gazeta wyborcza

(14 wyniki)
  • Mam wrażenie, że to forum umiera. Ale dlaczego umiera? No właśnie, dlaczego? Tyle się dzieje w kraju i świecie, a tu nikt nie pisze. Gdzie są ci, co do niedawna z zapałem i pasją napędzali dyskusje wypowiadając swe własne spostrzeżenia i poglądy, ośmielając się czasami mieć cokolwiek odmienne zdanie od oficjalnej propagandowej linii GW? No i, gdzie są ci, którzy będac niejako przedłużeniem propagandowej tuby tej gazety, zajadle bronili tej linii, i poprzez swoją niereformowalność, po kolei od...
  • W przysłowiowym telegraficznym skrócie. Na komentarze przyjdzie czas. Widziałem zapowiedż dzisiejszego programu Pospieszalskiego. Emisja chyba jakoś po 22-ej. Dlaczego o tym piszę i akurat na tym forum, na PiG...? Otóż zaintrygowała mnie zapowiedż wygłoszona przez samego Pospieszalskiego - powiedział, że dzisiejszy program będzie o tej głośnej manifestacji w Warszawie, przed Pałacem Prezydenckim, w miesięcznicę wydarzeń smoleńskich, i zapytał - co uważam za kluczowe - dlaczego G...
  • wystarczy obiecac Polakom mieszkania i zostaje sie preziem; no mozna jeszcze obiecac kazdemu 100 mln, ale az tak ciemny to ten narod chyba nie jest; zreszta 100 mln przegralo juz kiedys z mieszkaniami "Gazeta Wyborcza" publikuje sondaż, według którego przewaga Donalda Tuska nad Lechem Kaczyńskim zmalała do 4 procent. Z sondażu wynika, że Tusk ma poparcie 37 procent wyborców, a na Kaczyńskiego głosowałoby 33 procent. Według dziennika, Platforma Obywatelska nie znajduje recepty na cor...
  • Wieczerzak atakuje i tych z lewa i tych z prawa. Po co chce sie narazac wszystkim,to niezbyt zrozumiale. Chyba,ze to jedyny sposob na przezycie. Jakies inne hipotezy ? "Wieczerzak zeznał m. in., że na początku 2000 roku spotkał się z zasiadającym wówczas w radzie nadzorczej BIG Banku Gdańskiego Belką, który "w niewybrednych słowach określił, że zostanę zniszczony, jeśli będę się zachowywał w sposób - jego zdaniem - nieracjonalny i nie będę popierał układu związanego z BIG BG". Zdan...
  • Smieszne nawet --- PBS DGA dla "Gazety Wyborczej"(przeprowadzony 15-16 września) PO - 30%, PiS - 29%, LiD - 12%, Samoobrona - 5%, (razem 76%), reszta ponizej progu Sondaż SMG/KRC dla Faktów TVN (publikacja 29 wrzesnia), 1500 osob PO - 34,7%, PiS - 33,8%, LiD - 11,8% (razem 80,3%) reszta partii ponizej progu wyborczego. Sondaz SMG/KRC dla TVP1 (przeprowadzono 22 i 23 września), 1001 osob PiS - 34%, PO - 33%, LiD - 12%, Samoobrona - 5% (razem 84%) Sondaz PGB dla "...
  • Prezydencka łaska Data: [2004-04-07] Autor: aln 21-letni Łukasz Gołąbek, syn radomskiego senatora SLD, skazany na trzy lata więzienia za udział w rozbojach, został ułaskawiony przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Zgodnie z przepisami, prezydent nie musi uzasadniać swojej decyzji o ułaskawieniach. Decyzja prezydenta zamienia karę więzienia na karę ograniczenia wolności, polegającą na obowiązku odpracowania 30 godzin miesięcznie przez rok na cele publiczne. ...
  • Bardzo zainteresowala mnie wczoraj debata u Tomasza Foxa! Nie wiem jak mozna nie dostrzegac problemu Radia Maryja?! Te dziesiatki, albo nawet setki milionow uzbierane przez Radio Maryje na Stocznie Gdanska, ktore przepadly, czyzby poszly na maybacha, a moze czyjas kampanie wyborcza? I tak najsmieszniejsze byly wypowiedzi wiernych sluchaczy radia maryja no i oczywiscie zlotoustego Cyminskiego czy Cymanskiego, ktory tak mnie drazni, ze az szok, wie ze glupoty mowi i ze broni zlego i kreci jak d...
  • Wprawdzie dyskutowalismy sprawe w innym watku, ale warto dransto dziennikarzy GW uwypuklic. Posluze sie komentarzem z Dziennika Polskiego. "Ode mnie Okazja Czwartkowa "Gazeta Wyborcza", macierzysty i opiekuńczy organ agenta Maleszki, poinformowała, że donosicielem UB był ksiądz Mieczysław Maliński. Wprawdzie jeszcze tego samego wieczoru szef IPN wykluczył udział ks. Malińskiego w donosach, ale piątkowa "Gazeta" zamieściła tylko drobną informację o programie telewizyjnym na ten ...
  • Ja, znany plagiator Redaktor Paweł Wroński z "Gazety Wyborczej", występując wczoraj w Radio TOK FM w obronie Lesława Maleszki, "Gazety Wyborczej" i zachowania akt SB w najściślejszej tajemnicy, nazwał mnie plagiatorem. Dosłownie powiedział, że w czasie, kiedy byłem korespondentem "Rzeczpospolitej" w Niemczech, trudniłem się plagiatem i zostałem zdemaskowany po protestach gazet niemieckich. rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050203/publicystyka/publicystyka_a_6.html
  • Dobre... "Starosta odebrał połączenie, a potem oddzwonił - pisze "Gazeta Wyborcza" i publikuje zapis nagrania. Andrzej Jagiełło: Tylko żebyś zachował spokój, kolego. Starosta: Tak jest. Andrzej Jagiełło: Słuchaj, bo tutaj nam wczoraj... dostałem od ministra spraw wewnętrznych taki sygnał, że wiesz, że gdzieś tam cię namierzyli. Starosta: No... Andrzej Jagiełło: Rozumiesz, no policja. Starosta: Mnie? Andrzej Jagiełło: No. (...) Andrzej Jagiełło: ...i ten mi mówi, że mu na bi...
  • ktos wie cos wiecej poza plotkami?
  • Jakos zupelnie mnie to nie dziwi. Osobiscie nie podam reki temu, kto zaglosuje za eurokonstytucja. Oswiadczam tez, ze nie podam reki temu, kto odda glos na PO. Mowie zupelnie powaznie. Mam nadzieje, ze dotrze do was to czym jest ta partia. PO partia proniemiecka i absolutnie proeuropejska. Niestety nie po drodze mi do takich pogladow. Eurokonstytucja: PO zmienia kurs "Gazeta Wyborcza": Platforma Obywatelska zmienia kurs w sprawie eurokonstytucji. - Jeśli dojdzie w przys...
  • Pewnie wokół felietonu Michalkiewicza znowu rozgorzeje burza. Autor ma pełną świadomość, że pewne kręgi będą chciały mu przez to dołożyć, ale mimo to oskarża michnikowszczyznę swoim verba veritatis, aby zwrócić wszystkim uwagę na pewne zjawiska, bo jak pisze: "W przeciwnym razie razwiedka do spółki z kurwiszonami zacznie wodzić za nos całe państwo." www.michalkiewicz.pl/tyg1_12-12-2006.php
  • Wiecie cos wiecej na ten temat, poza tym ze byla i buszowala w archiwach MSW pol roku? Znalazlem taki komentarz: Powrót teczek Jan Engelgard Pomimo upływu 15 lat od rozpoczęcia tzw. transformacji problem teczek Tajnych Współpracowników wraca niczym bumerang. Już sam początek III RP był wielce zagadkowy. Przez kilka miesięcy na początku 1990 roku tzw. komisja Michnika (w jej skład prócz redaktora „GW” wchodził m.in. prof. Jerzy Holzer) buszowała w aktach MSW. Jaki był j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się