Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      dunkierka

dunkierka

(3 wyniki)
    • Wlasnie sprawdzam rezerwacje na prom Norforkline na trasie Dover - Dunkierka i z powrotem. Czy ktos z Was przeprawial sie majac tylko dowod osobisty, a nie paszport? Mezowi skonczyl sie paszport i ma tylko dowod. Na stronie Norfolkline jest napisane, ze wymagaja waznego paszportu. Wydawalo mi sie, ze majac dowod osobisty mozna podrozowac bez paszportu w calej Unii Europejskiej (przynajmniej tak jest w liniach lotniczych). Bede wdzieczna za informacje czy ktos jechal majac tylko ...
    • Bo niby wiem, a sie okazuje ze nie wiem :> bo nie wglebialam sie jakos. Siostra mnie pyta czy jesli zarezerwuja na konkretna godzine to bilet jest wazny ( tak jej ktos powiedzial) przez 24h (???) czyli np przy obsuwie( gdy sie podrozuje z Polski) i spoznieniu na konkretny kurs, mozna bilet wykorzystac na kazdym innym kursie w ciagu 24h od wyznaczonego... Czy to sa wtedy jakies specjalne rezerwacje czy kazda tak ma? Albo moze zadna nie ma? :) A jesli ma, to czy sa jakies...
    • Prosze poradzcie mi jaka jest najlepsza trasa samochodowa z W-wy do Londynu, czy lepiej/taniej jechac przez Dunkierke czy Calais? Gdzie moge wydrukowac sobie plan jazdy? (niestety nie mamy Sat Nav) Dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się