ulryk194 28.06.17, 10:07 Jaki hosting wybrać pod bloga? Na co w szczególności zwrócić uwagę przy wyborze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafaal091 Re: Jaki hosting wybrać? 29.06.17, 12:00 Kieruj się parametrami, konkretnie pojemnością serwera i miesięcznym transferem - pod bloga wystarczy hosting z kilka GB pojemności i kilkadziesiąt GB transferu, sprawdź ten od cal.pl. Hosting musi być wydajny i niezawodny, ale o tym z parametrów się nie dowiesz, musisz przetestować hosting, choćby przez kilka dni. Odpowiedz Link
arowana1444 Re: Jaki hosting wybrać? 18.07.17, 16:16 Blog myślę, że specjalnie wymagajacy nie jest. Zobacz sobie hosting w Hekko. Za 5 ziko miesięcznie już mają taką opcję. Dla bloga myślę, że pakiet jest wystarczający, a cena niewielka, wiec opłaca. Stabilność bloga będzie. Odpowiedz Link
mianna123 Re: Jaki hosting wybrać? 25.07.17, 14:34 Prócz pojemności serwera i transferu liczy się także solidność i niezawodność firmy, która ten hosting Ci świadczy. Ja uważam, że najlepszą opcją jest zawierzenie hostingu pewnej firmie z branży IT. Masz spokój i pewność, że strona będzie dostępna ciągle, co w biznesie jest kluczowe. Jeśli nie znasz żadnej zaufanej firmy, to ja mogę z czystym sercem polecić Ci Interfeo - www.interfeo.com .My też zaczęliśmy od hostingu u nich, potem modyfikacja strony, aplikacja itd - a dzisiaj możemy pochwalić się naprawdę wieloma sukcesami. Odpowiedz Link
kasik46 Re: Jaki hosting wybrać? 27.07.17, 18:39 Śmiało próbujcie z Firehost. Koszt niewielki, a jednak kawał solidnej usługi. Serwer należy dopasować na takich zasadach, żeby działal niezawodnie. Test jest darmowy - łatwo można to sprawdzić. Odpowiedz Link
sliczna_marianna Re: Jaki hosting wybrać? 28.07.17, 08:42 Pod bloga najlepiej kieruj się tym co dostajesz na start i jaka jest cena. Ja polecam dhosting.pl/oferta1, bo cena w porównaniu do tego co otrzymujesz jest bardzo korzystna, poza tym mają oni elastyczny hosting, który automatycznie dostosowuje się do potrzeb strony, więc nie ma stresu, że coś padnie :) blog what anna wears jest w dhosting również z tego co wiem. Odpowiedz Link
farban90 Re: Jaki hosting wybrać? 28.07.17, 10:21 Wiele osób pod bloga wybiera darmowy hostingi, ale osobiście je odradzam - po pierwsze są zawodne, a po drugie mają spore ograniczenia. Te płatne kosztują grosze, a działają znacznie lepiej, nawet te w najmniejszym pakiecie. Przetestuj sobie ten od cal.pl - ma niezłe parametry, jest stabilny i dość wydajny, ogólnie działa bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link
zimnydeszcz Re: Jaki hosting wybrać? 04.08.17, 14:13 Na początek wystarczy Ci hosting dzielony - ceny są na prawdę przystępne, od kilkudziesięciu PLN za rok. Jeżeli chcesz zakupić własną domenę, to zwróć uwagę na koszt odnowienia, bo często atrakcyjna cena za pierwszy rok okupiona jest wysokimi kosztami przedłużenia. Natomiast nie zawracaj sobie głowy darmowymi hostingami - słabe parametry, mnóstwo ograniczeń i możliwość zamknięcia usługi "z dnia na dzień" bez uprzedzenia. Odpowiedz Link
rafaal091 Re: Jaki hosting wybrać? 23.08.17, 11:16 Sporo osób wybiera pod bloga darmowy hosting, ale osobiście takie odradzam, darmowe platformy blogowe także. Jeśli blogowaniem chcesz zając się na poważnie, to w grę wchodzi tylko płatny hosting - zerknij na ten od cal.pl, ma bardzo dobre parametry, działa bez najmniejszych problemów. Bloga proponuje założyć na wordpress.org - moim zdaniem to najlepszy obecnie CMS. Odpowiedz Link
petworld.pl Re: Jaki hosting wybrać? 23.08.17, 21:39 Polecę ci netbomb.pl chodzi bardzo szybko i nadaje się zarówno pod bloga jak i dużą stronę, sklep internetowy itd. Odpowiedz Link
kamilos.n Re: Jaki hosting wybrać? 27.08.17, 21:51 Hej, Jeśli jesteś nowicjuszem w temacie, to polecam Ci darmowe testowanie hostingu w Home na początek - oferują taką możliwość do końca roku. Więcej tutaj: beta.home.pl/testuj/#testuj Równolegle możesz wziąć udział w konkursie, który polega na testowaniu właśnie i dzieleniu się swoimi uwagami na forum. Do wygrania 2000 zł na usługi albo darmowy biznes hosting na dwa lata. Fajna i bezpieczna opcja na start. Pozdrawiam i powodzenia, Kamil Odpowiedz Link
kasik46 Re: Jaki hosting wybrać? 15.11.17, 17:19 Firehost, nawet jakiś mały pakiet wystarczy. Działamy z nimi od dosyć dawna, usługa niezawodna, dobre parametry, szybko działa. Kasa mała, darmowy test - nie widzę podstaw, żeby cokolwiek tutaj zmieniać. Odpowiedz Link
2progamer Re: Jaki hosting wybrać? 16.11.17, 11:12 Weź coś z pakietów hostingowych od netbomb.pl. Ja używam od dawna i jestem zadowolony. Wszystko działa szybko, cena przystępna, admin ogarnięty. Tutaj masz pakiety i sprawdź je sobie www.netbomb.pl/hosting Odpowiedz Link
stan1slaw787 Re: Jaki hosting wybrać? 19.01.22, 08:30 Polecam hostido.pl bardzo dobry support i szybki hosting Odpowiedz Link