Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      dole brzucha

dole brzucha

(22 wyniki)
    • Witajcie, napiszę o moim problemie, jednocześnie od razu zastrzegając, że zamierzam wybrać się do lekarza najszybciej, jak to będzie możliwe. Niestety obecnie przebywam za daleką granicą i nie mam takiej możliwości, do kraju wracam za miesiąc z kawałkiem. Otóż od dawna mam lekkie pobolewania w dole brzucha po prawej stronie. Nie są one bardzo ostre. Czasem promieniują do pleców i biodra (choć z prawym biodrem mam problemy niezależne od tego, więc sama nie wiem, czy faktycznie prom...
    • Witam serdecznie;) Od okolo 2-3 tygodni zmagam się z małym problemem. Otóż kilka razy dziennie drga mi dół brzucha (tóż nad spojeniem łonowym w miejscu gdzie znajduje się macica).To grganie jest wyczuwalne i nawet delikatnie widoczne.I troszeczkę się tym martwię.Z całą pewnością nie jestem w ciąży.U ginekologa byłam w pażdzierniku 2007 jak byłam w Polsce robiłam wtedy cytologię i wyszła ok.To drganie nie boli i pojawia się nagle. Trwa kilka sekund i przerwa i tak przez około 10 ...
    • od tygodnia odczuwam takie jakby ciążenie w dole brzucha po prawej stronie. Do lekarza jestem zapisana za tydzień. Może któraś z Was też miała takie dolegliwości i może coś doradzić????
    • Prosze poradzcie co moze byc, coprawda bede szla do gp (lekarza)ale to jeszcze potrwa. dzis w nocy, mialam dziwna noc, bowiem, wszystko zaczelo sie od biegunki, po czym zaczelam sie strasznie trzesc, i bylo mi bardzo zimno, malo tego zaczelo, mnie mdlic, i zwymiotowalam, w miedzy czasie dostalam strasznych boli w dole brzycha, w wiekszej mierze po prawej stronie. Byla godzina 4 nad ranem, wypilam troche herbaty, polknelam 2 nurofen, i sie polozylam, (nie zdecydowalam sie n...
    • Witam Drogie Kolezanki.Jestm w 24 dc i od 21 do 23 dc miałam dziwne kłócie jakby jajnik,po prawej stronie,czasmi po lewej.Wydaje mi sie ze to takie kłócie jak przy owolacji.Dodam ze cykle mam co 28-30 dni.Staramy sie o dzidzie z mezem.Przytulanko było, owulacja w 14 dc,potwierdzona testem.Czyzbym mogła byc w ciązy??
    • Mam na imie Marta i mam (prawie) 31 lat, mam 3 letniego synka i mieszkamy w Usa. Z moim problemem, moim malym "swiatkiem" borykam sie 2-gi miesiac. W zeszlym miesiacu lutym miesiaczkowalam co dzieje sie u mnie (od czasu ciazy) bardzo regularnie. A wiec po lutowym okresie, ktory trwal 7 dni jak zwykle, mialam tydzin przerwy po czym pojawilo sie plamienie. Nic z tym nie robilam bo zrzucilam wine na stres, ktorego w zeszlym roku u mnie nie brakowalo. Stweirdzilam, ze pojde do gina ...
    • w ktorym miejscu wyczuc bijace serduszko dziecka i w ktorym tygodniu zaczyna bic?
    • 17 września poprzez łyżeczkowanie, w pełnej narkozie, miałam usuwane guzki szyjki macicy ( które potem w badaniu histopatologicznym okazały się polipami na szczęście). Po zabiego krwawiłam ponad tydzień, bołał mnie brzuch. Krwawienie rzecz jasna ustało, ale silne bóle w dole brzucha trapią mnie nadal, praktycznie funkcjonuję dzięki tabletkom przeciwbólowym. Skąd te bóle mogą być ?
    • witajcie. wczoraj założyłam wątek, który przemknął bez echa, dlatego pozwolę wkleić sobie jego treść raz jeszcze bo to dla mnie istotna sprawa: "dzeiwczyny, co to moze być? nigdy nie miewałam bardzo bolesnych miesiączek.owszem zdarzało się,ze musiałam wziąć tabletkę,poleżeć z termoforem ,ale przechodziło. dziś natomiast wstałam i dopadł mnie taki ból (z obu stron na dole brzucha i z tyłu,też na dole)ze nie wiedziałam co ze sobą zrobić.na szczeście pomogły tabletki,ale się przestrasz...
    • już sama nie wiem wysztstko przychodzi mi do głowy nie wiem nawet jak boli żoładek bo ostnio bolał mnie jakieś 10lat temu jak nie lepiej od wczoraj boli mnie brzuch i niewiem co to czy żołądek czy może wyrostek robaczkowy:( nie jest to jakikiś ostry ból nie do wytrzymania czasami to zapominam że mnie coś boli boloi mnie nad pępkiem bardziej jak dotykam
    • Witam. Od pewnego czasu odsatwilam tabletki, gdyż w końcu stwierdziliśmy, że już czas pomyśleć o maleństwie. Mam wobec tego pytanie. Kiedy najcześniej pojawiają sie objawy ciąży? Jakie najczęściej wystepują? Czy nawet jeśli doszło do zapłodnienia, moga pojawić się wstepne objawy okresu, np, pobolewanie w dole brzucha tydzień-półtora przed spodziewanym okresem a okres sie nie pojawi???Wśród moich koleżanek akurat żadna nie miała mdłośći, więc zastanawia mnie, co jeszcze może wskazy...
    • Mam pytanie do Pani Doktor - przestałam karmić piersią i od 3 tygodni mam pobolewania w dole brzucha jakby na miesiączkę ale nadal jej nie ma. Do tego zaobserwowałam od tego czasu że mam temperaturę 37-37,5. Czy jedno z drugim ma jakiś związek? Robiłam morfologię - OB i inne wartości nie wskazują na jakiś stan zapalny w organiźmie... Dziękuję z góry za odp.
    • Czy mogę prosić o wymienienie pierwszych w miare najwcześniejszych objawów ciązy? To dla mnie bardzo ważne...
    • Pani Doktor, niecale dwa miesiace temu zaczelam przyjmowac tabletki Harmonet. Na poczatku nie odczuwalam zadnych skutkow ubocznych. Jednak od jakiegos czasu szczegolnie uciazliwy jest bol w dole brzucha i ciagle wrazenie, jakby byl on napuchniety. Nie jestem pewna, czy to wlasnie wplyw tabletek, czy tez np stresu, bo zblizaja sie wlasnie bardzo wazne dla mnie egzaminy, niemniej jednak martwi mnie to. Poza tym od dwoch dni pojawia sie niewielkie plamienie, o kolorze brazowym. Czy...
    • Mam obawy, że znowu przyplatało mi się jakieś zapalenie miejsc intymnych.Odczówam jakgdyby łaskotanie w srodku w dole brzucha.Do tego ciepło w wejściu do pochwy(przepraszam za dosłowność). Do lekarza dopiero ide po niedzieli.Może macie jakies sposoby żeby zapobiec dalszemu rozwojowi?Myślę zeby wziąść cicatidrine?co myslicie o tym?
    • chodzi o to, że w przyszłym tygodniu pewnie będzie pierwszy po porodzie (mały ma 6 m-cy), czy będą już normalne i regularne jak przed ciążą? Dodam, że karmię piersią Dorota
    • Hej dziewczyny, pewnie każda z Was, noszących Evrę już sobie wyrobiła jakieś zdanie na temat, gdzie warto przyklejać, a gdzie nie i dlaczego. Proponuję małą ankietę na ten temat, może komuś pomoże. A więc piszcie MIEJSCE, WADY, ZALETY, ew. jakies specjalne RADY :) Ja mogę zacząć krótko: MIEJSCE: na dole brzucha, na prawo od pępka i w dół WADY: jest tam za miękko i plaster się łatwo fałdował, trudno go dobrze przykleić ZALETY: można schować plaster pod majtkami i nie trzeba się z ...
    • jakie są objawy chlamydii jeśli w ogóle mozna je zauważyć? Jakie badania trzeba wykonać aby ją wykryć? Od dwóch miesięcy mam kłucia w dole brzucha, pojawiające sie w róznym czasie cyklu. Miałam badaną krew, mocz i nic nie wykazało. Badanie ginekologiczne OK. Myślę gdzie się udać z tą sprawą
    • Czy bol jest podobny do bolu miesiaczkowego, czy boli po prostu z jednej strony, akurat ten ajjnik, ktry produkuje w danym cyklu. Czy to bol ostry czy tepy? I ile trwa?
    • Ciaza(6)

Dzien dobry, tydzien temu nie dostalam miesiaczki i zrobilam test ciazowy taki siusiany , wynik okazal sie pozytywny, i ciesze sie niezmiernie. Martwi mnie tylko to ze pobolewa mnie co jakis czas w dole brzucha, i nie mam pojecia co to moze byc; dodam ze miesiaczki zawsze mialam regularne co 28(maxymalnie 29 dni), ogolnie czuje sie dobrze nie mam mdlosci ani wymiotow. Lekarz u mnie podczas jednej z wizyt kilka lat temu stwierdzil tylozgiecie macicy, i mam pytanie czy te bole brzus...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się