Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      dzialka

dzialka

(7 wyników)
    • Prosze o fachowa porade jaki wplyw moze miec na zdrowie lub innaczej jak oddzialowuje biegnaca nad dzialka linia energetycza ca. 15 kW. Chodzi o to ze mam oferte kupna dzialki, nad ktora biegna przewody elektryczne. Znajomi odradzaja, ze bardzo niezdrowe, ale moze macie inne doswiadczenia. Serdeczne dzieki za wszystkie rady. pozdr. MA
    • Witam, temat wąskich działek pojawiał się już niejednokrotnie, ale powiem szczerze, że nie znalazłam odpowiedzi na swoje wątpliwości. Otóż posiadam bardzo wąską działkę - szerokość działki to 7,5 m, długość ok 30 -40 m. Na przodzie działki stoi już dom o szerokości 4 m i dlugośći ok 15m. Wygląda to więc tak że wchodząc na działkę po prawej stronie stoi dom (wejście do domu jest nie od frontu tylko z boku budynku), po lewej stronie jest kawałek podwórka (szerokości 3 m, wkrótce b...
    • Witam, to moj debiut na forum! Poszukje osoby - wspolnika do budowy blizniaka na mojej dzialce pod Warszawa. Jestescie zainteresowani a moze znacie kogos kto by chcial? Dzialka ma prawie 2 tys metrow i jest naturalnie zalesiona (brzozki i mlode deby).Dawalam ogloszenia do gazety ale jakos nikt chetny sie nie znalazl - nikt nie chce stawiac blizniaka? Z gory dzieki za info. Nena
    • Witam, niedlugo musi ostatecznie zapasc decyzja gdzie i jaki powstanie nasz dom. Sa dwa wyjscia. Albo dom, ktory srednio nam sie podoba z wygladu (nowoczesny z waskimi, wysokimi oknami) ale za to stoi na pieknej dzialce ( z okien widac przestrzen), albo dom ,ktory bardzo nam sie podoba z wygladu (duze, wysokie i szerokie okna), ale stoi na sredniej dzialce (przed oknami w odleglosci 17 metrow inny - nizszy - dom.) Zaznacze, ze oba domy maja niemal identyczny rozklad pomieszcz...
    • Mam okazje kupic dzialke rolna,ktora znajduje sie w swietnej okolicy, bo na jurze krakowsko-czestochowskiej.Nie jest duza ma tylko 6 arow 20x30 a i cena wydaje mi sie przystepna bo 4500zl (choc nie mam zadnego doswiadczenia,wiec moge sie mylic :P:) Zalezalo mi na dzialce rekreacyjnej,ale trafila sie tylko rolna.W zwiazku z tym mam pytanie, czy odrolnienie dlugo trwa? jakie sa zwiazane z tym koszty? jak sie to zalatwia? na jakie papiery w tym wypadku mam zwrocic uwage od kupujaceg...
    • Jak uważacie i jakie macie doświadczenie(własne ogrody) czy działka wielkości 16a jest dużą? Czy "zmieści" się na niej coś więcej niż kilka drzew?
    • Witam, Wczoraj stalem sie szczesliwym posiadaczem dzialki ;) i chcialbym ja szybko (tymczasowo) ogrodzic. Z mojego wstepnego rozeznania (nie znam sie na tym) wynika, ze najlepsza bylaby siatka tzw. lesna i drewniane stepmle. Czy potwierdzacie? Co ile montowac takie stemple? Jak sie je montuje (wbija mlotem)? Co w rogach dzialki? bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki, pzdr, tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się