informacje

(185 wyników)
  • Bardzo proszę o RZETELNE informacje na temat negatywnych skutków założenia ZZO i ewentualnych możliwych powikłań. Jakie jest ryzyko, co się może stać? Jakie są przeciwwskazania do założenia ZZO? Proszę o obiektywne odpowiedzi a nie fanatyczne wychwalanie.
  • Witam serdecznie wszystkie mamy oraz Wasze dzieci te w brzuszkach i już na świecie. Mam prawie czteroletnią córeczkę, a pracuję w szkole jako pedagog. Bardzo interesuja mnie wszystkie kwestie związane z wychowywaniem dziecka, w związku z powyższym mam do Was prośbę o informacje dotyczące Szkół Rodzenia - czy jeżeli chodziliście lub chodzice do SR to czy spełniają one Wasze oczekiwania jeżeli chodzi o wiedzę z zakresu pedagogiki i psychologii małego dziecka. Czy jest w Waszych SR...
  • Niedawno wróciłam z wizyty u położnej. Jestem w 36tc i dzisiaj została podjęta decyzja, że mogę rodzić w tzw. Birth center prowadzonym przez midwifes (mieszkam obecnie w UK). W ulotce wyliczonych jest szereg warunków, które należy spełnić, żeby z birth center można było skorzystać, m.in. Group B Strep negative. No i tu się gubię, nie rozumiem i już sama nie wiem, co tym wszystkim sądzić. Pytam się położnej, jak oni to sprawdzają. I okazuje się, że nie sprawdzają, tylko zakładają, że...
  • odebrałem wyniki badań mojej żonki i mam pytanie chociaz starałem sie poszukać informacji na ten temat ale ja tego nie rozumiem...wybaczcie mi.. a wieć wynik ma taki: odczyn ELISA IgG dodatni JU 25,4 ratio 2,04 Odczyn ELISA IgM ujemny prosze o jakis komentarz bo nie chce jej nic narazie mówić jak by tak niedaj Boże było coś nie tak... pozrawiam Krzysiek
  • Witam, wczoraj miałam wykonane USG w 12t5d ciąży. Lekarka wykonująca badanie stwierdziła uogólniony obrzęk płodu oraz przezierność karkową -4,1. Nie mogła tez zobaczyć żołądka. Stwierdziła, ze może to wskazywać na wadę genetyczna lub infekcję. Jestem w szoku, nie wiem co będzie dalej. Mam wyznaczony termin ponownego USG za 2 tyg. i amniopunkcję na 2.01. Mam pytanie czy któraś z was miała coś podobnego? jakie są szanse, że dziecko będzie zdrowe? może ktoś słyszał o tym, że obrzęk sam pr...
  • czy jest gdzieś dokładnie napisane lub oznaczone, ze to zwolnienie 100% lub ciążowe? W zeszłym miesiącu byłam kilka dni na zwolnieniu i pracodawca policzył jak zwykłe zwolnienie (dostałam mniejszą pensję). Dodam, iż nic nie mówiłam w kadrach o ciąży, ale myslałam, że taka informacja jest na zwolnieniu?
  • Witam!Interesują mnie informacje i porady na temat zatrucia ciążowego.Czy któraś z Pań mogłaby opisać swój przypadek,jakie miała objawy i jak była leczona?Jestem w 26 tygodniu ciąży i lekarz podejrzewa zatrucie, teraz czekam na wyniki. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.Małgosia
  • Witam, bardzo prosze o jak najwiecej informacji na ponizszy temat.Wlasnie moja przyjaciólka dowiedziala sie podczas badania dopplerem ze dziecko jest za male jak na 32 tydzien (wazy 1200 gr) z powodu zlego przeplywu przez pepowine.Blagam o informacje czy ktos przeszedl cos podobnego.Przejzalam juz mnostwo stron na necie i nic nie moge znalezc.Lekarz powiedzial ze trzeba powalczyc o dziecko ,zabrzmialo to bardzo groznie i wywolalo ogromna w nas panike.Beda wdzieczna za wszystkie i...
  • Cześć ! Tak sobie łażę po sklepach i pomału kompletuję wyprawkę. Zauważyłam, że w różnych sklepach ten sam produkt ma inną cenę (czasem różnica kilkunastu złotych). Pomyślałam, że może warto byłoby wymieniać się informacjami na ten temat, bo wydatków cała masa i każdy grosz się liczy. Pomijam na razie pieluchy i chusteczki, bo to dla dziewczyn, które - tak jak ja - dopiero kompletują wyprawkę, chyba na razie jest zbędne. Podaję na razie 3 przykłady, bo akurat wpadłam na nie wczo...
  • Jestem w 32 tygodniu pierwszej ciąży, w piątek będąc na USG moja Pani doktor powiedziała, że mały jest już ułożony główką w dól, łożysko jest z przodu więc wszystko wskazuje, że poród może nastąpić wcześniej i mam już się przygotowywać do szpitala. Rozwarcia do dziś nie mam. Czy któraś z Was miała podobnie. Proszę o informacje. Agnieszka z Pawełkiem
  • Czy bezpieczny jest lek na przeziębienie Nowamox 500, w 5 tygodniu ciąży wiem,że jest to lek na bazie ampicyliny, jednak nie ufam lekarzowi który przepisał go mojej znajomej jeśli jest bezpieczny lub macie możliwość spr czy jest bezpieczny napiszcie.Dziękuję
  • Z tego co wiem to jest forum gdzie dziewczyny maja prawo zadawac madrzejsze i glupsze pytania, tak?? To powiedzcie mi po grzyba jedziecie po niektorych? Jesli macie za malo rozrywki to zorganizujcie sobie cos innego a nie jezdzenie po innych. Jesli kogos smieszy badz bulwersuje czyjes pytanie to niech da se spokoj i nie niech nie komentuje ok! Bo naprawde jest zalosne jak ktos sie o cos pyta, a wzamian za to dostaje obelgi i kpiny.
  • ...ma w razie przedwczesnego porodu szanse przeżycia i nprawidłowego funkcjonowania w przyszłości lub ew. jakie komplikacje mogą wystąpić (ze strony jakich układów/narządów)?
  • Proszę o Wasze rady, sugestie i osobiste przeżycia. Dzisiaj u gin okazało się że właśnie taką o to ciążę noszę w sobie. Mam się nie przemęczać i odpoczywać. Dodatkowo pani gin (nie wiem czy to pocieszające czy nie) poinformowała mnie że 60% takich ciąż rozwija się z powodzeniem Jesteśmy skołowani z mężem bo za tydzień mam znowu pojawić się na wizycie. Możecie coś poradzić?
  • potrzebuje szeregu informacji o Cholestazie ciężarnych ?
  • Byłam dzis u lekarza zrobił mi USG ale powiedział ,że mam tak zwany zespół policystycznych jajników,ale w prawym jajniku mam liczne pecherzyki po 7mm które nie pekaja.W zwiazku z tym czy będe mogła kiedyś zajść w ciąże?Narazie mam zrobic PRL+Test po 1 i po 2 godz.Na czym polega leczenie i jak długo trwa.Tak bardzo chce miec dziecko:(
  • Moja kuzynka jest w 3 m-cu ciąży, 2 tygodnie temu miała krwawienia. W szpitalu lekarze stwierdzili, że jest to krwiak podkosmówkowy. Bardzo się martwimy o nią i jej dziecko. Czy możecie nam coś napisać na ten temat? czy miałyście coś takiego? czy się wchłonęło? co robić, żeby się wchłonęło? czy zagraża to życiu matki i dziecka? bardzo proszę o odpowiedzi!
  • Drogie Panie! Jestem pielęgniarzem anestezjologicznym, także studentem pielęgniarstwa piszącym właśnie pracę dyplomową. Moim tematem jest stopień wiedzy położnic na temat farmakologicznych metod zniesienia bólu porodowego. Chciałbym poprosić Was Panie o wypowiedź na ten temat, o możliwościach z jakimi spotkałyście się w różnych szpitalach o tym, czy i w jaki sposób i przez kogo zostałyście poinformowane o przysługujących wam metodach ulgi w bólu porodowym. Albo jak wyobrażacie sobie ro...
  • Witam serdecznie. Jestem w 15 tygodniu ciąży, to moja druga ciąża.Od wczoraj mam bardzo niepokojące mnie objawy i proszę powiedzcie dziewczyny czy któraś z was tak miała bo nie chce panikować i nie potrzebnie jechac teraz do szpitala wole jutro skonsultować to z moim lekarzem. Od wczoraj aż do chwili obecnej mam potworne bóle krzyża, wydaje mi się to zbyt wczesnie by powiedziec , ze dziecko uciska (ale mam nadzieje ze sie myle). Bol jest taki ze nie moge spac a do tego bole w podb...
  • miałam wątpliwa przyjemność pobutu w szpitalu przy ul.Karowej w Wawie.na szczęście dla mnie nie rodziłam tam.sam szpital choć świetnie przygotowany na odbiór niedojrzałych dzieciaczków(dobry sprzęt,inkubatory itp ) jednak personel pracujacy tam jest wielką znieczulicą mieszaną z chamstwem.oczywiście jeżeli macie ratować wcześniaczka to rodzcie tam,ale jeśli macie rodzić o czasie omijajcie ten szpital z daleka!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się