guzki

(161 wyników)
  • guzek (4)

Poradzcie co to jest? na wargach sromowych wyczuwam guzek, boli tylko przy dotykaniu juz raz tak mialam i zniknelo po paru dniach , pojawilo sie po dwóch miesiacach znów, zaczynam sie niepokoić
  • Witam serdecznie. Mam pewnien problem i nie wiem czy isc z tym do lekarza czy po prostu zlekceważyć. Na nodze nad kostką wyszedł mi mały guzek. Wielkością przypomina ugryzienie komara. Czasem jest zupełnie niewyczywalny ale czasem staje sie tak bardzo wypukły że jest nie tylko wyczuwalny ale i widoczny gołym okiem. Mam już to z pół roku Nie ma żadnego koloru. Czy któraś z Was wie może co to jest? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • Witam Od kilkunastu lat leczę się na wole tarczycy. Do tej pory brałam Letrox lub Euthyrox 25/50/100, obecnie nic nie biorę. Mam guzki w obu płatach, a ten badany to zmiana lita normoechogeniczna w płacie prawym o wymiarach ok. 9mm. Odebrałam wyniki badania BAC, trochę mnie niepokoją co to jest koloid i guzek pęcherzykowaty tarczycy? Wizytę u endokrynologa mam dopiero za 2 miesiące i bardzo bym chciała wiedzieć czy nie powinnam wcześniej iść do lekarza. Czy to może być początek nowotwor...
  • niestety wyczułam wczoraj guzek piersi czy mogłybyście mi napisać czy miałyście może też taki problem i czy może być tak że okaże się że to tylko jakiś niegroźny włókniak jeśli guzek jest chyba dosyć twardy
  • witajcie. od trzech dni mam guzek na ramieniu pod skórą. jest wyczuwalny i boli coraz bardziej. dziś jest juz duzo większy niz wczoraj. czy ktoś sie spotkał z czyms takim? pozóżcie !!!
  • witajcie. wczoraj przy kąpieli wyczułam, że na wysokości wejścia do pochwy, bardziej po boku, mam guzek. bardzo sie przestraszylam, ale i zdziwilam - gdybym znalazla guzek na piersi, wiedzialabym, co to moze byc - i że to moze byc! a nigdy nei slyszalam o guzkach przy wejsciu do pochwy! zastanawialam sie, czy to moze przejdzie, ale dzisiaj jest bez zmian - a nawet czasem czuje go, kiedy sie ruszam. oczywiscie, mam zamiar wybrac sie do lekarza, ale nie wiem, czy mam biec na zlamani...
  • Witam! Na usg wykryto u mnie guzka piersi. Jest napisane , ze jest to zmiana nieregularna i hypoechogenna o wym. 073 x 0,47 x 0,68 cm. Prawdopodobnie zmiana płynowa z licznymi niereg. przegrodami. Widoczna siatka naczyniowa w tkankach na jej obwodzie. Mam skier. do onkologa i na biopsje. Ginekolog kazał natychmiast odstawic tabletki antykoncepcyjne, ktore brałam przez kilka lat. Boje sie ze to cos powaznego. Czy któras miała zmiane o podobnej nazwie? Czy biopsja boli, czy jest p...
  • bardzo zalezy mi na przesunięciu miesiączki o kilka dni, coby nie wypadła mi w czasie wyjazdu, na którym myć będę się mogła co dwa dni... moja gin wymyśliła, że najlepszy będzie cilest (niby ze względu na to, że mam testosteron nieco wyższy niż norma przewiduje, ale nie dało sie nie zauważyć przed gabinetem plakatu producenta...) - wezmę 2 opakowania i po sprawie. Problem w tym, że mam dysplastycznego guzka w piersi, którego inny mój lekarz wiąże z jakąś zmianą hormonalną, tak się...
  • na wardze sromowej od jakiegos czasu mam guzka czasami boli,powieksza sie.. czasami jest w porzadku i nic sie nie dzieje co to moze byc? pilnie potrzebuje porady jak z tym walczyc dziekuje z gory
  • zaraz mnie coś trafi... po każdej depilacji robią mi się krostki a ostatnio takie guzki pod skórą. denerwuje się tym bo jak dotykam jets taka kulka twarda pod zaczerwienieniem. miesiac tem mialam wielka i mi zniknęla, teraz mam kolejną - wiem niby, że to guzy ropne po depilacji, ale to zgrubienie pod skórą zawsze mnie stresuje. tez takie miewacie?
  • witam. wyczulam w piersi guzek. biopsja wykazala zmiany zlosliwe wiec trzeba bylo usunac. Guzek nie byl duzy 11mmx12mm. jednak onkolog musial usunac wiecej(okolo 3cm) gdyz bylo takie rozpoznanie w biopsji. Mam male piersi wiec w miejscu w ktorym byl guzek jest wgłębienie. ranka ladnie sie goi ale boje sie ze zostanie mi taki dolek. mam male piersi, wiec to bardzo widac. czy macie podobne doswiadczenia...??
  • 3 dni temu odkryłam myjąc się, że mam guzek wielkości ziarnka grochu w okolicy odbytu - jakieś 1cm lub 2cm, tak bardziej "w górę"... Guzek jest bolący przy dotyku... Poszłabym do lekarza, ale tak naprawde nie wiem do jakiego.. proktologa? ginekologa? rodzinnego? onkologa? dermatologa? :( Czy któraś z Was miala coś podobnego i podzieli się ze mną swoją historią...? z góry dziękuję za odpowiedź...
  • zauważylam dziś u siebie na górze wargi sromowej większej w odległości ok. 1cm w górę od łechtaczki, lekko po prawej stronie chyba GUZEK - powiedzmy wielkości ziarenka groszu, lekko boli przy dotykaniu i naciskaniu... już się zarejestrowałam do lekarza, ale w oczekiwaniu na wizytę chyba lekko panikuję... co to może być? rak?
  • Zaciągnęłam mamę do ginekologa, bo pokazała mi w piersi guzek ( mała śliwka - niezbyt twardy i nie bardzo przesuwający się) lekarz stwierdził, jak wyżej "ewidentny guzek" i skierował mamę do poradni chorób sutka. Mama 3 lata temu miała mammografię - poprawną. Ja wiem, że badania i tak dalej, ale dla mnie jako jej dziecka...... Czy tu już zaczyna się ruletka??? włokniak, torbiel zrost, nowotwór łagodny, nowotwór złośliwy????? Czy może to być całkiem niewinne, czy mogę mieć taką nad...
  • Witam, proszę o poradę bo zaczynam panikować. Otóż, w piątek zauważyłam, że za moim prawym uchem pojawił się guzek, niewielki, twardy. Nie czuję w związku z tym żadngo bólu, to może jak trochę go "ponaciskam". I teraz panikuję, że to może być ziarnica. Jutro bezwględnie chcę iść do lekarza tylko nie mam pojęcia do kogo. Kto powinien rozpoznać co to może być? Onkolog? Ten guzek pojawił mi się następnego dnia jak zaczęło mi ropieć prawe ucho. Od dłuższego czasu nosiłam jedne kolczyk...
  • na koncu wargisromowej wyskczyla taka gulka,taki gzek wielkosci ziarenka kukurydzy moze troszku wiekszy,jest to guzek pod skora co to moze byc?czy czyrak tak wyglada ?
  • Witam, mam 23 lata. Kilka dni temu wyczułam w odległości około 1 cm od łechtaczki małę zgrubienie wewnątrz ciała- sądzę, że może mieć około 2-3 mm, w dotyku przypomina gorszek. Pytam Panie , czy któraś z Was zaobserwowała u siebie coś podobnego, obawiam się, że mogą to być zmiany nowotworowe, zamierzam się udać do lekarza, lecz zapewne nie mam co liczyć na termin bliższy niż za miesiąc. Do tego czasu chciałabym ,jeśli to możliwe,uzyskać jakieś informacje. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • Witajcie! Kilka dni temu wyczułam w okolicy idbytu nieduży guzek, wielkości mniej więcej zarenka grochu. Znalazłam go zupełnie przypadkiem, jakiś tydzień wcześniej podczas kąpieli zadrapałam się swoim przydługim paznokciem (nie w miejscu gdzie ów guzek się znajduje). Sprawdzając jak zadrapanie sie goi, przy napięciu mięśni wyczułam niewielkie zgrubienie w tylnej części odbytu, minimalnie po prawej stronie. Po dokładniejszym przyjrzeniu się stwierdziłam że jest to małe uwypuklenie, sina...
  • Czy ktoś mógłby mi podać adres gdzie wykonywane są zabiegi usuwania guzków z piersi ale nie metodą tradycyjną. Bardzo prosze o pilną odpowiedź. Dziękuję
  • Guzek ma wielkosc ziarenka grochu. Znajduje sie pod skórą.W wardze Gdy chwytam warge czuje go z 2-stron. Z zewnątrz skóra wygląda normalnie. Guzek jest twardy, nie boli. Zauwazylam go jakis tydzien temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się