-
Dziewczyny gdzie kupujecie dobrej jakości ciuchy na fitness. Byłam w
addidasie, pumie, ale tam nic nie ma ciekawego. Nawet są tam takie ciuchy
złej jakości, że bym się nawet nie spodziewała, że moga być w tych sklepach.
Nie kupiłabym nawet za 30 zł, a tu 60 zł.Pa. Dzieki.
-
W nawiazaniu do mojego poprzedniego watku o praniu welnianych swetrow, chcialabym zebyscie naapisaly, czy robicie cos, co pozwala na zachowanie ubran w dobrej kondycji.
Ja niestety nie jestem w tym dobra, bo najchetniej wrzucilabym wszystko do pralki, wcisnela jeden guzik i miala wszystko z glowy. Przy upodobaniu do welny, koronek, aksamitu i jedwabiu nie jest to najlepszy pomysl. Przy stertach prania jakie mam przy dzieciach, nie znajduje juz sily na reczne prania, namaczanie, odplamianie, ...
-
Zamarzyły mi się fajne porządne spodnie dżinsowe.
Takie, które są klasyczne (nogawka prosta lub LEKKO zwężana) i mogę je zakłądać do pracy np. do marynarek. Nie mogą więc być zbyt wybajerzone (przetarcia etc.), ale też nie mogą być całkiem nudne:) I nie muszą być całkiem ciemne i jednolite, ale nadal dość eleganckie.
Wydam sporo (ale w granicach rozsądku:)
Coś takiego:
[img]https://www.jbrandjeans.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/ELongoria_10.25.11.jpg[/img]
[img]https://blog.sola...
-
to jaki?
żeby dobrze wyglądał w trakcie noszenia i po kilku praniach? ja preferuję naturalne włókna a wszędzie królują wiskozy+poliamidy, czy one rzeczywiście takie dobre? w dotyku muszę powiedzieć,że nawet miłe, bo myślałam,że sztywne i szorstkie toto, ale wręcz przeciwnie, a jak z użytkowaniem?
ps. kaszmir oczywiście jest poza dyskusją:)
-
Może mogę liczyć na podpowiedź? Chodzi mi o bluzki w dobrym gatunku, które utrzymują fason nie tylko do pierwszego prania, raczej bliskie klasyce.
W moim odczuciu nie do zdobycia. Kiedyś lata temu, Olimpia miała niezłych projektantów, ale to co prezentuje od kilku sezonów jest strasznie przaśne .... Czasem upoluję coś w Olsenie, ale może znacie jakieś inne firmy z dobrą dzianiną i równie dobrym wzornictwem?
-
Poszukuję koszulek/ body z długimi rękawami, takie naprawdę dobrej jakości do biura.
Jednobarwne: camelowe/granatowe/czarne/czekoladowe przylegające do ciała abym spokojnie mogła założyć je do spódnic.
To co widziałam w sklepach wygląda na szmaty albo jest bardzo drogie typu Hugo Boss, Max Mara.
Jakie firmy możecie polecić by była i jakość i cena do 200-300zł.
-
Mam jeden kaszmirowy sweter z massimo dutti i chce wiecej :) w MD
najczesciej spotykam albo kaszmir z jakas domieszka, albo w ogole
tylko welna i bawelna. Gdzie indziej szukac, jakie marki oferuja
dobra relacje jakosci do ceny? Moze byc przez internet.
-
Popsuły mi się ząbki w bucie a co za tym idzie też i suwak. Buty są bardzo długie - skórzano-podobne. Sam suwak ma z 22 cm długości, a buty zakłada się od góry. Jestem pewna, że zabawa z tym suwakiem nie będzie ciekawa dla żadnego szewca. Ale może jest jakoś naprawdę dobry magik który się tego podejmie. Buty mają niecałe 2 miesiące, gwarancja jest ale z tego co na niej wyczytałam... mogę ich cmoknąć...
-
Witam dziewczyny. Planuję kupić kobiecie prezent w postaci .. brązowych skórzanych dobrej jakości rękawiczek z firmy Wittchen. Wiem nie jest to może coś bardzo wyszukanego, ale mam nadzieję że jej się spodoba.
Jestem niestety w kropce bo nie wiem czy zakup brązowych rękawiczek to dobry pomysł i czy pasują one do kurtek ciemnych zimowych i kożuszka ciemno siwego oraz fioletowego płaszcza:(
Rękawiczki to te 5e od prawej.
proszę o jakieś opinie każdą kobietę:)
-
Dla sieci ORSAY dobry klient to ZŁO
Dnia 26.02.2011 o godz. 11:55 żona kupowała tunikę w sklepie ORSAY w Gliwicach mieszczącym się w Hipermarkecie FORUM, przymierzała rozmiar S ale był za mały więc przymierzyła M pasowała więc kupiła przy kasie płaciła 20zł bonem który otrzymała od sieci ORSAY resztę 49,95 zł zapłaciła kartą.
W domu 1,5 godziny później ponownie chciała przymierzyć ale okazało się, że przez pomyłkę wzięła rozmiar S zamiast M, więc postanowiła natychmiast pojechać i wymien...
-
Witam,
Schudlam o 25 kg i mam pelno rzeczy markowych do przerobek. Dlatego potrzbuje dobrej krawcowej.
Mam tez spodnice D&G, ktora ma ma male cwieki ozdobne na dole spodnicy. Okazuje sie, ze nie moge jej nosic, jak mam na sobie ponczochy/rajstopyn bo podszwszewka jest za cienka, dlatego, iz te klamry, ktore trzymaja te male cwieki wychodza troche z drugiej strony i niszcza mi wszytkie rajstopy/ponczochy.
Wiec potrzebowalabym tez namiarow na kogos, kto szyje skore. Wydaje mi sie ze...
-
Macie swoje ulubione sklepy, w których jakość ubrań nigdy was nie rozczarowała? Może jakieś male sklepiki z polskimi ciuchami?
Pytam, bo jestem załamana tym co jest w galeriach. Co roku ciuchy są bardziej śmieciowe. Niczego nie mogę znaleźć. Same gałgany. Czasami nawet w tych niby lepszych sklepach.
Może konkretne lokalizację? :) Gdzie szukać, w jakich sklepach i jakich kolekcji?
Sama lubię kilka sklepów w Galerii Mokotów, z tym, że teraz potrzebuję ciut bardziej stonowanych ciuchó...
-
Witam,
gdzie w Wawie moge znalesc dobrego krawca ktory uszyje dla mnie garnitur na
miare? (duzy jestem)
dzieki za pomoc
-
Chrześnica mojego męża ma za dwa tygodnie 18 -tkę, pomyślałam o zegarku - zauważyłam że nie nosi. Czy to dobry pomysł? Nie pamiętam już kiedy byłam w tym wieku:)
Zastanawiam się nad tymi, na droższe nas nie stać
www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Elixa,830
www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Esprit,544
www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,aztorin,1074
-
Podpowiedzcie, gdzie można kupić dobrej jakości kardigany? Te np. z Zary czy Mango są moim zdaniem jednorazowe - po praniu wyglądają fatalnie.
-
Zastanawiam się, czy jest coś takiego jak uniwersalny dobry gust - na
przyklad styl ubierania się, który każdy określi, że jest to właśnie
w ,,dobrym guście". Czy jest to może tylko właściwe dopasowanie ubioru do
odpowiedniej okazji, niezaleznie od stylu? A może coś jeszcze?
-
Kochani, mam do Was gorącą prośbę. Z różnych źródeł mam różne informacje.
Chodzi o materiał z jakiego są szyte garnitury. Jaki skład mateiałowy jest
możliwie najlepszy do codziennego użytkowania? Ostatnio kupiłem kolejny
garnitur tym razem w w firmie Intermoda i niestety starsznie się gniecie np.
po dwóch godzinach w aucie. Kupiłem go bo Pani zachwalała no i cena była
poniżej tysiąca więc mi pasowało. Proszę o konkretną odpowiedź czy lepszy jest
garnitur z materiałów "naturalnych" czy z...
-
Witam. Chciałaby załozyć w Warszawie butik z dobrymi, markowymi uzywanymi
ubraniami. Jak mysliscie, czy znajdę chętne? Czy to się opłaca? Rzeczy byłyby
z Angii i Stanów. Pozdrawiam.
-
Wiecie co, uparłam się na tę jakość, bo nie cierpie zmechaconych sweterków po 1 praniu, rozerwanych szwów w spodniach czy wyblakłych farbujących bluzeczek...
Zawiodłam się ostatnio na Camaieu, moj sweterek po 1 dosłownie praniu mechaci się niemożliwie, wygląda juz jakby miał rok!
Kolejny niewypał to firma TROLL - bluza juz zaczyna być jakaś wyblakła a przeciez prałam ja w delikatnym płynie do prania 2x.
Jeśli chodzi o firmę CArry to przeraziłam się jak musiałam sobie przyszyc guziczek do ...
-
bo ja juz koniecznie musze sie wybrac ale ...nie wiem gdzie?nigdy nic
szczegolnego z wlosami nie robilam,tylko podcinalam i cieniowalam bo mam
naturalnie falowane(czego nie znosze- pragne miec wlosy proste,ale nie mam
czasu na codzienne prostowanie),wiec nie musial to byc superfryzjer.ale
teraz chcialabym zmienic troche fryzure..ale nie wiem na jaką ..najlepiej
taką zeby nie musiec sie męczyc przy ukladaniu,dlatego potrzebuję
profesjonalnego cięcia..tylko gdzie?(WROCLAW)zna ktora...