format

(6 wyników)
  • Jakim programem (najlepiej darmowym) i w jaki sposób można zmienić zdjęcia formatu 4:3 na format 16:9, aby potem można było je oglądać na ekranach telewizorów panoramicznych. Mam dużo zdjęć formatu 4:3 z wycieczki zrobionych aparatem fotograficznym. Chciałbym stworzyć z nich pokaz slajdów z podkładem muzycznym do odtworzenia na pełnym ekranie telewizora panoramicznego. W sprawach grafiki komputerowej nie jestem obeznany. Potrafię wykonać kilka niezbędnych podstawowych czynności w programach...
  • nie wiem czy to pytanie tu pasuje, ale koniecznie musze naniesc logo firmy na koperte i je wygrukować. wie ktoś moze jak to zrobić lub w jakim programie? bardzo prosze o pomoc. to pilne
  • potrzebuje zrobic ciekawa prezentacje wielu fotek, mozecie polecic jakis program do tego? najlepiej po polsku.
  • JPG(7)

Czy aby zapisać obraz utworzony w corelu muszę go przenieść do painta? Bo zauważyłam, że takiego rodzaju zapisu w tym programie nie ma.
  • Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc i podpowiedzieć, czy istnieje jakikolwiek program lub nakładka, która pozwala przy kadrowaniu czy raczej cropowaniu zdjęcia ustawić limit rozdzielczości wykadrowanego obrazka tak aby nie utracić jakości. Przykład - mam zdjęcie o wielkości 10 Mp, chciałbym móc ustawić w programie format docelowej odbitki np. 10x15 i rozdzielczość np. 300 dpi i żeby podczas kadrowania program nie pozwolił na wykonanie cięcia powodującego spadek rozdzielczości poniżej zadanej wa...
  • Witam Mam pytanie. Czy istnieje jakis sposób wydrukowania w Corelu formatu A1? Np. pociąć format A1 na kilka A4, wydrukować a potem sobie złączyć? Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się