Forum Dom Klub Bab Budowniczych
ZMIEŃ
      dzialka

dzialka

(5 wyników)
    • www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/nowela/#nowhere archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-dmuchawcach/m41f4d95b0062a musimy zmiescic sie na dzialce 15,95m szerokosci i dodatkowo powierzchnia zabudowy do 103mk wiec zbyt wielu projektow niestety nie ma na tak waska dzialke. Udalo mi sie znalezc te 2 projekty - w obu trzeba bedzie dokonac modyfikacji - na pierwszy ogien prawdopodobnie pojda do likwidacji wszystkie okna po stronie garazu zeby udalo sie wpasowac projekt w szer dzialki. Do...
    • Chce kupic dzialke rolna juz z warunkami zabudowy siedliskowej od rolnika. On jako rolnika ma wielkie szanse te warunki uzyskac. Nie wiem jednak jak to jest kiedy on mi sprzeda te dzialke juz z uzyskanymi warunkami. Owszem dzialka nadal bedzie posiadla te warunki zabudowy ale ja rolnikiem nie jestem wiec moze bede mial klopoty przy uzyskaniu pozwolenia na budowe.
    • Dziewczyny, wlasnie jestesmy na etapie poszukiwania dzialki pod nasz wymarzony domek. I tu powstaje dylemat gdzie go budowac, dzialki w centrum (mieszkamy a Śląsku) sa tak niebotycznie drogie albo ich po prostu juz nie ma) ze juz samo kupienie dzialki wpakuje nas w dlugi na lata. Czy jest sens tak sie zawalac? Czy macie doswiadczenia z przemieszkiwaniem na odludziach (takich dzialek jest jeszcze troche)? Jak z dojazdami do pracy, dowozeniem dzieciaczkow do szkoly, zajecia dodatkow...
    • No i stalo sie. Po wieeelkich trudach mamy wymarzona dzialke kolo Warszawy. Teraz szukam projektu domu okolo 200 metrow parterowy lub z poddaszem, z wejsciem od zachodu. Po wstepnych ogledzinach projektow gotowych chyba zdecydujemy sie na projektanta, bo cos te domki mi sie nie podobaja. Chcialabym cos z mala pustka nad salonem i wejsciem nie od północy. Poki co bede podczytywac madre glowy "po przejsciach" a potem ja bede sie madrzyc. Pozdrawiam, jania22
    • cholender taka nam zostala wczoraj pokazana w fajowej okolicy... wszystko pieknnie ladnie tylko co taki "parowik" moze ze soba niesc poza wyrownywaniem terenu przy pomocy spychacza co powiekszy jakos tam koszty budowy?? wie moze ktoras, bow yglad ami to ze tamtedy podczas deszczu splywa woda z okolicznego terenu, czy to moze miec jakies negatywne skutki dla postawionego tam domostwa, czy kupowac ta dzialke czy nie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się