Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      informacje

informacje

(117 wyników)
    • Czy ktoś korzystał w ostatnim czasie z sanatorium "Argentyt" w Dąbkach nad morzem.Jadę tam z dzieckiem w październiku pełna sprzecznych uczuć.W necie jest dużo różnych opinii.Zdjęcia ośrodka też są, ale mnie raczej bardziej chodzi o praktykę sanatoryjną, czyli: czy jest tam przedszkole dla dzieci?, czy jest jakoś organizowany czas dla dzieci , dla opiekunów, no i mniej więcej za co trzeba dodatkowo zapłacić (wycieczki, jakieś zabiegi itp/).Dziekuję za informacje.
    • Dostałam dziś informację ze szpitala, że wczoraj mój prawie eks mąż stracił przytomność i jest w śpiączce. Zdiagnozowano u niego guza mózgu, który dziś okazał się nowotworem. Nie powiem, swoje przepłakałam i mimo tego jak bardzo nawiwijał i mnie sponiewierał podrodze jakoś nie jest mi miło z tą sytuacją. I teraz sama nie wiem, przyjaciółka twierdzi, że jestem chora i mam się leczyć, druga uważa, że coś ze mną nie tak skoro mi go żal. A mi tak zwyczajnie go żal. Nie lecę do szpitala, bo tam j...
    • udzielona telefonicznie? mój krewny został przyjęty do szpitala w innym miescie niż moje miejsce zamieszkania z tego wzgledu moje mozliwości odwiedzin są ograniczone, a jestem jedną z najblizszych (nikt tez nie mieszka bliżej) zalezało mi więc na informacji kto jest lekarzem prowadzacym, aby pojechac wówczas gdy bedzie miał dyzur i uzyskać informacje o stanie zdrowia i leczeniu mojego krewnego niestety telefonicznie p. doktor (nie przedstawił sie) stwierdzil, ze telefoniczni...
    • Tak z ciekawości. Aktualnie wypełniam kwestionariusz osobowy, wymagany przy zatrudnieniu przez pracodawcę. Znajduje się tam rubryczka "Stan rodzinny", w której należy podać imiona, nazwiska i daty urodzenia wszystkich dzieci pracownika. Czy żądanie tego typu informacji jest zgodne z prawem? Skoro na rozmowie kwalifikacyjnej ponoć nie wolno pytać o stan rodzinny - a tutaj proszą o bardziej zaawansowane informacje... Pytam głównie z ciekawości, bo i tak wpiszę to, czego żądają - ale chciałab...
    • Sprawa wygląda tak: kupuję dla dziecka lek ktory przyjmuje prawie codziennie cena tego leku ma rozrzut w zależności od apteki bagatela 1gr do 78zł. Dziś mam nową receptę, w dwóch aptekach w moim mieście które zwiedziłam cena była wysoka na zwiedzanie reszty okpliczności nie pozwoliły. Jak wróciłam do domu stwierdziłam że zadzwonię do tych aptek w których nie byłam i zapytam o cenę leku. Niestety, mój chytry plan nie powiódł się, albowiem pani z apteki do ktorej zadzwoniłam powiedziała że info...
    • Witam. Mam prośbę, czy mogłybyście rzucić jakimś pomysłem na wierszyk -informację na zaproszeniu ślubnym, żeby goście zamiast kwiatów przynieśli jakieś gry edukacyjne, zabawki byle nie pluszaki (bo tych w domu dziecka jest podobno dużo). Dowiadywałam się i jest zapotrzebowanie na gry edukacyjne, spinki, grzebyki, gumki, pasty owocowe (fajne) dla dzieci (bo oni mają najtańsze najzwyklejsze). Pani w domu dziecka powiedziała że pluszaków mają za dużo. Mam fajny wierszyk, ale on zac...
    • jak w temacie ;-) co to jest (tak od praktycznej strony, bo teoria teorią) czy może jest tu ktoś, kto w tym działa? będę wdzięczna za każdą informację na ten temat pozdrawiam
    • Moja bliska koleżanka pochowała miesiąc temu męża. Z rodziną męża nie była skonfliktowana, ale stosunków rodzinnych też nie podtrzymywali. Widywali się raz na powiedzmy dwa lata. I ona chcąc ukarać teściów za totalny brak zainteresowania synem, wnukami, nie zadzwoniła do nich z informacją o śmierci ich syna. I oni nic nie wiedzą. Dodam, że mieszkają w tym samym mieście. Dzisiaj spotkałam jej teściową i wymieniłyśmy kurtuazyjne powitanie i co słychać, dobrze, dobrze, nic nie mówiłam, bo to nie...
    • Kochane dziewczyny! Bardzo mi sa potrzebnie informacje na temat wplywu urzadzen biurowych - komputer, drukarki - na organizm i na ciaze. Czy zostala jakos okreslona przepisami odleglosc drukarki (jej tylnej strony) od osoby pracujacej? Czy jest to istotne? Gdzie tego szukac? Jezeli wiecie cos na ten temat, bede bardzo wdzieczna za jakiekolwiek wiadomosci. Dziekuje Kaska
    • i mój mąż mają romans. Mąż oczywiście zaprzecza. Jestem w szoku ,nie dociera to do mnie.
    • Kochane emamy, wy wiecie wszystko... Wiem, ze kiedyś można było zgłosić do KRD tylko dłużnika prowadzącego DG (firmę). Czy orientujecie się, od kiedy do KRD można zgłaszać również osobę fizyczną?
    • Dziewczyny, nie słychać nic o zasypanych w kwietniu górnikach. Ostatnie informacje w necie pochodzą z 6 maja. Wtedy spuszczono kamery i mikrofony. Co z nimi?
    • Przed chwila pani prowadzaca Informacje na Polsacie,oznajmila,ze w piatek padl rekord ogladalnosci tegoz programu. Dziekowala widzom z usmiechem na ustach. Mogliby sobie darowac ta autopromocje w tych okolicznosciach. Wiadomo,ze wiekszosc z nas sledzila "historie Madzi" w tv i mnie nie zaskakuje megaogladalnosc.Wkurzaja mnie takie przechwalki.
    • Siunia, Szuka cię Sylvia. Oto informacja którą miałam ci przekazac w jej imieniu: sylvia jedzie do Krakowa pociągiem z warszawy o godz. 8 rano, inny pociąg jest o 7:02. Jak możesz odezwij się jakoś. PS. Dziewczyny jesli któraś z Was ma kontakt z Siunią - dajcie poinformujcie ją proszę o treści postu. ANUK (w imieniu Sylvii)
    • Chciałabym ukryć moje "polubienia" przed osobami niebędącymi moimi znajomymi, ale ni chuchu nie mogę znaleźć tej opcji. Ogólnie wszystko, co publikuję jest ładnie ukryte, tylko do wglądu znajomych, ale z konta osoby spoza mojego grona pięknie widać wszystkie informacje o mnie (szkoła, poglądy religijne;D ), a także polubienie każdej strony. Gdzie tego cholerstwa szukać? Bo paczę i paczę w ichnie ustawienia prywatności i chyba ślepa jestem:/
    • wszędzie słysze rózne informacje o tym że jakaś blac zostawiła dziecko w pampersie i odmroziło sobie nóżki, a to że noworodek w smietniku, dzieci w beczkach, ojciec rzucający maleństwem o ścianę. Odkąd mam małe dziecko wogóle nie moge nad tym przejśc do porządku dziennego! wcześniej owszem straszna informacja - przykre. ale teraz nie mog eprzestac o tym myslec.staram się nie ogladac wiadomości, jak tylko zaczyna sie tego typu informacja przełączam kanał nie czytam artykułów na ten...
    • Od 1 września nawiązałam współpracę z nianią. W swoim anonsie na portalu niania.pl podała, że ma 57 lat (szukałam niani w wieku do 55 lat). Wczoraj mąż poprosił żeby podała mu nr dowodu osobistego (tak dla pewności, w końcu powierzamy jej swoje dziecko). Nie miala ze sobą dowodu więc pokazała mu legitymację emeryta gdzie był nr PESEL. Z tego numeru wynika, że niania ma 63 lata, a nie 57!!! Nie wiem co o tym myśleć... Z jednej strony wygląda na to, że potrafi nawiązać fajny konta...
    • Co roku dochodzi jakieś państwo lub region do listy miejsc, w które lepiej się nie wybierać. Teraz dołączyła Tunezja, dla zwykłego śmiertelnika, który nie śledzi ściśle wszystkich wiadomości politycznych wiadomość mocno zadziwiająca. wiadomosci.onet.pl/blogi/blogi-publicystow/tunezja-koniec-afrykanskiej-bajki,6752344,420001601,blog.html Strach poza Europę wyjeżdżać? Albo państwo się robi niestabilne pod względem bezpieczeństwa, albo padają biura podróży.
    • Czy któraś z Was orientuje się czy Prawo Kanoniczne (lub jakieś inne kościelne przepisy) reguluje wysokość opłat ustalanych przez Trybunał Metropolitalny? Chodzi mi konkretnie o kopię wyroku I instancji. Czy to normalna procedura, że w informacji o zapadnięciu wyroku jest zawarte tylko info, że ów wyrok zapadł i że odebrać go można po uiszczeniu opłaty, natomiast nie ma informacji jaki wyrok zapadł? Pytam bom zupełnie zielona w tej materii (w cywilnych oblatana jestem tylko :D), może któraś m...
    • Od wczoraj zgłaszam do usunięcia post za złamanie regulaminu i nietykiety. Do tej pory post nie został usunięty, dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się