format

(6 wyników)
  • Czy ktoś może wie o co chodzi. Flash pod IE w XP SP2. Jest nieaktywny i wypisuje komunikat jak w tytule. Jakieś patenty?
  • Cześć, mam problem, chciałem zedytować kilka rzeczy na stronce, która jest zrobiona we flashu, problem w tym, że nie mogę w żaden sposób otworzyć plików źródłowych z rozszerzeniem .swf. Nie znam się na tym języku, ale zmiany dotyczą tylko kwestii literówek, także chcę to otworzyć i skorygować. Podejrzewam, ze potrzebuje, jakiegos edytora, ale jakiego? od rana ściagnąłem juz kilka i nic, plików nie rozpoznaje żaden.
  • mam obrazki w rozdz. 300 dpi, domyślam sie, że to za dużo, pozmieniałem na 72, przy czym wielkość w mm zachowałem, ale wyglądaja niesostro w przeglądarce, to może 72 i większe w mm, albo mniej mm, a pozostać przy tym 300? W kazdym razie nie chciałbym, zeby trzeba było czekać przy otwieraniu, ale i żeby jakość była w miarę dobra - na ekranie ma być obrazek wielkości mniej więcej pocztówki. ???
  • Glupiutkie pytanie, ale jest problem. Obrazek o dobrej jakosci zamontowany na stronie wykazuje znaczne obnizenie jakosci. Najlepiej wyglada (oczywiscie) w Operze, w IE sa bialawe smugi albo zbledzenie wokol krawedzi przedmiotow na obrazku. Widziany Firefoxem z komputera w Linuksie dostaje nieregularnych bialych poziomych linii. Obrazek jest w formacie .jpg. Probowalem .gif, .png i .bmp, chociaz ten ostatni ma za duzo MB i wole uniknac montowania czegos tak duzego na stronie. P...
  • W jaki sposób tworzone są reklamy, które wysyłane są do skrzynek mailowych. Z jakim rozszeżeniem wpisywane? A może znaje na jekieś stronie opis tworzenia?
  • wlasnie... potrzebne mi takie male ikonki do strony, ktora robie z kolega - typu mala ziemia przy kategorii SWIAT, albo male radyjko przy RADIO itd itd. zastanawiam sie w czym to zrobic? i czy jest jakis standardowy wymiar? 12x12?! 32x32? a moze sa jakies "gotowce" ktore mozna wykorzystac?! dzieki za pomoc! pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się