wedrowiec2 28.07.04, 19:58 Kolega z Kanady polecił mi zainstalowanie firewalla z tej strony www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp Czy ktos cos wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Re: Firewall 28.07.04, 20:03 Moja propozycja :) Linki do bardzo dobrego firewalla , polecam ! Kerio Personal Firewall , wersja 2.1.5 download.kerio.cz/dwn/kpf/ www.download.com/3000-2092-9032150.html www.aclantis.co.uk/article1705.html Uwaga . Łatwo i bezpiecznie nauczysz Kerio wszystkiego sam . Kliknij na administrację i ustaw suwak na zapytaj mnie . Teraz gdy uruchomisz np. IE , to pokaże się ramka "czy dopuścić połączenie wychodzące" możesz dopuścić jednorazowo lub ustawić regułę stałą . I tak z każdym programem łączącym się z siecią . Gdy skończysz ustawiasz suwak na blokuj nieznane i zapominasz o Kerio :) Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
xymox Re: Firewall 28.07.04, 20:06 to jeden z lepszych firewalli, ale osobiście polecam kerio personall... Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Firewall 28.07.04, 20:34 Dziękuję za opinie. Muszę go sama zainstalować, a ostrzeżono mnie, ze odinstalowanie jest trudne. Chyba rzeczywiście skorzystam z rad kalinowksiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Firewall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:42 Tak, Kerio ma najlepsze opinie. Tyle powiem, bo sam nie używam firewalli. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Firewall 28.07.04, 21:04 Ja tez latami obywałam sie bez nich, ale operator zarządał instlacji. Inaczej nie nada mi indywidualnego IP niezbędnego do prawidłowego działania skypa i tlenu (rozmów głosowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Firewall IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 19:31 Zawsze masz indywidualne IP. W Twoim przypadku chodzilo zapewne o to, zebys okreslonego IP uzywal(a) tylko Ty. Swoja droga podoba mi sie taki operator - nie da sie sprawdzic czy uzywasz firewalla :) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Dziękuje Kalinowskiemu:) 29.07.04, 20:43 Zainstalowałam kerio. Komputer (i ja) jest szczęśliwy:) Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.lipinska Re: Dziękuje Kalinowskiemu:) 15.09.04, 15:31 Ja mam jakas wersje Kerio, wlasnie chyba personal, ale jak go zaisntaluje, to mi neostrada nie dziala i nie moge nawiazac polaczenia, tzn strona mi sie nie wyswietla. Jak go poprawni zainstalowac? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Problem z Kerio :) 15.09.04, 16:12 Napisz na mojego maila na gazecie. Prześle instrukcje w formie obrazkowej jak go ustawić. Odpowiedz Link Zgłoś
mszet Re: Problem z Kerio :) 12.10.04, 01:01 Mozesz wyslac te ograzki rowniez na moj adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AXX Re: Dziękuje Kalinowskiemu:) IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.10.04, 16:51 Bzdura. Z tego nic nie można ściąnąć!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech j. Re: Firewall IP: *.21-182-adsl-pool.axelero.hu 10.10.04, 22:43 uzywam go od kilku lat. SUPERRRRRRRRRRRRR? Zadnych problemow z wirusmi itp. Na poczatku uzywalem wersje free teraz pro zintegrowana z antywirusem. POLECAM. opłata okolo 80 PLN rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Firewall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:19 najlepszy jest norton internet security 2004-pakiet zabezpieczeń ( antyspamer,antywirus,firewall ) jedyna wada-dość drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: percivall Outpost Firewall IP: *.cto.us.edu.pl / *.cto.us.edu.pl 12.10.04, 09:27 A co sądzicie o Outpost Firewall? Czy ktoś go używa? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Outpost Firewall 12.10.04, 10:47 Jest Ok. Spośród darmowych programów jest chyba najbardziej przyjezdny przeciętnemu użytkownikowi. Mimo iż wersja free nie jest rozwijana, to już w tej wersji zawiera wystarczającą ilość funkcji, z możliwością dość elastycznej konfiguracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Outpost Firewall IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.10.04, 16:29 Bardzo przyjemny. Używam i sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiNo Re: Firewall IP: *.intergeo.pl / 80.51.253.* 12.10.04, 11:02 Ja mam zainstalowanego Tiny Personal Firewall 2.0.14 i jestem z niego zadowolony :) a więc ten program polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gordy Re: Firewall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:08 Tak, Jest kompletnie do dupy. Zaliczyłem zwiechę z tym f-wallem i internet był zablokowany. Po kilku dniach udało sie to naprawić ale z bólem. Po odinstalowaniu znowu to samo - potraktował to jak atak i zablokował komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pooh kerio rulez !!! IP: 193.111.166.* 12.10.04, 14:45 Porownanie - mimo, ze na stronie producenta - chyba dosc rzetelne: www.agnitum.com/php_scripts/compare2.php Ale tam jest wziete Kerio 2.5, a jest juz 4.11, wiec mysle, ze wybor jest prosty. Jest to soft na tyle przyjemny, ze mozna wydac te paredziesiat $$$ na pelna wersje zamiast okradac chlopakow za pomoca cracka... ;PPP - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilo Re: kerio rulez !!! IP: *.219.233.124.telsat.wroc.pl 12.10.04, 22:05 Kerio jest DARMOWE !! dla celów niekomercyjnych. można je ściągnąć z polskiej strony www.kerio.pl. w dodatku jest spolszczone !! nie trzeba żadnych cracków urzywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
micho77 Re: kerio rulez !!! 29.10.04, 22:41 Czy na pewno jest darmowe? Na podanej przez Ciebie stronie wsponinają o 30 dniach testowania, nic nie ma na temat darmowego użytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Firewall IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:15 Ja uzywam ścianki Sygate Personal Firewall od 2 lat :) Jestem z niej zadowolony. Jest darmowa i bardzo prosta w obsłudze. Na poczatku uczymy program co dopuszczać stale lub warunkowo, a potem zapominamy o niej. Gorąco polecam. Podaję link do sciągniecia :)) smb.sygate.com/download_buy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Firewall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 01:42 Zone Alarm jest mocny, ale niesympatyczny, gdy zechcesz się go pozbyć. Jak każesz się ukryć w otoczeniu sieciowym, to później tylko formatowanie... Osobiście polecam duet: iptables + Linux :-) Nie ma mocniejszego firewalla! Odpowiedz Link Zgłoś