie poruszę, trochę przechodzi gdy leżę. Poza tym żadnych innych objawów. Byłam już na rehabilitacji, robiłam RTG kregosłupa- jest krzywy, byłam u neurologa. Od czasu do czasu dostaję jakies leki p/bólowe i teraz zastrzyki. Wczoraj mnie nastraszono że mogą to być nerki. Czy to mozl...
    • witam Was serdecznie forumowicze chorób nerek. Proszę o radę w mojej przypadłości. w ostatnim okresie mam wciąż opuchniete nogi. szczególnie widoczne jest to w okolicach kostek ( piszęokolicach , bo kostek nie widać). Częśc z moich butów nie nadaje się do założenia ( nie wchodzą nogi).W zasadzie problem ten mam od dawna, ale w minionym roku w sierpniu i wrześniu nasilił się ( podobno to problemy krążeniowe), brałam trochę tabletek ( droższych - detralex i tańszych- pelethrocin, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się