dobrze

(28 wyników)
  • Mam maly problem i licze na to ze mi pomozecie, a przynajmniej cos doradzicie. Od poltora miesiaca jestem au-pair w Niemczech. Jest to pobyt roczny. Trafilam na bardzo mila rodzine. Dzieci tez sa grzeczne i nie sprawiaja zbyt wielkich klopotow. Wydawac by sie moglo wiec, ze wszytko gra. Ale tak nie jest. Po prostu czuje, ze to nie to...Chodzi glownie o miasto. Jest ladne, srednio duze, ale jakos nie ma co za bardzo w nim robic. Bylam na spacerze, pozwiedzalam co sie dalo i juz sie nudze...
  • Witam !! Piszę do Was gdyż zastanawiam się nad wyjazdem jako au pair. Najchętniej wyjechałabym do Danii lub Szwecji. Jak myślicie: gdzie jest lepiej? Który naród jest sympatyczniejszy ? Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia związane z pobytem w którymś z tych państw? Dziękuje bardzo i pozdrawiam...
  • Proszę powiedzcie mi czy słyszeliście o biurze BONA Au Pair International PL s.c., w Poznaniu? Chcialam wyjechac z biura Krakowskiego jakoże tu mieszkam. Wysylam maile do różnych biur i to biuro najszybciej zareagowalo. Wydaje mi sie dobre no ale ... to moze być tylko przeczucie. Oni nie mają swojej siedziby w Krakowie ale zapewniaja mnie, że wystarczy kontakt mailowy, listowny i telefoniczny. Sama nie wiem co o tym myśleć. Doradzcie slyszelicie o tym biurze ktos z niego jechał? ...
  • Przymierzam się do kolejnego wyjazdu na wiosnę. Zastanawiam się co jest lepsze, być ich pierwszą operką, czy lepiej, żeby już kogoś mieli wcześniej. U moimch wcześniejszych rodzin byłam "teoretycznie" ich pierwszą. Ale nie do końca tak było. Np. pierwsza rodzinka zatrudniała wcześniej dochodzącą opiekunkę. Dzieci nie widziały różnicy, między aupair i nianią. Jakie są wasze doświadczenia???
  • witam no właśnie, rodzinka wydaje sie być fajna, prawie wszystko ustalone, ale kontakt ogranicza sie tylko do pisania maili, kobitka ani razu nawet nie napomknęła o tym, że chce zadzwonić. Zastanawiam się czy mam się tym niepokoić, bo z tego co czytałam posty na forum, zawsze rodzinki dzwonią i przyszłe au pairki rozmawiają z nimi nawet kilkakrotnie. Masm wrazenie, że kobitka dba o to, żeby nasze kontakty nie były zbyt formalne, sama była au [pair 10 lat temu i może dlatego chce ...
  • Witam szukam pracy jako aupair, najlepiej w Holandii, jestem juz tutaj ale zle trafilam, moze ktos wyjezdza i szuka osoby na swoje miejsce? prosze o kontakt na maila ahaneczka@gazeta.pl
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem ciekawa z jakiej agencji wyjeżdżaliście jako au pair i jak te agencji się spisały, jesli mieliście jakieś problemy? Zastanawiam się nad wyjazdem au pair, ale tyle jest tego, że nie wiem, która jest najlepsza i najtańsza. Interesowałoby mnie najbardziej woj. podlaskie, warmińsko-mazurskie lub mazowieckie. Z góry serdeczne dzięki.
  • Witam ! Szukam pracy w Niemczech jako Au Pair Madchen , najlepiej w okresie wakacji , gdyz w październiku zamierzam kontynuować studia MU . Obecnie studiuję pedagogikę i posiadam praktykę związaną z opieką nad dziećmi . Jestem osobą niepalącą, uczciwą i godną zaufania . Biegle mówię po niemiecku . Prośzę tylko o poważne odpowiedzi :))
  • Mam nadzieje, ze nie bylo takiego watku... Mam jedno pytanko do dziewczyn, ktore byly lub sa au-pair we Francji. Czy ktoras z Was wyjechala slabo znajac jezyk?? Znam bardzo dobrze angielski i podstawy francuskiego. Codziennie ucze sie fr., jednak na razie jest to znajomosc bierna i nie jestem w stanie za bardzo rozmawiac, szczegolnie przez telefon. Chce sie nauczyc plynnie jezyka wlasnie we Francji, jednak najpierw to trzeba sie z rodzinka dogadac:) Jak to bylo u Was? "Negocjacje" odbywal...
  • Nie rozumiem o co chodzi? Raz widze w profilach: full time - i 25-30h, a innym razem: part time a dalej 40-45h! Wiec co to znaczy? Co lepiej zaznaczyc full czy part skoro sie nie chce narobic? Please help!
  • czy rozmowa z rodzina francuska przed wyjazdem musi byc w jezyku francuskim? dostalam apilikacje po angielsku i chyba lepiej by mi sie rozmawialo w tym jezyku przez telefon..lepiej bym zrozumiala itd. czy moge to zaproponowac jak zadzwonia?
  • czesc wam dzielne operki ze wszystkich stron swiata! Jak u was z nuda? Sama przez to przechodzilam bedac au pair a teraz obserwuje to u mojej au pair. Sytuacja sie uporzadkowala: au pair juz w ogole nie placze, poznala kolezanke, zostala "poderwana" przez instruktora snowboardu (sek w tym tylko ze ona juz ma chlopaka, ktory w dodatku przyjezdza do niej (do nas) na poczatku marca...)Byla juz dwa razy na dyskotece i wrocila o czwartej nad ranem wiec chyba sie dobrze bawila. Dziec...
  • Hej! Wiem, temat był juz wałkowany wcześniej. Jednakże cały czas mam watpliwości co wybrać. City wiadomo, ale czym zasadniczo różni się town od village? Czy town, to miasteczko ok 7 tys. mieszkanców a wieś, to wieś, tak jak w Polsce - zaledwie kilka ulic, dom jeden przy drugim, pole i nic więcej. No, ewentualnie sklepy, puby, ale o np. bibliotece, poczcie to juz zapomnij. Nie wiem, czy sobie to dobrze wykombinowałam, a chciałabym uniknąć rozczarowań. Ile srednio zajmuje dojazd z ...
  • Witam Wszystkich! Niedługo wyjezdzam do Niemiec (okolice Monachium) i tak sie zastanawiam kiedy najlepiej dac upominki? Odrazu w pierwszy dzien czy kiedy? No i w sumie to mam jeszcze jeden problem bo bede miała 4 podopiecznych (8,7,3,1 lat) i nie wiem czy kupowac kazdemu z osobna czy moze lepiej np. kupic dobre poczciwe mordoklejki (czyli krówki) dla wszystkich i np. po miniaturowej maskotce? Jak myslicie? Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam :)
  • jak wiecei odchodze od rodzinki. spytalem czy moge zostac w ich domu tydzien dluzej, dopoki nie poprzewoze zalego tego majdanu. oni sa i tak od piatku na wakacjach. po kilkudniowej naradzie dostalem odpowiedz. tak, ale... i wreczono mi liste 1. podlewac kwiatki na zewnatrz i wewnatrz. 2. oprozniac skrzynke pocztowo-gazetowa. 3. utrzymywac porzadek w domu i zostawic go uporzadkowanym 4. przy wyjsciu zamykac wszystkie okna i drzwi 5. zgasic swiatlo zewnetrzne. 6. zamknac komorke 7...
  • Niedlugo wyjezdzam jako au-pair do Angli i zastanawiam sie jaki wiek dziecka wybrac?Mysle,ze najlepiej taki od 3do6.Starszy moze byc krnabrny ,nieposluszny,moze pyskowac.Prosze o rade.Co musicie robic przy 3- 6letnim dziecku?? Jaki wiek dziecka najlepszy? Nie wiem takze ile godzin pracy tygodniowo zaznaczyc ?25 tygodniowo czy lepiej wiecej po 8 godzin dziennie?Czy tylko zajmuje sie dziecmi czy kaza robic cos w domu? Wszystko jest tam drogie,lepiej zabrac wszystko z domu n...
  • a wiec jak wczesniej pisalam, chcialabym jechac jako au-pair do berlina(mialabym tam najblizej, ale z tego co slyszalam, to panuje tam ostra konkurencja i nie wiadomo czy zglosi sie jakas rodzina)lub hamburga(jedzie tam moja kolezanka ze studiow, ale juz teraz a ja chcialabym jechac dopiero w polowie wrzesnia).wydrukowalam sobie papiery od vij, bede do nich dzwonic itp.niestety juz teraz boje sie, ze: -trafie do jakichs psychopatow, ktorzy odbiora mnie z bananem na ustach a potem odda...
  • Powiedzcie jak to u Was wyglada ?? Jak pojechalam do niemiec, okazalo sie ze wcale nie umiem jezyka...w koncu dogadywalismy sie po ang,a z dzieciaczkami po ang,niemiecku i hiszpansku...teraz jade do UK i mysle ze problem sie powtorzy :( po jakim czasie zaczelyscie "myslec" w obcym jezyku ??
  • mam dwojke chlopcow do opieki jeden ma 14 a drugi 9 lat. nie sprawiaja klopotow, ale jakos nie umiem sie dogadac nie wiem czy to moja wina. Nie umiem dobrze mowic po ang. ale nie jest tak zle. Oni jak wracaja ze szkoly to ida do pokoji. Mniejszy zazwyczaj uklada lego albo czyta starszy ma swoje obowiazki. Nie wiem jak dotrzec do malego proponowalam rower spacer do parku ale nie bo starszy brat nie idzie a on juz jest nastolatkiem i nie chce za bardzo. prosze o wskazowki bed wdzzzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się