Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      iberystyka

iberystyka

(21 wyników)
    • Witam, Czy jest tutaj ktoś studiujący Iberystykę na SWPS? Albo ktoś ma jakiegoś znajomego, który tam studiował? Myślę o rozpoczęciu tam studiów i chciałabym się dowiedzieć jak szkoła, czy warto Iberystykę tam studiować i w ogóle. Będę wdzięczna za informację.
    • hej, mam pytanie odnosnie wieczorowej iberystyki na uw, czy ktos moze wie ile wynosil prog punktowy? niestety jak sprawdzalam jest podany tylko dla dziennej iberystyki
    • mam zamiar zdawać geo, polski i ang, wszystko rozszerzone. chciałabym uczyć się języków: hiszpański portugalski etc od podstaw. Czy znacie jakieś wydziały, oprócz iberystyki na UMCS, które spełniałyby te kryteria? Proszę o pomoc. pozdrawiam :)
    • Nikogo kto >> zdawał << francuski na iberystykę nie ma w pierwszej 54 (tyle jest miejsc). Czy to nie dziwne?
    • Dostałem sie na 2 kierunki na UW. Co wybrać??
    • bedziecie pisali cew z hiszpana?wiecie cos o nim?ma byc zblizony do matury w teorii,ale slyszlaam ze tylko 4 osoby dostaja sie po cewie a reszta to maturzysci.przeraza mnie to
    • Moglibyście coś na ten temat napisać? Na jakim poziomie trzeba napisać na przykład angielski, żeby tam się dostać? Czy jeśli teraz zacznę się uczyć hiszpańśkiego i będę zdawał ten język, są realne szanse, że się dostanę? Jak wygląda druga część egzaminu?
    • wiemm ze jest egz centralny,test z jezyk bez predyspozycji,czy mzoe rok temu zdawaliscie?jaki poziom?chodzi mi o hiszpanski na tescie/mowia ze poziom jak matura,ale i tak mi to niewiele mowi bo jestem starsza maturzystka. prosze o wpisy,studenci ,kandydaci
    • witam, jezeli ktos z Was studiuje Iberystke na UW lub gdziekolwiek indziej b.prosze o przekazanie mi swojej opini o tym kierunku studiow z gory dziekuje k-b kill-bill@gazeta.pl
    • Poszukuję (na razie bezskutecznie), gdzie można studiować iberystykę zaocznie. W grę wchodzą nawet uczelnie prywatne...pomocy!!!!!
    • Konkretnie - chodzi o filologię japońską i filologię hiszpańską. Po którym z tych kierunków będą lepsze prespektywy pracy?? Próbuję sie jak najwięcej na ten temat dowiedzieć. Na hiszpańskiej nauczany jest hiszpański i drugi język romański a na japonistyce - japoński, jest tez lektorat z angielskiego, a na 3 roku dochodzi chiński/koreański.
    • jak sie czujecie?chodzi mi o UW.ponoc cew jest o niebo trudniejszy niz matura
    • Poszukuję (na razie bezskutecznie), gdzie można studiować iberystykę zaocznie. W grę wchodzą nawet uczelnie prywatne...pomocy!!!!!
    • dostalam sie na UW na iberytyke ale musialam zrezygnowac. znalazlam 2 szkoly ktore maja fil hiszp. ktora lepsza bo sama nie wiemco wybrac SWPS czy Wyższa Szkoła Komunikowania, Politologii i Stosunków Międzynarodowych w Warszawie???
    • Gdzie najlepiej studiować hiszpański? Co trzeba zdawać na nowej maturze, by się dostać na takowe studia? I co zrobić, by studiować za granicą (Hiszpania, USA lub UK)? Trzeba międzynarodową maturę zdawać, czy niekoniecznie?
    • Hejka KOCHANI! Nowa maturka mam juz za soba, w tamtym roku ja zdawalam :) Studiuje na UW na kulturoznastwie, jednak chcialabym od przyszlego roku rozpoczac studia na iberystyce. Czuje, ze moje wyniki z matury 2005 sa niewystarczajace, zeby tam sie dostac... Chcialabym napisac tzw. CEW (mieszkam w Zielonej Gorze... powrot na mature do rodzinnego miasta jest dosyc uciazliwy). Pytanie... czy CEW moga pisac osoby, ktore NOWA MATURE maja juz za soba? Nie jestem tegoroczna matu...
    • przepraszam was moi mili, ale widzęc tyle mądrych głów wypełnionych wszelką wiedzą na temat studiów, chciałabym sie was poradzić i poprosić o odpowiedź na jedno proste jak małej wielkości tasiemka pytanie. mam bardzo ładny licencjcik z iberystyki dodatkowo studiowałam wcześniej przez rok hebraistyke, a teraz chciałabym zająć się Argentyną, czy nie wiecie, mili a dobrze poinformowani bywalcy tego lekko obleśnego poza wszystkim forum, gdzie w naszym kraju można studiować argentynolog...
    • Gdzie można studiowac portugalski? Które uczelnie sa najlepsze? Jeśli macie jakies doswiadczenia itp., to dajcie znak! A'propos- jakie przedmioty zdawac na maturze żeby sie dostac na ten kierunek? ile procent minimalnie musze uzyskac?
    • Czy ktoś orientuje się, ile osób przypadało w zeszłym roku na anglistykę, historię, politologię , iberystykę i prawo na UW ?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się