insulina

(3 wyniki)
  • tARCZYCA usg Prawy płat 1,7x1,1x3,8 Lewy płat 2x1,4x4 na prawym zmiany hipoechogeniczne z resztkami tkankowymi -najpewniej torbiel , na prawym i leweym płacie nieregularne zmiany ogniskowe o sr 5mm i o sr. 7mm w lewym , wszystkie zmiany we wnatrz zawieraja pojedyncze małe 2mm echododatnie ognisks oraz zmiana lita hipoechogeniczna 0,8cm , po za tym tarczyca niejednorodnej echogenicznosci . dodam jeszcze objetosc prawy 3,55 objetosc lewy 5,60 leki euthyrox 25 1 x rano i Gluco...
  • Hej, pisze w nowym watku, bo stary chyba juz za dlugi i nikt pewnie nie czyta. Robilam ostatnio badanie krwi na cukier i insuline z obciazeniem. Oto co mi wyszlo: Cukier: 84-177-87 Insulina: 5,6 - 39,1 - 12,7 Od prawie 3 miesiecy biore metformine a wyniki cukru sie nie poprawily, a nawet pogorszyly (na czczo i 2 godziny po obciazeniu jest ok, godzine po za wysoko - juz przy 169 dostalam metformine a tu wynik podskoczyl nawet) A co do insuliny: nie moge znalezc w necie norm a na wy...
  • Hej, w ubiegłym roku miałam wysoką niedoczynność tarczycy (tsh powyżej 70), stwierdzono u mnie również hashimoto. Zrobiłam sobie jeszcze dodatkowe badania: TSH - 4,592 FT4 - 0,97 FT3 - 2,40 FERRRYTYNA - 7,4 CHOLESTEROL - 222 Proszę o interpretację wyników, mimo dużego spadku TSH cały czas tyję (miesięcznie 2 kg), oprócz tego mam nieregularne miesiączki, jeden m-c mam a potem nie mam i tak jest od kiedy zaczęłam miesiączkować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się