Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bombardina.pl

16.07.20, 21:52
    Cześć!
    Chciałam ostrzec przed pseudosklepami, które tak naprawdę są pośrednikami alliexpress. Właśnie się nacięłam na zamówienie ze sklepu bombardina.pl
    Zamówiłam na ich stronie produkty po cenach porównywalnych do cen rynkowych takich produktów ze sklepów polskich i europejskich.
    Zdziwiłam się mocno, gdy przyszła do mnie paczka z alliexpress z produktami wątpliwej jakości (jako, że nic nie zamawiałam z alliexpres). Okazało się, że to od nich. Okazało się również, że w regulaminie określają się jako "pośrednika" a nie sklep, ale nie informują, że są pośrednikiem dla alliexpress.
    Pewnie jest to moja wina, że nie przeczytałam regulaminu dokładnie przed złożeniem zamówienia... ale która z Was to robi? Ja już będę.
    Nie polecam bombardina.pl. Mimo wszystko czuję się oszukana.

Obserwuj wątek
      • lucjael12 Re: bombardina.pl 03.09.20, 23:41
        Cześć, ja też dopiero po otrzymaniu paczki się zdziwiłam... Chińskie napisy... Napisałam maila do nich, bo chcę dokonać zwrotu, ale dopiero po przeczytaniu twojego postu zobaczyłam, że w regulaminie pisze, że stroje kąpielowe, kosmetyki i inne produkty muszą być zapieczętowane-czyli nie otwierana paczka. Ale jak miałam sprawdzić czy strój mi się podoba??? Nie podoba mi się, więc chcę oddać... Ciekawe czy przyjmą go, jak nie to stracę 130 zł?? Masakra
      • ania_s_wroc Re: bombardina.pl 26.11.20, 13:36
        Witam, podpinam się pod tym, co napisały Panie przede mną. Oszuści wysyłający produkty wątpliwej jakości z
        Alliexpresu. Jak przedmówczynie, zauważyłam to dopiero po złożeniu zamówienia, kiedy przyszedł do mnie numer monitorowania przesyłki z Australian Post. Dopiero po tym zajrzałam do regulaminu, w którym istotnie jest mowa o "pośrednictwie". Szanowne Panie (i Panowie) nie dajcie się nabrać na sklep Bombardina. Odnoszę wrażenie, że wszelkie opinie zamieszczone na stronie sklepu są wytworem chorym wytowrem wyobraźni założycieli strony. Wszelkie pozytywne, bo przecież negatywnych nie ma. Ani jednej wzmianki o tym, że długa dostawa, i że Alliexpres. Żenujące. Dradzam i przestrzegam.
        • ania_s_wroc Re: bombardina.pl 26.11.20, 13:39
          *ODRADZAM
      • just200 Re: bombardina.pl 30.11.20, 09:02
        Zgadzam się, że to pseudo sklep. Towar bez metek, bez paragonu/fv i bez informacji od kogo mogę paragon otrzymać. Do tego towar niezgodny z zamówieniem, fatalna jakość i przychodzi osobno więc jak chce się zrobić zwrot to niestety za każdą przesyłkę trzeba płacić osobno bo terminy na zwrot się nie pokrywają. Brak możliwości dodania komentarza na stronie internetowej.
      • jkisiel3 Re: bombardina.pl 10.12.20, 12:40
        Dokładnie tak samo dałam się oszukać. Zamówiłam bluzę za 135 zł . Na zdjęciu wyglądała super. Przyszło chińskie badziewie które znalazłam w AlliExpresie za mniej niż połowę tej ceny. Nie wiem czy do sprzątania w domu to założę chociażby. Oszuści na maksa. Pośrednicy którzy generalnie nic nie robią poza zgarnianiem mega marży. Przed zakupem zerknijcie sobie na alli expres wszystko to samo znajdziecie za kilka złotych.
      • mowiejakjestajestjakjest Re: bombardina.pl 23.12.20, 09:56
        Potwierdzam.. robiąc zakupy myślałem że kupuję dobry ciuch w polskim sklepie, a okazuje się że to zwykła chinszczyzna za zawyżoną cenę. Przyszła mi jakaś szmata, w którą nawet się nie mieszczę (a wg cm i rozmiaru powinienem spokojnie bo wszystko mam M). Jeszcze się okazuje że mam to odsyłać gdzieś do chin... Ciekawe ile za to zapłacę. Jedno wielkie oszustwo w białych rękawiczkach
      • beti.deptula Re: bombardina.pl 26.02.21, 17:06
        niestety firma zupełnie niewiarygodna. Czekam na płaszcz 3 miesiące i nie ma po wysyłce śladu. Jedyne co są mi w stanie zaproponować, to ponowne wysłanie. Uwaga, bo nie każdy doczyta, że czas dostarczenia towaru może trwać nawet 60 dni roboczych! wiec mogę czekać teraz kolejne 3 miesiąca = razem 6 miesiący bez przekonania, że będę miała zamówiony i zapłacony produkt. A wpłaconych pieniędzy nie chcą zwrócić. Nie nabierajcie się tak jak ja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka