Dodaj do ulubionych

opuchnięte nogi

21.03.05, 14:57
witam Was serdecznie forumowicze chorób nerek. Proszę o radę w mojej
przypadłości. w ostatnim okresie mam wciąż opuchniete nogi. szczególnie
widoczne jest to w okolicach kostek ( piszęokolicach , bo kostek nie widać).
Częśc z moich butów nie nadaje się do założenia ( nie wchodzą nogi).W
zasadzie problem ten mam od dawna, ale w minionym roku w sierpniu i wrześniu
nasilił się ( podobno to problemy krążeniowe), brałam trochę tabletek (
droższych - detralex i tańszych- pelethrocin, podobno to to samo, by na
venescinie skończyć) efekt i owszem był , nawet jakieś trzy, cztery
miesiącei........ buty znów nie mieszczą moich nóg. Może ktoś z Was cierpi na
podobną przypadłość , możę ma ziołowe , domowe lib inne skuteczne sposoby
pozbycia się opuchlizny? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • analusia Re: opuchnięte nogi 21.03.05, 15:15
      Chorujesz na nerki? Jeśli tak to nogi puchną w chorobach nerek. U mnie jest tak
      samo, nogi puchną, są czerwone i ciepłe, powodem tego jest zatrzymanie wody w
      organiźmie. Biorę tialorid mitte na odwodnienie, ale to czasem nie wystarcza.
      Dodatkowo takie objawy puchnięcia stóp mogą być polekowe, w moim przypadku przy
      zwiększeniu dawki amlozeku (na nadciśnienie) też pojawiały się obrzęki i lekarz
      powiedział, że tak się dzieje bo rozszerzają się naczynia krwionośne. Jeśli
      chodzi o łagodzenie tych objawów, to nogi moczę w soli leczniczej. Przynosi to
      dużą ulgę zwłaszcza jak parzą stopy.
      • ola312 Re: opuchnięte nogi 21.03.05, 15:38
        Dzięki za odpowiedź. Nie wiem, czy moje nerki są chore. Ostatnie badania miałam
        robione w sierpniu 2004 i to w zasadzie podstawowe. Nic w tym kierunku z nich
        nie wynikało. Lekarka raczej stwierdziła, że to kłopoty natury krążeniowej, ale
        może i zwrócenie uwagi na nerki to też pomysł. Na odwodnienie przepisała mi
        wtedy hydrochlorothiazyidum, aktualnie jednak nic nie biorę , może powinnam?
        • bo23 Re: opuchnięte nogi 21.03.05, 20:46
          pisałaś że masz czerwone i ciepłe nogi, tak sie dzieje gdy są zaburzenia
          krążenia, zylaki lub zapalenie żył. Nie odstawiaj sama leków. porozmawiaj ze
          swoim lekarzem w razie wątpliwości pytaj się go dokładniej. pozdrowienia
    • stankot Re: opuchnięte nogi 22.05.05, 17:37
      trudno mi coś doradzić mam ten sam problem,tyle że ja miałem usuniętą nerkę z
      powodu raka,też mi lekarz przepisał detrolax i nic nie pomógł ostatnio mam też
      skurcze badania na potas wykazały prawidłowy poziom,mocz wpożądku sam nie wiem
      co robic moj email kost1952@interia.pl
      • trufla3 Re: opuchnięte nogi 08.06.05, 22:28
        moj sposob to:micha cieplej wody,sol(daje kuchenna),ziola i troche oliwki dla
        dzieci.Stopy po takiej kapieli same chodza:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka