Dodaj do ulubionych

pierwsze objawy ciąży

31.07.03, 00:15
Czy mogę prosić o wymienienie pierwszych w miare najwcześniejszych objawów
ciązy?
To dla mnie bardzo ważne...
Obserwuj wątek
    • dorkasca Re: pierwsze objawy ciąży 31.07.03, 01:47
      sulika napisała:

> Czy mogę prosić o wymienienie pierwszych w miare najwcześniejszych objawów
      > ciązy?
      > To dla mnie bardzo ważne...

1. Brak okresu
      2. Bolesne, powiekszone piersi!!! To jest jeden z najpowazniejszych objawow
      3. Apetyt
      • joan1973 Re: pierwsze objawy ciąży 31.07.03, 08:24
        Ja mogę dodać, że w pierwszych dniach ciązy (2 - 3tyg) objawem ciązy może też
        być ciągła senność, zmęczenie i pobolewanie w dole brzucha jak przed okresem
        (mniej więcej w terminie miesiączki). Pozdrawiam, Joanna
    • beemka1 Re: pierwsze objawy ciąży 31.07.03, 08:57
      To, o czym pisaly poprzedniczki, to objawy subiektywne - u niektorych
      wystapuja, u innych nie. Nie mozna wiec twierdzic, jak jak bola piersi, to
      jest ciaza. Prawde powiedziawszy, objawy ciazowe sa czesto identyczne i
      dolegliwosciami przed miesiaczka. Najlepiej poczekac do dnia, kiedy powinna
      wystapic miesiaczka, czyli ok. 14 dni po owulacji (liczba jest rozna u rozych
      kobiet, ale stala dla indywidualnej kobiety, ja np. mam okres 13 dni po skoku
      temp.) i nadal mierzyc temp. Jezeli jest wysoka, to, bez wzgledu na to, czy
      miesiaczka jest, czy jej nie ma, prawdopodobnie i tak jest ciaza.
      Pozdrawiam
      Beemka.
      • izamr Re: pierwsze objawy ciąży 31.07.03, 09:16
        wg. mnie z tą temperaturą też jest różnie. Ja mialam takie objawy: senność (nie
        mogłam nie przespać się po pracy), biust zaczął mnie boleć tuz przed planowaną
        datą miesiączki, ale inaczej - nie cały tylko okolice brodawek i tak jakby w
        srodku. W dniach planowanej miesiączki bolał mnie dół brzucha, co minęło po ok.
        3 dniach.
        Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka