31.10.07, 15:21
Mam obawy, że znowu przyplatało mi się jakieś zapalenie miejsc
intymnych.Odczówam jakgdyby łaskotanie w srodku w dole brzucha.Do
tego ciepło w wejściu do pochwy(przepraszam za dosłowność). Do
lekarza dopiero ide po niedzieli.Może macie jakies sposoby żeby
zapobiec dalszemu rozwojowi?Myślę zeby wziąść cicatidrine?co
myslicie o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: zaraz_zaraz Re: zapalenie IP: 62.121.129.* 31.10.07, 15:45
      Nie wydaje mi się, żeby "łaskotanie" w dole brzucha czy "ciepło przy wejściu do
      pochwy" było powodem do jakichkolwiek interwencji na własną rękę. Najbardziej
      powszechna przyczyna podobnie opisywanych stanów raczej nie wymaga leczenia (no
      chyba, żeby się uprzeć, żeby to tak nazwać wink).
      >Myślę zeby wziąść cicatidrine?
      A co by to miało być?
      • to_jaaa Re: zapalenie 31.10.07, 16:13
        Podana fraza - cicatidrine - nie została odnaleziona
        • karin33 Re: zapalenie 02.11.07, 10:24
          Przepraszam miałam na mysli Cicatidrinę.Mam takie łaskotanie
          jakkgdyby z jednej strony szyjki macicy.Męczy mnie to już 3 dzień i
          zaczynam się niepokoic a do wizyty jeszcze troszke.
          • Gość: zaraz_zaraz Re: zapalenie IP: 62.121.129.* 02.11.07, 10:44
            Masz na myśli CicaTRIdinę (od cicatrix - blizna)? To jest preparat z kwasem
            hialuronowym ułatwiający gojenie. Nie działa przeciwzapalnie. Dlaczego chcesz
            stosować lek, co do którego nie wiesz, jak działa, ba, nie potrafisz nawet
            poprawnie napisać jego nazwy?
            Kobiety, nie leczcie się na własną rękę.
            Zaczekaj spokojnie do wizyty u lekarza. Od "łaskotania" się nie umiera, a
            nieumiejętne zabiegi na własną rękę mogą pogorszyć stan, czymkolwiek jest on
            spowodowany.
            • karin33 Re: zapalenie 02.11.07, 10:49
              Jakbym wszystko wiedziała to bym nie prosiła o pomoc tutaj a
              przynajmniej o poradę.Mylić się rzeczą ludzką.
              • Gość: zaraz_zaraz Re: zapalenie IP: 62.121.129.* 02.11.07, 10:56
                Dobrze, że pytasz - chociaż to nie najlepsze miejsce, jest lepsze niż żadne.
                Przepraszam, jeśli to, co napisałam zabrzmiało napastliwie, ale ludzie na ogół
                zupełnie nie zdają sobie sprawy ile krzywdy mogą im wyrządzić nieprawidłowo
                brane leki.
                Zawsze w przypadku brania leku warto się trzymać paru zasad: znać jego
                prawidłową nazwę (bez literówek, bo często nazwa z literówką jest nazwą zupełnie
                innego leku), dawkę i z grubsza wiedzieć na co działa , czyli przeczytać ulotkę.
                I przede wszystkim - nie brać, jeśli to nie jest konieczne.
                • karin33 Re: zapalenie 02.11.07, 11:14
                  Ja dostałam ten lek przy leczeniu nadżerki.Przeczytałam że wiele
                  kobiet równiez ma go przepisywane na tą dolegliwość. Pomyślałam, że
                  może te moje objawy to powtórka z rozrywki.W zasadzie chciałam się
                  dowiedzieć czy któras z Was miała podobne uczucie?I czym one sie
                  okazały.tylko tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka