Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      elewacja

elewacja

(35 wyników)
    • kamień świetnie prezentuje się na elewacji. Wiem bo od dawna zazdroszczę sąsiadom :D mają kamień na elewacji, jasny, świetnie wygląda. Robiła im to firma mm ogród i dom i naprawdę rewelacja! Pełen profesjonalizm a efekt powala!
    • Wspolnota ma zamiar ocieplic kamienice styropianem. Ja by uzytkowac poddasze musze je podniesc o 60-70 cm. Niestety nie zdaze przed ociepleniem elewacji ze wzgledow finansowych. Czy pozniej jak podniose poddasze bedzie latwo docieplic brakujacy 60-70cm muru? Czy ma to sens ?
    • Witam! We wrześniu zrobiliśmy elewację domu. Dom przy drodze krajowej. Jakieś 4 metry od krawężnika. Dziś i wczoraj cały został zachlapany błotem z ulicy. Mimo przepisowych 50km samochody jeżdżą o wiele szybciej. Czy można coś z tym zrobić? Zgłosić gdzieś? Nasza policja nie interesuje się tą drogą. Wyczyszczę elewację i mam czekać do kolejnych roztopów? Jeśli ktoś miał do czynienia z taką sytuację to proszę o radę.
    • Mam spory problem. Na skutek uderzenia, powstała dziura na narożniku elewacji. Dom jest ocieplony, otynkowany i zamieszkały od kilku lat. Efektem zdarzenia jest zdarty tynk, powyginana listwa metalowa, która miała chronić narożnik. Pech chciał, ze jest to najbardziej widoczne miejsce. Czy jest możliwość naprawienia takiej szkody i gdzie szukać ewentualnych wykonawców? Liczę, że da się to zrobić, żeby było ładnie i dobrze wykonane. Czekam na Wasze rady.
    • szukam opini na temat tego systemu elewacyjnego Carbon firmy caparol, ma ktos jakiś doświadczenia w tym temacie?
    • Jakieś @$@%^!#~$#^ barany namalowały nam na elewacji bazgroły. Czy muszę malować ścianę, czy mogę te bazgroły ją czymś zmyć (Karcherem, jakimś środkiem chemicznym)? Elewacja jest tynkowana i malowana, ale czym i jak to nie wiem, bo taką już kupiliśmy (wraz z dachem i wnętrzem, of koz).
    • 2 lata temu robilismy ocieplenie ze styropianu i siatki, w dniu wczorajszym została zrobiona elewacja z tynku i w jednym miejscu od góry do prawie dołu jest jasna kreska (ok3-4 cm), tak jakby odcień jaśniejszy. Wykonawca tłumaczy to tym, ze tam był garb, i mówi, ze można jeszcze raz nałożyć tynk na całą tę ścianę. Ale mnie to nie uspokaja, bo to wielka ściana i mam znów kupować tynk? bez sensu... Proszę doradzcie co można z tym zrobić, jest to ściana wysoka frontowa, widac to wyraźnie, mąż ni...
    • Na wiosnę będę kładł strukturę elewacyjną na budynku. Jaki najlepiej zastosować tynk tak by po latach nie było widać brudnych zacieków ? Wiem, że zacieki biorą się głównie ze źle wykonanych obróbek blacharskich. U mnie przed położeniem tynku będzie mała poprawka parapetów i połączenia rynien balkonowych gdyż niestety są drobne błędy. Dodatkowo będą uszczelnione wszystkie mocowania śrub specjalnym uszczelniaczem norflex firmy norquimia. Podobno jest to środek lepszy od silikonów d...
    • Co to takiego, czy ktoś to zastosował już ? Jacyś producenci, opinie. Proszę o komentarze.....
    • Co polecacie na elewacje akryl czy silikat? Firma, która ma mi robić elewcje poleca akryl, dużo tańszy od silikatu i tez podobno dobry w utrzymaniu czystości. Ale nie wiem czy akurat na elewcji opłaca się oszczędzać? Nieraz oszczędność na budowie "wyszła mi bokiem" ;-(
    • Witam wszystkich czy ktos sie spotkal z przypadkiem gdy dzieciol zamiast dziubac w drzewo niszczy elewacje. mamy taki problem w tym momencie a co gorsza jest to nowa niedawno co zrobiona elewacja domku letniskowego wiec nie mieszkamy tam i nie ma mozliwosci odstraszania intruza. Czy moze ktos z Was wie lub slyszal o podobnym przypadku ? jak z tym sobie radzic ? Moze sa jakies srodki chemiczne do spryskania ? prosze o porady i z gory dzikuje
    • budujemy domek podobny do tego: www.dobry-dom.pl/projekt95,2169/gotowe_projekty_domow/rufus.html nasz jest z pustaków z ociepleniem z 15 cm styropianu. Ponieważ warstwa ocieplenia jest tak gruba a ocieplenie fundamentów wynosi 8cm, u dołu budynku powstało nieładnie wcięcie. Zamierzamy wyłożyć to płytkami klinkierowymi, ale i tak będzie jakieś 4 cm różnicy. W projekcie Rufus podoba mi się ten gruby cokół, wystający nawet za górną powierzchnię ściany. W jaki sposób możemy uzy...
    • nie mam pojecia według jakich zasad powinno się robic elewacje - tylko nie mówcie mi o gustach... do tej pory nie miałam problemu w podejmowaniu decyzji no ale elewacja, która wyjdzie fatalnie popsuje cała radość z domu oto dom, ktory buduję www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/credo/default.asp?id=363 zastosowałam do dachu karpiówke angoba miedziana (bordo wpadajacy minimalnie w brąz)- do kominów klinikierówke w podobnym (troche ciemniejszym kolorze)i.... ni...
    • Pod podanym linkiem budowa9.w.interia.pl jest moja prosta stronka internetowa na ktorej przedstawiam moich siedem wizji kolorystyki elewacji domku moich rodzicow. Jestem ciekawy ktore z nich sie Wam podobaja najbardziej? Nie moge sie zdecydowac ktora farba pokryc mury... Pomozcie niezdecydowanemu :-) Zycze wszystkim bardzo milego dnia ! :-)
    • Kto podpowie gdzie, za ile i jaki kamień można zdobyć w okolicach Krakowa na elewację. Marzy mi się niska nieregularna obwódka z kamienia jako "fundament". Mówią, że jest to drogie, ale tzw. marmolit również nie jest tani, ale ohydny (moim zdaniem:)) Będę wdzięczna za wszystkie rady Pozdrawiam
    • Pytanie jak wyżej. Link do fotki: www.uffko.republika.pl/rog.jpg Proszę o odpowiedź, podpowiedź..
    • Poszukuję doświadczonej i solidnej ekipy z Warszawy lub okolic (nie drogiej). Chcę osuszyć fundament domu, dokonać małych napraw murarskich, zrobić ocieplenie i elewację domu. Czy ktoś mogłby mi podać kontakt?
    • mam pytanie budynek z porothermu ocieplic styropianem a potem elewacja z klinkieru czy od razu klinkier wole wiedziec bo fachowcy maja takie pomysly ze az strach
    • Kochani Forumowicze! Jestem wlaścicielką domu parterowego murowanego - wiek ok 60 lat, stropy drewniane, dach kryty dachowka cementową. Poddasze jest nieuzytkowe i nie bedzie przynajmniej przez najblizsze 10 lat. Przy remoncie, w którego jestem trakcie, głownie koncentruje sie na dociepleniu i wykonczeniu dolnej kondygnacji- w tym rowniez stropów. Mam pytanie czy warto wymnienic teraz równiez dach? Obawiam sie ze jak teraz zajme sie tylko stropami a za jakis czas dachem to p...
    • Witam Wiosna chcialbym ocieplic dom welna mineralna i tu mje pytanie. Co lepsze. ?? czy gotowa masa elewacyjna z kolorem, np. masa silikonowa firmy kabe, czy tez tynk mineralny i pozniej malowanie farba silikonowa. Co jest lesze. z gory dziekuje i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się