Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      dzialka

dzialka

(5 wyników)
    • Witam Mam na imie Ewa i mieszkam w malej miejscowosci na osiedlu domkow jednorodzinnych. Nie wiem czy dobrze trafilam na wlasciwe forum, ale moze ktos bedzie mi mogl pomoc. Sprawa wyglada nastepujaco - wiadomo jak osiedle domkow wiec granicze z sasiadka, wzdluz naszej granicy mam na swojej dzialce posadzonych kila wisni dokladnie 3, sa to drzewa majace lat moze 20...25....ale niezbyt rozrosle. Czesc gazlezi i oczywiscie teraz w sezonie letnim i owocow, rozroslo sie w kierunku ...
    • Witam, mam pytanie odnosnie przepisow, ktorymi rzadza sie ogrodki dzialkowe. Jest dzialka zarosnieta, bardzo zarosnieta, w dokumentach figuruje czlowiek, ktory nie odpowiada na korespondencje, nie uprawia dzialki, nie zjawia sie na niej... Pod wskazanym w papierach adresem nikt taki nie mieszka. A ja szukam jakiejs dzialki. Co moze zrobic zarzad. Co, gdy dzialka jest zadluzona, a co w sytuacji, gdy jest niezadluzona, ale bardzo zaniedbana?
    • Mam problem z moim swierkiem.Zostal on kupiony w szkolce jesienia 2004 jako kopany i posadzony do gruntu pozna jesienia 2004. W ubieglym roku na wiosne moja dzialka byla podtopiona, ale swierk wybronil sie i w czerwcu wypuscil nowe przyrosty. Niestety w tym roku wiosna moja dzialka byla wrecz zatopiona,przez miesiac stala naniej woda.Swierk wyglada jak drzewko placzace, te ubiegloroczne przyrosty sa czesciowo brazowe i opuszczone do dolu.Igly nie opadaja. Nie wiem czy to efekt pod...
    • Serdecznie witam! Mam pytanie jak w temacie. Jakie iglaki najlepiej nadaja sie na gline, dzialka znajduje sie w Warszawie, starorzecze Wisly. Jak nalezaloby przygotowac ziemie? dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam, maria
    • a słońce świeci...............i dobrze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się