honorowany

(6 wyników)
  • jestem bardzo grubo po 30 ale nie przezd 40!:-), w drugiej ciazy, pierwsza 5 lat temu zakonczona cc choc planowane bylo sn-wskazania med). teraz mam miec planowane ciecie przez tesciowa ginekologa i niby sie nie przejmuje ale...jesli z jakiegos powodu bede musiala zostac tu w warzsawie-tesciowa daleko w innym miescie to czy z automatu zrobia mi cc? czy jesli bede miala pisemne wskazanie to ktos to wogole honoruje czy ma w nosie? czy trzeba miec w takiej sytuacji pisemne wskazanie? na pewno...
  • Bo dostałam wczoraj takie wskazania do rozważenia cc i zastanawiam sie czy jak trafię do szpitala czy na pewno bedą chcieli je uhonorować..
  • Dziewczyny czy zwolnienie lekarskie w ciązy od lekarza prywatnego jest honorowane w pracy bez problemu i tez płatne 100%? Czy zwolnienie musi byc wystawione przez lekarza NFZ??
  • czy któraś miała wykonaną cesarkę na podstawie zaświadczenia od psychiatry. Zastanawiam sie jak lekarze na to reagują i czy mogą odmówić cc
  • Jak to dokładnie jest z znaczaniem grupy krwi?Chodzi mi o dokument potwierdzający (wpisanie do dowodu itp).Grupę krwi mam już dawno oznaczoną,ale za każdym razem kiedy trafiałam do szpitala robili mi ponowne oznaczenie (wiarygodny jest jedynie wpis do dowodu itp).Chciałam sie dowiedzieć jak wygląda takie oznaczenie.Czy można je wykonać w zwyklym laboratorium (krew pobiera się dwukrotnie),czy tylko w stacjach krwiodastwa? Chciałam sobie przy okazji robienia badań ciążowych zrobić t...
  • Witam, mam dużą krótkowzroczność -7,5 dioptrii w obu oczach oraz astygmatyzm. okulista powiedział, że w zasadzie mogę rodzić normalnie, ale "nigdy nic nie wiadomo" i dał wskazanie do cc; to samo było u drugiego. Nastawiona na cc odwiedziałam 2 szpitale w których usłyszałam, że nie honorują takich zaświadczeń i ew. będzie skrócona druga faza porodu. Poród za miesiąc, a ja nadal nie wiem co i jak. Szukam osób które mają podobną wadę, powiedzcie jak rodziłyście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się