Forum Dom Prawo w nieruchomościach
ZMIEŃ
      elewacja

elewacja

(5 wyników)
    • W domu mieszkaja trzy rodziny.Procentowo mamy najmniejszy udzial.Od dluzszego czasu przebywamy za granica.Sasiad zrobil elewacje,dach i brame.Ma do nas kontakt,jednak nie zawiadomil nas o remontach,a teraz zada ode mnie pieniedzy.czy moge mu odmowic?Drudzy sasiedzi nie dali pieniedzy za elewacje,bo powiedzieli,ze nie maja.Byc moze beda placili w ratach.Za brame tez nie zaplacili,bo nie uzywaja.W moim mieszkaniu mieszka siostra,ktora parkuje na podworku (dostala zgode sasiadow,po...
    • witam. odebralam warunki zabudowy., napisane na nich jest ze szerokosc elewacji frontowej to 14 m z tolerancja 20% czyli maksymalnie okoolo 17 m. wybralam projekt (na szczescie jeszcze nie kupilam) gdzie szerokosc budynku od strony frontu jest prawie 20m. jednak liczone jest to razem z garazem ktory jest troszke cofniety w glab budynku. co to dokladnie znaczy ta szerokosc elewacji, czy to sie odnosi do calej szerokosci budynku?? nigdzie nie ma podanej definicji, dzialka ma szerokosc ...
    • Witam, Próbowałam znaleźć odpowiedź w istniejących już wątkach, ale chyba temat nie był poruszany. Posiadam spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu i zostałam właśnie poinformowana, że mam dokonać uszczelnienia stolarki okiennej (parapety) oraz wymienić fartuchy i doszczelnić szlichtę na moim balkonie (co wiąże się z kuciem płytek, ponownym betonowaniem itd). Spółdzielnia informuje mnie, że niewykonane ww napraw będzie skutkowało pociągnięciem mnie do odpowiedzialności w przypadku zalania ...
    • Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Jestem właścicielem spółdzielczego mieszkania własnościowego. Obecnie spółdzielnia rozpoczęła izolacje ściany między moim balkonem a mieszkaniem. Balkon mój jest bardzo wąski ca 90 cm, izolacja zajmie około 15 cm tak więc szerokość balkonu zmniejszy się do ca 75 cm. Ponadto chcą zmienić parapety (zamiast moich z terakoty, ohydne blaszane). Czy mogę się nie zgodzić na to, argumentując np, że balkon jest moją własnością. Ewentualnie jakie inne arg...
    • Witam! Wróciłem właśnie z wyjazdu i w domu zobaczyłem że mam rozbitą terakotę na balkonie. Podniosłem raban i okazało się że rozbili ja panowie którzy na zlecenie ze spółdzielni docieplają ściany budynku. Nie wiem co ma piernik do wiatraka tym bardziej że mieszkanie jest własnościowe. Rozmawiałem z sąsiadami którzy byli akurat w swych lokalach podczas tych prac (też mają mieszkania własnościowe) ale wobec działań tej firmy byli bezradni. Firma powołuje się na jakieś prawo które mó...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się