Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      elewacja

elewacja

(26 wyników)
    • Planujemy z mężem zrobić elewację domu, szukamy architekta, który nam pomoże zaprojektować coś miłego dla oka. Będę wdzięczna za pomoc i wskazanie kogoś kto by się tego podjął.
    • Planujemy tynkowanie domku jednorodzinnego. Wyborem rodzaju tynku zajął się mąż, a moim zadaniem jest zaprojektować tą elewację tzn.dobrać kolory ewentualne "ozdoby" np. obramowania okien itp. Mam w związku z tym pytanie: gdzie mogę znaleźć takie podpowiedzi? Czy zdana jestem tylko na własne obserwacje w terenie? Za wszelkie rady będę wdzięczna.
    • Szukam bardzo pilnie architekta, który doradziłby mi jak ma wyglądać fasada domu. Właśnie jest ocieplany. Sprawa bardzo pilna, jeśli jest ktoś zainteresowany, proszę pisać na maila gazetowego lub tutaj w wątku.
    • Witam! Co jest górną krawędzią elewacji budynku z dachem dwuspadowym? Kalenica?....czy okap? Pozdrawiam
    • chcę zrobić część elewacji domu z drewna.Na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze materiału? ( jakie deski-grubość, czym zaimpregnowane, itp).Ile to kosztuje? Może ktoś ma konkretne namiary na producenta w ok. Warszawy?
    • Czy znacie kogos kto robi wizualizacje elewacji (bez srodka domu) - i ile to moze kosztowac. Chce zrobic kilka wersji elewacji domu (rozne kolory + rozne materialy + deska w prawo, deska w lewo). przyklady zrealizowanych wizualizacji mozna wysylac na piotrnj@gmail.com Dom do zrobienia - public.fotki.com/budowa/noweplany-1/20061017/ Piotr
    • Witam, Mam lokal w kamienicy w małym miasteczku. Chciałabym wspólnie z dwoma sąsiadami zmienic elewację parteru (mieszkancy na pietrze nie maja kasy) Sąsiednie kamienice tez były w ten sposób remontowane. Mam problem, bo na kamienicy wokół okien i dzrzwi sa gipsowe ozdóbki, obserwuje ze na innych kamienicach po remoncie ich nie ma. Ich odrestaurowanie to duży koszt którego chciałabym uninąc. Byłam w tej sprawie u burmistrza, który powiedział ze to niezgodne z przepisami, i że za ...
    • Mieszkam w budynku, w którym balkony mają bardzo nieciekawe wykończenie (drewniane barierki koloru niebieskiego). Mieszkańcy niektórych lokali (własnościowych) zaczęli na własną rękę zmieniać wykończenie balkonów. Po zdjęciu drewnianych barierek, niektórzy zostawili gołe rusztowanie balkonu, inni wstawili siatki, jeszcze inni szkło. Rezultat jest taki, że budynek zaczyna wyglądać jak favela. Na zapytania, właściciele mieszkań odpowiadają, że balkony są ich własnością i mogą robić,...
    • Super bardzo sie podoba
    • zerknijcie proszę na projekt i napiszczie co sądzicie o czarnej dachówce i cegle klinkierowej w odcieniu kawa z mlekiem? Czy ładnie by wyglądało gdyby nad wejściem dach był prosty (a nie skos) i samo wgłębienie na wejcie też prostokąt. Napiszcie co o tym myslicie, bo ja nie wiem co zrobić www.dobredomy.pl/?id_project=20&infopage=4
    • Bardzo prosze o uwagi i konstruktywna krytyke koncepcji domu o powierzchni ok. 300m. Jest to projekt indywidualny, nie adaptacja jakiegos gotowca. Z gory dziekuje za wszelkie opinie. picasaweb.google.com/AgaSzysz/DOMOk300m Pracujemy jeszcze z architektem nad elewacja, zalaczone wizualizacje zostaly poprawione przeze mnie "chalupniczo" (nieco zmienilam wizje architekta, bedziemy o tym jutro dyskutowac), co widac zwlaszcza od frontu. Zlew w garazu tez dodalam we wspanialym progra...
    • to jak remontować bloki?? jakie kolory czy ich brak??? kształty itp. itd????
    • witam chciłam prosić o załaczenie zdjęć domów z elewacją zewnętrzną bo musze sie zdecydowac na jakieś kolory a nie bardzo wiem co wybrać myslę o dwóch kolorach tzn z odznaczającymi sie oknami piozdrawiam beata
    • Proszę o opinie na temat projektu. tiny.pl/mzngA --- "...na ten temat to można całe laboratorium napisać..."
    • Zamierzam powiększyc okno balkonowe w swoim mieszkaniu. Czy możecie polecic mi jakiegoś niedrogiego architekta/konstruktora, który mogłby przyjać takie drobne zlecenia? Jestem z Warszawy.
    • Tak sobie popatrzylem na pare budynkow uzytkowych. pomyslalem, ile razy mozna ten sam pomysl powielac. Kiedys byly modne (i fajnie wygladaly) budynki biurowe typu lipsk. Ciekawe jakie bedzie spojrzenie na te cale szklane elewacje za 20 lat? OP
    • Witam Przejrzałem kilkadziesiąt projektów gotowych domów trójpokoleniowych. I nie znalazłem nic dla siebie i mojej rodziny. Nie podobają mi się domy gdzie dla dziadków jest przeznaczona mała część domu, często wyglądająca jak dawne pomieszczenie służby. Owszem projekty te mają najczęściej odrębne kuchnie ale wejścia do budynku najczęściej sa dzielone. Nie zaproponuję rodzicom że zbudujemy dom gdzie oni będą mieli jakieś 45metrów i zero intymności, praktycznie brak możliwości p...
    • Witam, rozpoczynam w marcu budowę domu/link poniżej/ www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/dnw.html chciałabym nawiązać współpracę z architektem wnętrz, jak również w celu zaprojektowania elewacji, kolorystyki dachu oraz ogrodzenia,proszę ewentualne oferty z przykładowymi pracami oraz koniecznie z cenami przesłać na maila x6x6x6@gazeta.pl, pozdrawiam!
    • w domku jednorodzinnym na tarasie wymieniamy okno na drzwi balkonowe, czy nalazy wystapic o zezwolenie na tego rodzaju prace, a moze na;ezy powiadomic o tym Urzad Gminy. A co z ocieplaniem budynku styropianem, na pewno nie trzeba wystepowac o zezwolenie, ale moze jednak powiadamiac? Prosze o odpowiedz, jak to jest w przypadku budynkow mieszkalnych, a jak gospodarczych, gdyz mamy i takie i takie, pozdrawiam i z gory dzekuje w imieniu wlasnym i rodziny Agata
    • Co myślicie o tym projekcie? www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=227&usid=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się