Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      eutanazja

eutanazja

(5 wyników)
    • Mam 13 letniego pieska, kundelka. Jest słodki i kochany. Piesek, od jakiegoś roku wogóle przestał słuchać nas. To wina rodzinki i moja, gdyż z racji wieku psa, pozwalaliśmy mu na więcej - na spanie z nami w łóżku, na spacery bez smyczy, bo przecież już nie biegał tak żwawo jak kiedyś i nie ucieknie. No i Reksik wykorzystał naszą chwile słabości i zaczął uciekać. Mieszkam w bloku więc na spacerki chodziłam do parku, biorąc ze sobą psine sąsiadki, która sporo pracuje i wyprowadzam małą wspólnie...
    • Mam pytanie do osób które usypiały psa. W jaki sposób to sie odbywało ? sam smiertelny zastrzyk czy wcześniej podanie narkozy.Czytałam o przypadkach,że po samym zastrzyku pies się dusił :( Wiem jak wygląda podanie narkozy w zastrzyku i co dzieje się z psem a co dzieje sie po śmiertelnym zastrzyku? moje pytanie o eutanazje wyda się brutalne ale ja musze wiedzieć jaką metode wybrać bo już nie ufam weterynarzom w moim mieście. czy ktos miał przypadek pęknięcia guza u swojego zw...
    • Na początku proszę Was o jedno, nie oceniajcie mnie, nie mieszajcie mnie z błotem, bo...mi też nie jest lekko, z tą decyzją.Mój pies-Tosiek, ma 5 lat.Kocham go mimo wszytsko, ale wiem że jest zagrożeniem dla środowiska, dla innych ludzi.Akceptuje tylko nas, nasza rodzine.Na innych szceka, warczy, rzuca sie.Tak więc podjęłam decyzje o Jego uspieniu.Myslę że tak będzie lepiej dla wszytkich, dla mnie, dla sąsiadów, a przede wszytskim dla psa.Wydaje mi sie, że on sie męczy, męczy sie w świe...
    • Moj chomiczek prawie 2 letni zachorowal .Urosl mu guz w okolicy przedniej lapki ,weterynarz zoperowal go ale po tgodniu rana zaczela saczyc potem coraz obficiej bylismy z nim wiele razy u weterynarza dawal antybiotyki kazal przemywac rane jodyna ,pomagalo troche ale rana nadal saczy ,cieknie z niej krew i jakis plyn brydko pachnacy. Chomiczek schodl ale nadal je czasem sie troszke ozywia niestety guz zaczyna odrastac ,zastanawiamy sie czy mu nie pomoc umrzec ale kochamy go bardz...
    • Mój piesek będzie miał w maju 18 lat [jamnik szorstkowłosy]. Trzy dni temu zaczął dziwnie się poruszać. Spojrzałam co może być tego wynikiem [stawiał dziwnie nogę i chodził podkurczony] Kajtusiowi urosła wewnątrz koło penisa ogromna gula [wielkości cytryny w 2 dni]. Kajtuś jest psem z tak zwaną wadą genetyczną dotyczącą jąder i jedno jądro ma wewnątrz a drugie na zewnątrz. Po obserwacji zauważyłam, że to właśnie te wewnętrzne jąderko tak się w środku rozrosło. Czy są to zmiany nowotwor...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się