firewall

(251 wyników)
  • Witam! Od jakiegoś czasu mam problem z firewallem Sunbelt Personal Firewall polegający na tym że moduły ładują się do systemu z około minutowym opóźnieniem, np. ochrona systemu (powiadamianie o uruchamianych programach), sieciowy system zapobiegania atakom, system zapobiegający atakom na aplikacje. Nie pomogła reinstalacja zgodnie ze wskazówkami producenta. Dziś doszedł identyczny problem z antywirem NOD 32. Wyskakuje wykrzyknik po uruchomieniu systemu i ochrona rezydentna startuje z opóźn...
  • Witam, jaki bezpłatny firewall możecie polecić? Zainstalowałem Sygate, ale nie wiem jak się go aktualizuje. Opcja Signature Updates jest niedostępna. Z góry dzięki.
  • Witam, mam taki problem 2 dni temu wirusy zaatakowały mi komputer i to chyba dość poważnie ponieważ wywaliło mnie z systemu i nie było mowy o ponownym uruchomieniu go. Jakoś udało mi się w końcu odpalić system win.xp, niestety mam jakąś blokadę na firewallu, nie ma możliwości włączenia go, całe okno zapory jest nieaktywne. Proszę o pomoc. pzdr
  • witam, jak w pytaniu , czy przy uzywaniu neostrady wskazane jest uzywanie firewalla?? uzywam avasta i zastanawiam sie czy trzeba do tego firewall czy nie.
  • Witam, prosze o pomoc. Zainstalowalam firewalla Sygate Personal Firewall 5,6 i blokuje mi wszystkie strony.Wyswietla sie komunikat,ze jadro NT zostalo zablokowane. O co chodzi? Mam Win XP i Firefoxa.
  • mam Pandę platinium kiedy ją otwieram /lewym przyciskiem myszy/ to mam coś takiego "Konfiguracja stalej ochrony" a w niej -stała ochrona plikow - w kratce jest tzw.ptaszek -stała ochrona poczty - w kratce jest j.w. -stała ochrona z pomocą firewalla - w kratce nie ma "ptaszka", czy to oznacza,że muszę ja skonfigurować /cokolwiek to znaczy/? ale dalej kiedy otwieram Pandę prawym p[rzyciskiem myszy to tam mam napisane,że wszystkie w/w elementy ochrony właćznie z firewallem sa a...
  • zamknęłam porty tym www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe i chyba nie wiem jak otworzyc bo GG działa a internet nie. Nie czy to o to chodzi jeśli tak to prosze o pomoc i jak ustawic porty 1 DCOM RPC (port 135) 2 RPC Locator (port 445) 3 NetBIOS 4 WARNING UPNP (port 5000) 5 Messenger (NetBIOS\RPC ports) jesli nie o to chodzi prosze o pomoc moze wystarczy odinstalowac tego firewalla WINDOWS WORMS DOORS CLEANER 1.4.1 ale jak bo w dodaj\usun programy go nie ma
  • Pytanie jak w temacie. Czy poprzestać na Avaście czy wyłączyć ochronę sieciową w Avast i zainstalować dodatkowego firewalla, np Kerio? I drugie pytanie: czy Kerio może współpracować z systemowym firewallem Win XP HE?
  • Agnitum Outpost Firewall 2.6 wersja pliku 2.7.485.412 dość świeżo zainstalowany zamyka się sam po połączeniu z netem.Po zamknięciu jego procesu i ponownym uruchomieniu insynuuje mi że użyłem szybkiego przełączania użytkowników,a potem też się zamyka.Co to może być? Dodatkowo:-Outpost żądał ode mnie decyzji przy połączeniu z www,onet,pl podobno Generic Host się zmieniał i w końcu odciął mnie od sieci. -Pierwszy adres z którym komputer się łączył to 224.0.0.22 USA (?), bez tego większość...
  • Mam prozbe- czy moglby mi ktos wytlumaczyc w jaki sposob moge sprawdzic czy mam firewall, a jesli tak to czy jest wlaczona. dzieki
  • Jaki jest najlepszy firewall dla komputera domowego?? Nie jestem wymagająca, ale mam ostatnio dużo włamań. Obecnie mam Sygate Personal Firewall, ale on nie blokuje wszystkiego i w ogóle jest trochę za słaby... Poradźcie mi coś konkretnego. Błaaaaagam.
  • Mam nowy komputer, chciałbym sciagac muzyke z sieci. Czy korzystanie z kazaa jest bezpieczne? Czy jak zainstaluje firewall bede mogl sciagac pliki muzyczne? Jaki program antywirusowy kupic? Z gory dziekuje za Wasze opinie.
  • Witam, przez ostatni rok miałem Norton IS 2005. Skończyły mi się aktualizacje, więc zakupiłem AntiVirenKit 2006 i zrobiłem upgrade do G-Data AntiVirus 2007. Pytanie właściwe: Jako że mam sam antywirus to jaki zainstalować Firewall? Chodzi o to aby był po polsku i w miarę prosty. Czytałem FAQ i tam wychodzi, że kerio, ale podobno jest nieaktualizowany od jakiegoś czasu. Oczywiście chodzi o program darmowy do ściągnięcia z sieci. Było by miło jakby program nie pytał zbyt wiele, a ...
  • Firewall(23)

Kolega z Kanady polecił mi zainstalowanie firewalla z tej strony www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp Czy ktos cos wie na ten temat?
  • Dzień dobry. Chodzi o vistę. Próbuję zainstalować jedno takie oprogramowanie do internetu, i w trakcie instalacji pojawia się komunikat, że jest aktywny Norton Internet Security, i że to niedobrze. Poszukiwania tego Nortona Internet Security w komputerze nie dają rezultatu. Jak się wchodzi do panelu sterowania, sekcja zabezpieczenia, to tam było powiedziane, że jest on włączony, a windowsowy firewall nie, i że lepiej nie dopuścić do sytuacji, w której włączone będą oba. Uaktywniłem wind...
  • Witam Który antywirus jest najlepszy, który wybrać? Spybot search & destroy Adaware Kasperski Spy doctor Stinger Mks_vir Najlepiej mieć wszystkie i od czasu do czasu skanować każdym po kolei ? Czy wybrać np spybot i adaware ? Czy lepiej mieć Sygate Personall Firewall, czy rzucić się na Norton Personal Firewall 2005 ? Czy może nie wymieniłem czegoś najlepszego? Czy Regcleaner też jest przydatny? Co Wy na to?
  • Najlepiej polskiego. I jak skonfigurowac? Bo sciagnelam sobie jakiegos outposta i jak zainstalowalam to nie moglam w ogole wejsc w internet. Pomozcie prosze.
  • Witam.Mam male pytanie do bardziej doswiadczonych uzytkownikow netu. Czy fw naprawde chroni przed atakami z sieci. Czym taki atak sie objawia? Osobiscie mam zonelarm i generalnie nic zlego mi sie nie przytrafilo. CZy ten program jest w stanie zabezpieczyc moj komputer?
  • Od niedawna mam Neo, kupiłem też Norton Internet Security 2004. Mam włączonego firewalla z Nortona, czy w tym wypadku uruchamiać jeszcze tego standardowego firewalla z Win XP?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się