Dodaj do ulubionych

guzek piersi

IP: *.nfz / 213.17.128.* 30.12.04, 14:03
Czy ktoś mógłby mi podać adres gdzie wykonywane są zabiegi usuwania guzków z
piersi ale nie metodą tradycyjną.
Bardzo prosze o pilną odpowiedź. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: joisana Re: guzek piersi IP: 81.219.113.* 30.12.04, 15:03
      Co dla Ciebie jest metodą tradycyjną, a co nie?
      • Gość: iroza7 Re: guzek piersi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 21:51
        metodą tradycyjną jest wyciecie za pomocą skalpela. natomiast inne o jakich
        słyszałam to laserowa oraz jest podobno nowe urzadzenie które usuwa guzek w
        100% bez konieczności cięcia
        • joisana Re: guzek piersi 30.12.04, 22:50
          Skalpel, elektokoagulator , laser, to wciąż cięcie tylko za pomocą innego
          medium, więc poniekąd tradycyjnie, chociaż coraz nowocześniejszym sprzętem.
          Urządzenie o którym słyszałaś to wynalazek, który do nas jeszcze nie dotarł,
          nie wiem nawet czy skończyła się faza eksperymentu, nie dokopałam się żadnej
          literatury na jego temat(ale też nie mam dużo czasu), ale dwa lata temu(czy coś
          koło tego) miał być objawieniem w USA. W Polsce pozostaje Ci tradycja,
          zazwyczaj do zabiegu używa się elektrokoagulatora, aby ograniczyć krwawienie.
          Zabieg lepiej wykonać w dużym ośrodku, a nie prywatnej klinice, w której poza
          luksusowym (słonopłatnym) pokoikiem i miłą obsługą, może nie być doświadczonego
          fachowca. Zrób wywiad jak jest w Twojej okolicy.
          • Gość: iroza7 Re: guzek piersi IP: *.nfz / 213.17.128.* 31.12.04, 11:00
            Dziękuje za odpowiedź. Znalazłam informacje na temat usuwania guzkow. Jest
            bowiem urządzenie o nazwie mammotom dzięki któremu usuwa się guzki do 3cm. i
            pierś nie jest dzięki temu bardzo "pocięta". W Polsce jest kilka ośrodków które
            się tym specjalizują.
            Jeszcze raz dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka