Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      glazura

glazura

(155 wyników)
    • Witam, Planuję remont łazienki, która obecnie jest cała wyłożona płytkami. Nowa łazienka ma mieć płytki tylko w miejscu gdzie będzie prysznic i umywalka. Chciałbym uniknąć bałaganu i skuwania starych płytek, dlatego mam pytanie czy istnieje możliwość przyklejenia na te stare płytki płyt G-K? Jeśli tak to czym je przyklejać? Pozdrawiam
    • Witam, jak rozwiązać pewien problem. Układam glazurę w łazience na ekranie. Jego głębokość (część wystająca) ma nieco więcej niż szer. płytki. Brakuje do końca rogu zaledwie 2-2.5 cm. Jak wybrnąc z tej sytuacji? Poza paskudnym efektem, wycinanie 2 centymertowych pasków, to chyba beznadziejna sprawa. Czy pomysł wykończenia rogu listwą narożną (np alumniową, MdF itp) jest praktykowany? i czy takie listwy są gdzieś w sprzedaży? a może są jakieś inne magiczne sposoby na brakujące cm-y? Pzdr s...
    • Witam Potrzebuję mniejszej przecinarki do glazury, i nie wiem czy to coś warte. Proszę więc o opinie, może ktoś posługuje się innym porównywalnym sprzętem i go poleci
    • Ile placiliscie za ulozenie 1 metra kwadratowego glazury ale o wymiarach 10cm x 10 cm
    • Czy ktoś orientuje się, ile trzeba dopłacić za łączenie glazury "na styk" czyli bez plastykowej listwy? Mój "fachowiec" życzy sobie za szlifowanie 29 zł za metr kafla, co daje 48 zł za metr krawędzi (bo szlifuje się zawsze 2 kafle). Czy to trochę nie za dużo? Do tego oczywiście stawka za ułożenie metra kwadratowego glazury i już wychodzi prawie 80 zł!
    • Pół roku temu fachowiec położył mi glazurę w nowo oddanym mieszkaniu /dwie łazienki/. Teraz zaczęły wybrzuszać się ściany. Jedną płytkę oderwaliśmy i okazuje się, że odchodzi ona z klejem /bodajże cersanit cm 17/od tynku, który wygląda jak nowy, taki gładziusieński. Widać że między tynkiem a tymi płytkami z klejem jest szpara, normalnie wchodzi palec !!. Szlag mnie trafia, bo jeszcze nie mieszkam w tym mieszkaniu a już muszę chyba skuwać nowiutkie płytki i kłaść na nowo.Kupa kasy ...
    • W trakcie negocjacji tynkowych powstał problem: Na zdrowy rozum wydaje się, że pod glazurę tynku nie trzeba - jak mieszkałem w bloku, to zawsze skuwali tynk przed glazurą, a tu mi koniecznie chcą tynkować pod płytki, a to dobre 100 m2 czyli 2000 PLN. Dom jest z suporeksu. Jest ktoś wiedzący? M
    • mam w łazience starą glazurę (klejona na zaprawie cementowej) czy muszę ją zrywać aby położyć nową czy są jakieś techologie żeby tego uniknąć a jeśli zrywać to ile to może kosztować zlecając to jakiejś firmie prosze o pomoc
    • Spotkalem sie z okreslesniem "glazura od posadzki do sufitu" czyli jak w starej rzezni. Tak kiedys kladziono glazury w ubojniach i rzezniach. Czy to jest taka moda, pokaz posiadania i bogactwa, szpan, bo ja osobiscie nie widze zadnego piekna w tak wyglazurowanej lazience, zadnej fantazji czy uroku. Zieje chlodem i brakiem wyobrazni,koszmarnym brakiem gustu.
    • Witam i proszę o opinię. Miałam układaną glazurę 20 x 20 cm w łazience i wc. Zwykłe mieszkanie w bloku. Podłoga w karo, ściany zwyczajnie prosto. Powierzchnie były przygotowane (stara glazura skuta), ale ściany krzywe, więc było trochę "prostowania". Dodatkowo była zrobiona obudowa jednej rury (profil aluminiowy i na to płyta gipsowa i na to płytki) oraz obmurowanie wanny. Łącznie zużyte zostało 21 m2 glazury (wliczając w to odpady) i trwało to 9 dni (jeden fachowiec, około 6-8 ...
    • Czy możecie mi doradzić, gdzie w Warszawie jest najlepszy wybór glazury i terakoty? Z góry dziękuję.
    • Witam. Chciałbym w kuchni zrobic sobie parapet z glazury, takiej jaką jest wyłożona reszta pomieszczenia. Płytki są niewielkie tj. 10x10, parapet ma wystawać zza sciany na jakieś 5 cm, bedą 3 rzedy płytek. I tu mam problem z czego zrobić główna płytę parapetu do której przykleję płytki. Na robienie jakiejś betonowej wylewki ze zbrojeniem nie mam zbytnio ochoty ani mozliwości, bo całosć powinna miec około 3 cm grubości. Doliczajac płytkę i klej wychodzi mi ze 2 cm na ta płyte, a ...
    • Napiszcie, proszę, ile zapłaciliście w ostatnim okresie za położenie gresu na podłogach kuchni, korytarza, garażu, oraz ułożenie glazury i terakoty w łazience (łazienkach). Wiem, że płytka płytce nie równa, robota robocie też, itd.itp., ale chodzi mi tylko o bardzo ogólne rozeznanie się, ile cenią się dziś glazurnicy z 1 m2. Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.
    • Witam, chciałabym się dowiedzie ile średnio kosztuje położenie 1 metra glazury w Warszawie. Poszukuję również człowieka, który by się tego podjął. Jeśli macie jakieś namiary plus znacie aktualne stawki to bardzo proszę o informacje. Z góry dziękuję, Sylwia.
    • Witam, jestem na etapie urządzania swojego nowego mieszkanka i nie mogę znaleźć żadnej ciekawej glazury do łazienki. Pomieszczenie ma ok. 5m2 , wannę, umywalkę i wc. Bardzo mi się NIE podobają standardowe glazury opoczna czy paradyżu - wszystko jest jakieś takie mdłe i nieciekawe. Marzy mi się jakaś odjazdowa łazienka, trochę zakręcona, soczysta kolorystycznie.... Może znacie jakieś fajne glazury godne polecenia ? Mogę wydać do ok 100 pln/m2 więc nie musi być polska... (zresztą ...
    • Czy ktoś ma doświadczenia z glazurą Cerrol? Płytki wygladaja ładnie, jest też możliwość wyboru różnych rozmiarów w ramach tej samej kolorystyki (a to dla mnie ważne). Nie wiem jak z jakością? Proszę o radę. Jak się czyści? Czy jest równa? I czy wiecie, gdzie można ja tanio kupić w Warszawie lub okolicach?
    • Czy to trudne przykleić takie lustro do glazury w łazience? Dodam, że jest dość spore bo 80 x 110 cm z fazami . Szklarz dał mi silikon w tubie, tylko , czy osoba bez dośwaidczenia da sobie radę ( no może dwie osoby bez dośwaidczenia )?
    • Jakie są stawki w okolicach W-wy czyli Józefów, Otwock, Karczew, Wiązowna za m2 glazury, terakoty? samo układanie bez skuwania starej. ile za zamontowanie wc, wanny, umywalki? ile za kaloryfer w łazience w miedzi? ile za plastikowe zgrzewane lub klejone rury wodne do wanny, umywalki, wc, pralki ? ile kosztuje tzw punkt wodny? czy oddzielnie się liczy ciepłą wodę i oddzielnie zimną jako punkt wodny?
    • Kupiłam mieszkanie z drugiej ręki. Nie wymaga generalnego remontu, ale że z drugiej ręki, to jest zaadoptowane do poprzedniego właściciela. Muszę je trochę do siebie przystosować, powolutku, bo nie mam już kasy. No i nie znoszę zielonych ścian, szczególnie w łazience. Nie stać mnie teraz na nową glazurę. Czy można pomalować? Czym? Ktoś to już robił? Jak wychodzi? Czy warto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się