chroniony

(8 wyników)
  • Witajcie. Może zostanę wyśmiana, ale pewna rzecz nie daje mi spokoju. Otóż podczas ostatniej wizyty u mojego ginekologa, dostałam receptę na inne tabletki. Przyjmowałam Marvelon, ale niestety libido znacznie mi się obniżyło i lekarz zdecydował, że powinnam brać Harmonet. Zapytałam oczywiście o to, kiedy rozpocząć opakowanie Harmonetu (akurat miałam 7-dniową przerwę, następnego dnia po wizycie dostałam krwawienie). Tak więc lekarz powiedział, że mam zacząć brać po przerwie 7-dniow...
  • Witam Wszystkich! Moje pytanie może się wydać dość głupie, ale nie bardzo już wiem co mam myśleć, więc zaryzykuję. Po 2 latach przerwy miałam zamiar wrócić do tabletek. Byłam u ginekologa, dostałam mercilon, wiem, że powinnam była wziąć pierwszą tabletkę pierwszego dnia cyklu. Okres miałam dostać w ostatnią sobotę/niedzielę. Nie dostałam, ale takie opóźnienia się przecież zdarzają. Wieczorem w poniedziałek zaczęłam czuć takie typowe "kręcenie" w dole brzucha, lekki ból, jak za...
  • Dziewczyny umiescilam to pytanie w watku Nuvaring ale nikt nie odpowiedzial. Cyz ktoras z Was przedluzala cykl Nuvaringiem? Tzn kolejny krazek zaraz po wyjeciu poprzedniego bez 7 dni przerwy? Jesli tak to o ile przedluzalyscie - caly cykl czy np tydzien? Czy po takiej "opracji" w kolejnym cyklu juz po krwawieniu z odstawienia jestesmy chronone czy trzeba sie zabezpieczac dodatkowo? Dzieki
  • ostatnio przez przypadke wzielam 2 tabelki jednego dani, dalej bralam juz normalnie, ale dzis mam problem, poniewaz dzis powinnam wziac ostatnia tabletke..ale jej juz nie mam. stad moje pytanie, czy powinnam dobrac tabletke z nowego opakowania, czy po prostu pominac ja. JEsli tak, to kiedy powinnam zaczac brac nowe opakowanie..tez jeden dzien wczesniej, czy normalnie w piatek prosze o szybka odpowiedz pozdrawim ewa
  • Witam! Ogółem - rozpoczęłam opakowanie pigułek w 6 i pół tygodnia po porodzie fizjologicznym, przy czym karmiłam do końca 5 tygodnia, potem przestałam. Okresu nie było do tej pory. Lekarka nie kazała czekać do pierwszej miesiąćzki ani zabezpieczać się dodatkowo przez pierwsze 7 dni brania(mimo iż w ulotce tak każe), więc nie czekałam. Po 4 pigułkach współżyłam z mężem i szczerze - trochę się lękam. Nie chciałabym być znowu tak szybko w ciąży, ponieważ była ciężka (niemal połowa w szpitalu)...
  • cześć! 14 kwietnia rozpoczełam moje pierwsze opakowanie w zyciu tabsów yasminelle i jak narazie czuje sie dobrze żadnych skutków ubocznych.Wziełam ją pierwszego dnia miesiączki. w sobote 28 zauważyłam na wkładce śluz z małą ilościa krwi i trwa to do teraz przy czym nic sie nie nasiliło. W tą sobotę 28 kochałam sie z facetem pierwszy raz od brania tabletek i mówiąc szczerze mam schize czy napewno jestem zabezpieczona i nie jestem w ciązy bo brałam je dopiero 15 dni przy czym biore...
  • na ulotce nie wyczytałam a ciekawi mnie czy w ciągu tych 7 dni jestem również chroniona
  • Witajcie. Wiem, że aby przesunąć miesiączkę wystarczy nie robić przerwy między opakowaniami, ale czy nadal będę chroniona przed niechcianą ciążą? Dodam, że będzie to moje drugie opakowanie Cilest. Bardzo proszę o info. Aha i czy mam brać drugie opakowanie do końca i dopiero wtedy przerwa? Dziewczyny - pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się