Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      chroniony

chroniony

(18 wyników)
    • Jak "chronicie" dzieci przed rożnymi potencjalnymi uzależnieniami. I Nie chodzi mi tak bardzo o narkotyki ale raczej papierosy, alkohol, komputer. Dobry przykład, pogadanki, kontrola?
    • Z resztą poradzę sobie sam. Absolutnie w 100% zgadzam się z tym artykułem. Ci Polacy, których spotkałam w UK, to w większości są takimi szumowinami, jak opisane w artykule. Nie wiem, jak inne panie, ale mnie od razu stanęli ludzie, którym pomogliśmy tutaj, a którzy nas potem okradli, pożyczali kasę i to niemałe kwoty i nigdy nie oddali. Donosili do szefów na nas różne nieprawdziwe informacje, które powodowały nieprzyjemne konsekwencje. Pamiętam mój szok i stwierdzenie, że ja w Polsce zn...
    • Mam pytanie do Was dotyczące uszu, czy rzeczywiście należy przestrzegać tego nakazu, zapewne pochodzącego z sprzed wieków, i zakładać dziecku czapeczkę??? Oczywiście na zewnątrz, a może to obowiązuje do któregoś miesiąca życia? Co o tym sądzicie??? Iwona
    • Natchnął mnie wątek na "małym dziecku" o zasypianiu. Wychodzi na to, że oszczędzam dziecku tragedii, nie narażam na nieprzyjemności, chronię, daję gwiazdkę z nieba, utwierdzam w przekonaniu, że świat jest fajny (w sumie tak uważam), co gorsza, mąż podziela taką koncepcję wychowywania... A może powinniśmy rzec, że życie jest ciężkie, synu, i lepiej się przyzwyczajaj, nie jesteś takim cudem? Ale lajtowo, please, bo mi się nie chce pyszczyć.
    • Czesc, powiedzcie prosze jak to jest.Urodzilam 3 miesiace temu, karmie piersią dosyc czesto, ale mam juz okres, czy to znaczy ze juz moge zajsc w ciaze, czy mozliwe jest zebym mimo okresu nie miala jeszcze owulacji??? Dzieki i pozdrawiam
    • Jak już tak jesteśmy przy temacie... Czy formalna apostazja chroni przed katolickim pogrzebem? Gdyby nieboszczyk był apostatą to rodzinka ma szansę pochować go po katolicku?
    • wyborcza.pl/1,75478,7979371,Ta_zlowieszcza_Europride.html I co wy na te e-mamy? Ja jestem ZA tzn. ograniczeniem tych paradek. Nie pluję na homoskesulaistów gdy ich widzę ale to nie ja paraduję przed ich domami z plakatem "chłopak i dziewczyna - to normalna rodzina". Ich plany nie sięgają adpocji? ha ha ha ... dobre..
    • Nie chce rozpisywać się na temat mojej sytuacji rodzinnej, czemu mieszkam z teściami (w jednym domu, mamy wspólna łazienkę i korytarz a osobne kuchnie i pokój) . Faktem jest, że Teściowa jest osobą, która lubi we wszystko się wtrącać i kierować. Mąż zbywa ja milczeniem lub coś nieprzyjemnie jej odburkując. Ja jestem bardziej taktowna, ale odbija się to na tym, że musze tłumaczyć się gdzie wychodzę, o której wrócę, co gotuję na obiad, czy prałam już firanki w tym tygodniu. Rzecz ni...
    • Mam dosyć. Nie wiem, jak wrócić do równowagi. Nie chce mi się nic, nawet wiosna mnie nie cieszy. Mam wrażenie, że moje życie stanęło w miejscu i nic ciekawego się już w nim nie wydarzy. Każdy week-end to samo. "Dulczenie" z dzieckiem (dwulatek), obiad u teściowej, dwa seriale, sprzątanie, zakupy w hipermarkecie...Ok, można iść na spacer, ale to też jakoś mało mnie relaksuje. W zasadzie jest mi wszystko jedno czy chodze po sklepie czy po lesie. Ostatnio zawiexliśmy małego do teścio...
    • Czy chronicie Wasze dzieci przed telewizja, czekolada i innymi niezdrowymi, nieedukacyjnymi, niepoprawnymi rzeczami, ktore na domiar zlego dzieci uwielbiaja? A moze jakos im je wydzielacie? Jestem ciekawa, bo przeciez z jednej strony dziecinstwo to czas cudowny kiedy wszystko mozna, kiedy czlowiek jeszcze sie nie martwi a to ze przytyje a to ze nie ma czasu no a z drugiej strony w trosce o dziecko i jego przyszlosc czasem trzeba mu czegos zabronic. Ten etap jeszcze przede mna ...
    • mediach. Chodzi mi o TV, gry komputerowe itp. Sprawdzacie co oglądają Wasze dzieci? W jakie gry grają? Ostatnio obejrzałam fragment beznadziejnej kreskówki (tytułu nie znam), gdzie pokazane było pełno przemocy, zachowania bohaterów były brutalne i zaczełam sie zastanawiać czego ta kreskówka ma nauczyć dzieciaki, jakie wartości i wzorce zachowań przekazuje... i nie doszłam do żednych pozytywnych wniosków. Nie mówie tu o ekstremalnych przypadkach (znajomy kupił dzieciom kasete z ...
    • Rozwazam wynajecie swojego domu gdy wyjade z Polski za kilka miesiecy. Nie chce go narazie sprzedawac bo teraz nie jest dobry czas na sprzedaz, zreszta dom jest niekompletnie wyremontowany, wolimy zostawic go sobie do ewentualnego wykonczenia z doskoku i sprzedania za kilka lat. Ale nie chce by stal pusty. W piwnicy jest biuro z osobnym wejsciem i ono wraz z magazynem na tyle posesji bedzie uzytkowane, natomiast dom stalby pusty a to chyba nie idealna sytuacja, nawet jesli be...
    • Kochani, dotychczas na e-dziecko rozmawiałam tylko na typowo poradnikowych forach, ale dziś cały dzień chodzi mi po głowie temat, który najlepiej chyba pasuje tutaj. Pod wpływem artykułu o zamęczonej Agatce z Sosnowca zaczęłam się zastanawiać jakie mechanizmy w Polsce powinny funcjonować, żeby takie rzeczy nie miały miejsca. Bo tak często ostatnio niestety się dzieją. A jestem pewna, że państwo powinno tutaj odgrywać znaczącą rolę, bo jeśli powinno kogoś bronić to właśnie ta...
    • Kurde... Wrocilam po urlopie do pracy. Przed urlopem nic nie bylo, wszystko ok. Wracam z bardzo dziwnym uczuciem i widze moja przyjaciolke, jakby od 3 dni nie spala. Pytam co jest, wreszcie wydusza, ze jej w piatek szef powiedzial, ze mnie musi zwolnic... No super... Mam wrazenie, ze wszyscy wiedza, a ja oficjalnie nie. Szef sie kreci i mam wrazenie, ze nie ma odwagi mnie na rozmowe poprosic. Dziewczyny pocieszcie troche... Mam/mialam super prace (zarobki i godziny), reszta srednia, ...
    • Odkąd urodziła się mój synek i wychodzimy sobie razem na spacerki, mam możliowść oglądania naszego osiedla i osób, które je zamieszkują. Jestem przerażona... dookoła wszędzie pełno pijaków, starzy stoją cały dzień po blokiem i piją, wieczorem zastępują ich młodzi i też piją... Mieszkam na warszawskim Mokotowie, jest to dobra dzielnica, co wcal nie chroni nas przed takimi widokami. Jestem przerażona, ze moje dziecko będzie się wychowywało w takim otoczeniu i dla niego alkohol będz...
    • Czy któraś mama rodziła, bądz słyszała coś o tej położnej? Słyszałam, że chroni krocze. Dzięki z góry za informacje.
    • Hej dziewczyny. Zastanawiam sie jak może zareagować moje dziecko (5,5 roku - dziewczynka) na parę homoseksualistów. I mam dylemat. Od lat przyjaźnię sie z kolegą, który jest gejem. Moja mała go zna ale nigdy nie był u nas ze swoim przyjacielem. Teraz planujemy wspólny wyjazd (większa grupa) na weekend. Wiem, że chłopcy bedą obdarzać sie czułościami i właśnie zastanawiam sie jakie wrażenie wywrze to na mojej córce. Jest bardzo spostrzegawcza i napewno tego nie przeoczy. Z drugiej s...
    • Dziewczyny czy używacie są jakieś kremy, balsamy itp., którymi można smarować piersi gdy się karmi? Po 9 tyg. karmienia mam strasznie wysuszoną skórę. Jak temu zaradzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się