finlandia

(3 wyniki)
  • Straszną. Czytałam wszytskie dwie Leeny Lehtolainen, Księżyc z lodu Jana Wagnera, mam tez Niech rozpęta się burza Leeny Lander (jeszcze nie czytałam). Fiński wątek był też w Czarnej wodzie Kerstin Ekman. Chce więcej! Znacie jeszcze coś finskiego, lub chociażby z wątkiem fińskim? Nie pogardzę też niekryminałem ;)
  • Zlądowałam na stypendium w Helsinkach i po wejściu do sklepu z filmami dostałam kręćka: tu jest mnóstwo filmów o Wallanderze! Co najmniej 10 pełnometrażowych odcinków! Filmy szwedzkie, z napisami angielskimi. No i zastanawiam się: kupić, nie kupić?
  • Zakladam nowy wątek, ponieważ poprzednie sie [i]przeterminowaly[/i], zbyt dlugo nie wydawano tej finskiej pisarki. tu są poprzednie: forum.gazeta.pl/forum/w,33434,61372158,61378948,Re_nowa_Leena_Lehtolainen.html forum.gazeta.pl/forum/w,33434,98666468,98666468,Leena_Lehtolainen_newsy.html 1. Kobieta ze śniegu 2. Spirala śmierci 3. Pod wiatr I wlaśnie tą trzecią książkę wydano po prawie 2-3 latach. Glówną bohaterką jest w dalszym ciągu Maria Kallio. W [i]Pod wiatr [/i]Maria powrac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się