Dodaj do ulubionych

Podpowiedzi potrzebuję

25.08.24, 22:56
Mam do Was pytanie - Mam FT3 10,83% a FT4 66,23% jak je zbliżyć do siebie, czyli uzyskać to magiczne 50%?

WynikTsH 2,57 norma 0,27-4,2
Ft3 2,26 norma 2-4,4
Ft4 1,44 norma 0,93-1,7

Borę euthyrox 3x100 i 4x75
Dziękuję za podpowiedzi🌺
Obserwuj wątek
    • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 26.08.24, 10:54
      Żeby wyrównać obok siebie dwa hormony ft4 i ft3 bardzo ważne jest żeby mieć poziom ferrytyny na odpowiednim poziomie i branie selenu do tego B12 zrobić i D3 bo przy niedoczynności są braki
      • panna_lila Re: Podpowiedzi potrzebuję 26.08.24, 12:33
        dziękujęsmile sprawdzę poziom ferrytyny, B12 i D3.
      • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 28.08.24, 19:18
        Braki są gdy są a nie warunkuje tego tarczyca . Bez badania nic nie wiadomo . Więc nie belkocz.
        • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 29.08.24, 20:33
          🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻
          • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 31.08.24, 21:25
            Lecz się na łeb
            • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 01.09.24, 20:26
              ♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈
              • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.09.24, 03:10
                No jesteś jesteś
    • panna_lila Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.09.24, 09:14
      Artur, Erwin a Wy dorośli jesteście?
      Załóżcie sobie swój wątek i tam sobie dogryzajcie jeśli musicie 😞 a może czas zbadać poziom hormonów 🤔
      • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.09.24, 14:40
        Michałek i Robercik czyli Erwin to spamowcy i szkoda wchodzić z nimi w jakąś rozmowę
        • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.09.24, 14:52
          Poczytaj sobie jak wyglądało forum przed pojawieniem się tych spamowcow teraz to już nie jest forum z doradzaniem tylko z wymadrzaniem się z wiedzą zerowa co pokazują ich wyniki i samopoczucie na które narzekają od kilku lat dobrze ustawiona tarczyca nie daje praktycznie żadnych objawów
          • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.09.24, 21:51
            Zerową wiedzę to ty masz. Nie istotne że zaszkodziles wielu tu piszącym. Ty zwyczajnie nie pojmujesz z tego co tu czytam że wynik badań jest jakimś wyznacznikiem. No nie jest. Ty myślisz że zbyt niskie od oczekiwanych wyniki wskazują na za małą dawkę . Tak tylko wtedy gdy TSH jest wysokie. Gdy jest niskie to oznacza że nastąpiło zahamowanie tarczycy i przysadki . Pytanie dlaczego ? A no dlatego że żadnego niedoboru nie ma skoro TSH jest niskie. Tylko oprócz brania hormonu i co za tym jego uzupełniania jest jeszcze usuwanie hormonów czyli ich degradacja . Stąd wzrost ft3 przy przedawkowaniu . Później jeszcze gdy nic z tym nie robić obniży się ft4 . Tylko to jest już daleko posunięta nadczynność a ty byś polecał brać więcej . Co jest idiotyczne .
            • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.09.24, 07:44
              Szkoda słów na ciebie 🤦🤦
              • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 08.09.24, 17:40
                To nie wchodz. Żaden problem . Najlepiej wcale nie pisz . Nie zaglądaj tu i dla mnie to możesz się zutylizować nawet .
      • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 10.09.24, 15:22
        Artur ma nierówno pod kopułą, przeczytaj wątki na tym forum. Tu nie chodzi o to czy ktoś się kłóci, czy jest dorosły czy nie. Tu chodzi o to że arturek to szkodnik doradzający każdemu to samo. Na 1 osobę której pomógł przypada 10 którym zaszkodził. Jeśli ja będę radził każdemu żeby brał euthyrox to oczywiście trafię na kogoś co ma brak ft4 i mu pomogę. Ale takie doradzanie to jest śmiechu warte, lepiej nie doradzać. I nie ma żadnych magicznych 50 procentowych proporcji. To też jest bujda. Ja zbliżając się do 50-60% miałem ft3 80-100%. Omijać tego szarlatana szerokim łukiem u nie dawać mu pożywki, bo dalej będzie krzywdził ludzi
        • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 11.09.24, 19:14
          Tak jest. Chociaż hormony bliskie dołu normy też dobre nie są . Ale czego TSH małe przy małych hormonach to nie wie i nie będzie wiedział. Czego tak jest że zwiększenie daje źle objawy też nie wie po za ogólnym belkowaniem o przystosowaniu organizmu. Ale co konkretnie już wiedzy brak.
          • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 12.09.24, 09:15
            Jakie miała Pani objawy przed leczeniem ?
            • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 15.09.24, 15:44
              To pokaż te osoby którym zaszkodzilem 😂😂😂 fachowcu za dychę 🤦🤦
              • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 16.09.24, 00:14
                Nikt cię na poważnie już nie bierze. Nie pozostało ci już nic, jak tylko rozpędzić się i mocno przywalić tym pustym łbem o mur.
                • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 16.09.24, 15:17
                  ♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈
                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 16.09.24, 15:18
                    Ciebie biorą na poważnie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣♈🤦🏻🤣♈🤦🏻
                    • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 16.09.24, 16:06
                      🤣🤣🤣
                      • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 16.09.24, 17:58
                        ♈♈♈♈♈
                        • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 17.09.24, 10:31
                          Arturze. Daj spokój. Nie mecz już nikogo .
                          • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 18.09.24, 20:18
                            ♈♈♈♈♈♈♈🤣🤣🤣🤣🤣
                            • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 18.09.24, 22:22
                              No nic mądrego nie spodziewałem się
                              • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 19.09.24, 09:36
                                ♈♈♈♈♈♈♈szkoda słów na ♈♈♈♈♈♈♈♈
                                • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 20.09.24, 07:07
                                  Na takiego jak ty owszem. Ale mimo to trzeba tępić. Wszelkimi metodami
                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 20.09.24, 08:01
                                    ♈♈♈♈♈♈
                                    • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 20.09.24, 18:20
                                      I po co się udzielasz człowieku? Na mnie to żadnego wrażenia nie robi . Trzeba być idiotą zupełnym i hipokrytą by tkwić w idiotyzmach. Takie porady to mogą być skuteczne tylko gdy niedoczynnosc jest wtórna lub inny specyficzny problem jest
                                      • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 20.09.24, 20:00
                                        A niedoczynność wtórna może się np zamienić w inna ?
                                        • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 21.09.24, 08:05
                                          Ewelina masz niedoczynność tarczycy i nie słuchaj człowieka bez żadnej wiedzy poprostu z każdym wpisem się tylko kompromituje 🤣🤣
                                          • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 21.09.24, 11:03
                                            To czemu to tsh nie rośnieuncertain tsh niższe hormony lekko wyższe w ostatnim badaniu
                                        • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 22.09.24, 14:06
                                          Niedoczynnosc wtórna to taka gdy tarczyca nie jest chora a źle działa. By tarczyca działała dobrze to gdy są niskie hormony ft4 wtedy TSH powinno wzrosnąć. Gdy tylko tarczyca winna to mała zmiana ft4 powoduje duże zmiany TSH. Czyli masz ft4 40 proc a TSH np 6 . Gdy masz ft4 np 20 proc a TSH np 0,5 czy np 1 lub 2 to jest podejrzenie wtórnej niedoczynności . Wtórna to gdy przysadka lub podwzgórze jest przyczyną. Czyli nawet zdrowa tarczycą źle działa bo przysadka /TSH nie pogania tarczycy do pracy. I daj sobie spokój z w ogóle czytaniem tego idioty Artura. On tu realizuje leczenie ale swojej jakieś pizdowatosci. Na FB to można go zablokować a tu udziela się i niestety wprowadza w błąd
                                          • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 23.09.24, 06:19
                                            Czyli wychodzi na to że bardziej jest to skomplikowane, przynajmniej mi się tak wydaje smile
                                            • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 23.09.24, 11:34
                                              Oczywiście że tak. Arturek jest gamoniem, który każdemu orzeka niedoczynnosc i to po jednorazowych wynikach tsh I ft4. Nieważne czy ktoś był ostatnio przeziębiony, słabo jadł albo był w ciąży. Cyferki najważniejsze. Po jednorazowych wynikach tsh I ft4 to można sobie magię uprawiać. A w twoim wypadku też Ci nie wytłumaczy dlaczego tsh masz cały czas. Po prostu szkoda na to nieszczęście tracić czasu.
                                              • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 23.09.24, 11:53
                                                Myślałam,że tsh zacznie mi rosnac ale jednak nie, pewnie już nie ruszy nic w górę.
                                                • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 23.09.24, 18:23
                                                  TSH przy niedoczynności powinno być duże . Jak nie jest to pierwszy trop prowadzi do podejrzenia wtórnej niedoczynności. Jaka jest przyczyna wtórnej to trzeba badań. Czasem rezonans pokazuje czasem nie. Rezonans jednak to tylko obraz . Nie mówi nic o funkcji wydzielniczej przysadki. A no kortyzol może obniżać TSH ,dopamina może obniżyc TSH . I pewnie wiele innych. Jednak leczy się bez względu na przyczynę lewotyroksyną. Tylko wtedy nie patrzy się na TSH a na ft4. Które powinno być między 50 a 100 proc normy. Czasem duże ft4 tłumi ft3 ale nie koniecznie z osłabionej konwersji a bardziej przez wzrost rt 3 czyli odwrotnej T3 i przez degradację . To wszystko trzeba zbadac . Najlepiej z jednego pobrania . Ja np gdy dawkę zwiększałem to albo było lepiej jakiś czas albo było tak samo nie lepiej ale inaczej. Czasem dzieje się tak że przy dawce wyższej spada mocno ciśnienie tętno jest tak 80-85 . Niby nic takiego a ma się poczucie jakby omdlenie było blisko. Podobnie jak np podczas upału zbyt szybko wstać i zakręci się w głowie. Nie zawsze podniesienie dawki podnosi ft4. Czasem nawet jest spadek.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 24.09.24, 09:26
                                                    Tylko ze żaden lekarz nie zaproponował dalszych badań jedynie że tarczyca ok.
                                                    Moje badania tarczycowe z lipca
                                                    Tsh 0.945 (350-4.940)
                                                    Ft3 2.76 (1.58-3.91)
                                                    Ft4 0.97 (0.70-1.48)
                                                    A badania z lutego
                                                    Tsh 1.394
                                                    Ft3 2.82 (1.58-3.91)
                                                    Ft4 0.84 (0.70- 1.48)
                                                    A Pan wykonywał rezonans ?chyba warto zrobić też się zastanawiałam nad tym
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 24.09.24, 10:45
                                                    Rezonans nic nie określa . On obrazuje czy nie ma guzka w przysadce. Jak jest to dopiero się podejrzewa czy on coś wydziela lub blokuje . U ciebie wygląda to na nieduzy niedobór . Tak 25 do max 59 ug euthyroxu o ile jesteś dużej wagi bo jak do 60 kg to 50 za dużo nawet. To załatw sobie euthyrox jak lekarz nie chce wypisać. Nawet gdy nie pomoże to przestaniesz brać.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 24.09.24, 15:57
                                                    Myślałam że rezonans fajnie pokaże co z organizmem a jeśli się go robi pokaże np ogólnie w ciele ?smile
                                                    Warto robić nowe usg tarczycy ? Ostatnie robione 2 lata temu
                                                    Może Pan doradzi odnośnie badam jeszcze jakie warto wykonać?
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 24.09.24, 20:12
                                                    Rezonans to takie dokładniejsze prześwietlenie . Da obraz ale nie pokaże ile się czego wydziela . Badania nie wyleczą niczego. Mogą nakierowac na coś tylko. USG to też nie pokaże wiele . Tu trzeba chyba euthyroxu trochę . Może pomóc a jak nie pomoże to przestać brać i tyle . Ja bym szukał w kierunku niedoczynności wtórnej. Bo niskie dość fty i ft3 przy normalnym TSH to typowy przykład wtornej niedoczynnosci
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 24.09.24, 20:12
                                                    A do Artura
                                                    youtube.com/shorts/D8CxZA__k1U?si=VDakSIYswegEHwkl
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 24.09.24, 21:41
                                                    Pan wykonywał rezonans ? Już zrobiłam ich trochę ostatnio odpuściłam już trochę samopoczucie różne ostatnio gula w gardle pewnie bardziej nerwy, zastanawiam.sie właśnie też nad nerwicą
                                                    ... dziękuję .
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 05:37
                                                    Nerwica ? A znajdź w klasyfikacji chorób ICD 10 taka chorobę? Nie ma. Ale wiem o co chodzi ci chyba. Tylko nerwica jak to nazywasz też ma jakieś podłoże .
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 13:21
                                                    Bo czasem te objawy się tak pokrywają ta gula w gardle czasem zdenerwowanie nie wiadomo skąd więc myślałam właśnie ze może to nerwica skoro lekarze że tarczyca ok wyniki mam jakie mam plus zapalenie żołądka. Ale też jestem tego świadoma o czym Pan piszesmile
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 16:38
                                                    A nerwica jak nazywasz może być od tarczycy. Wtedy układ adrenergiczny jest zaburzony co daje takie objawy.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 24.09.24, 21:41
                                                    A lekarze wgl leczą niedoczynność wtorna ? wink
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 05:38
                                                    Powinni leczyć. Wtedy nie patrzą na TSH które jest za małe i nie pasuje do reszty wilynikow
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 10:46
                                                    Sprawa jest prosta, bierzesz mala dawkę 2 miesiące i albo coś się poprawia albo nie. Jak nie to szukasz przyczyny gdzie indziej. Nie ma czegoś takiego jak przystosowywanie się organizmu przez rok czy 2 lata. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, nikt za ciebie niczego nie zrobi. Możliwe, że tsh jest wiarygodne bo w tkankach masz sporo hormonu i organizm nie ma wcale braku. Ale jak nie weźmiesz to się nie dowiesz. Inna opcja to daj spokój z tarczycą i szukaj innych konkretnych przyczyn o podłożu organicznym. Jakieś nerwice i tego typu tematy to sobie odpuść bo lekarze Jak nie wiedzą co robić to tak mówią.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 13:34
                                                    Sama się obawiam tak brać lek, jutro rodzinna poproszę o badania, żaden lekarz mnie nigdy nie naprowadziłwink
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 15:39
                                                    No to trzeba dać sobie spokój z tarczycą, zbadać ją raz na pare miesięcy i obserwować czy tsh nie rośnie i szukać czego innego.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 20:01
                                                    Gdyby wyszła tarczyca po nie kad wkoncu by wyszło co dolega człowiekowi, a jeśli właśnie wzielambym lek tsh mogło by spaść całkiem?smile
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 20:47
                                                    Jakbyś brała z 100 to by spadło ale gdy na początek 12,5 albo i mniej to nie spadnie za dużo . A nawet gdyby spadło to zmniejszysz albo przerwiesz branie i się podniesie. A czasem w ogóle nie patrzy się na TSH np w wtórnej niedoczynnośći
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 26.09.24, 11:56
                                                    Badan nie dostałam bo młoda jestem i raz na rok mam nowe leki na żołądek mesopral i predox miał może Pan styczność?smile
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 26.09.24, 19:54
                                                    Zmień lekarz. To praktyka oszczędnego poz. Kosztem Ciebie . A żaden od żołądka nie pomoże ci na to. Wręcz może gorzej być
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 26.09.24, 21:56
                                                    Tylko gdzie się udać?uncertain
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 27.09.24, 20:02
                                                    Nie ma innej przychodni ? Zapisz się do endokrynolog gdzieś przy oddziale . Poczekasz i może wtedy . Że długo . Czas i tak upłynie . W tym czasie gdzieś próboj . Albo załatw euthyrox i bierz po małej dawce . Nie pomoże to odstawisz.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 27.09.24, 20:27
                                                    Tylko nie wiek czy się rozumiemy Panie Erwinie ,bo rodzinna mi daje leki na zapalenie żołądka, mówiła że skoro nie wyszły mi nadżerki i inne takie to nie ma sensu iść do gastrologa ? Chyba tal gastrologa
                                                    A Pan mi pisze żeby jednak do endokrynolog się wybrać ale z tarczyca czy wgl objawami ?rację Pan ma, czas mija działać trzeba
                                                    Pasowałoby ustalić skąd wgl to zapalenie żołądka ale doktorka nic dalej nie zaleciała, a teraz są tw różne siba itd chyba pasuje na własną rękę robić.
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 27.09.24, 20:43
                                                    Tarczyca może dawać objawy żołądkowe. No żółć może się cofac albo opróżnianie żołądka jest zbyt wolne i będzie zapalenie . Leczy objaw nie przyczynę To jak leczyć ząb przeciwbólowym.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 28.09.24, 15:11
                                                    No faktycznie ale żeby aż tak tarczyca rozwala ? Nawet jeśli u mnie może to to to skoro wyniki są w miarę aż takie dolegliwości by były?uncertain sama już nie wiem poczytam o tym teżsmile
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 28.09.24, 09:02
                                                    U mnie coś tak analizując to mam kortyzol 14,36 ug/dl
                                                    Tu piszą tak .
                                                    kortyzol >180–340 ng/ml (18–34 ug/dl, 500–940 nmol/l), ale wg niektórych autorów >200–340 ng/ml (20–34 ug/dl, 550–940 nmol/l) – wyklucza niedoczynność kory nadnerczy

2) kortyzol <50 ng/ml (5 µg/dl, 138 nmol/l) – potwierdza niedoczynność kory nadnerczy

3) kortyzol 50–180 ng/ml (5–18 µg/dl, 138–500 nmol/l) – wartości w tym przedziale, zwłaszcza <130–150 ng/ml (13–15 ug/dl, 365–415 nmol/l) mogą potwierdzać niedoczynność kory nadnerczy (szczególnie gdy obserwuje się ↓ Na+, ↑ K+, hipoglikemię, hipotensję, niestabilność hemodynamiczną, brak przyrostu lub utratę masy ciała); u pacjenta w ciężkim stanie taki wynik może oznaczać brak adaptacji (tzn. wzrostu stężenia kortyzolu) do tego stanu – rekomenduje się włączenie leczenia hydrokortyzonem i wykonanie testu z Synacthenem® po ustąpieniu ostrego stanu ciężkiego.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 28.09.24, 15:10
                                                    Kortyzol to miał Pan z krwi czy jakoś ze śliny?
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 28.09.24, 18:14
                                                    Niestety z krwi tylko . Ze śliny to robi się zazwyczaj średni kortyzol dobowy albo po to by nie jeździć np 4 razy do laboratorium . Tarczyca jako tarczyca to nie odczujesz jej ale ona reguluje wszystko. Na pewno nie masz normalnych wyników . Tylko o ile małe dawki nie wpłyną znacząco to nie licz że podniesie się ft 4 czy ft3 bo na jakiś czas się podniesie TSH spadnie i będzie to samo. Jeśli TSH po spadku się wyrówna do np 1 to ok a jak nie to bez sensu dalej podnosić . Chyba że wtórna niedoczynnosc. Niestety im dłużej czekasz tym może być trudniej wyrównać hormony
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 28.09.24, 21:21
                                                    No w ostatnich wynikach ft3 ft3 coś się podniosło a tsh spadło, leków na żołądek chyba nie będę brała tych ipp czytam o naturalnym leczeniu żołądka, dieta ,chciałabym żeby to przeszło..
                                                    Czekam.. hm skoro tyle lekarzy twierdzi ze ok tarczyca a tu różne dolegliwości człowiek zglupieje..co ma robić co dolega.
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 29.09.24, 07:26
                                                    Z lekami na żołądek to one nie leczą przyczyny. Już pisałem. Jakbyś brała euthyrox to by zupełnie pomieszały . Unika się euthyroxu i leków żołądkowych bo euthyrox źle się wchłania. Ale ty nie bierzesz i brać nie będziesz. Od czekania się nie poprawi. Dla mnie to możesz mieć trochę inaczej z normami. I dobra przemianę . Badalas kiedyś trab? Czy masz 0 czy może w normie ale tak bliżej górnej granicy? Bo mnie się wydaje że możesz mieć np trąb 1,5 a norma poniżej 2 . .
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 29.09.24, 10:31
                                                    Uważa Pan że warto spróbować naturalnych metod ? Czytałam o miodzie z manuka, aloes ale sama nie wiem co robić już mak z tym wszystkim uncertain czytałam też że faktycznie tarczyca a żołądek to ma powiązania ale co jak lekarze twierdzili że tarczyca ok. TRAB nie nigdy, warto zrobić? I co oznacza ten TRAB 0 w dolnej granicy ?smile poczytam.
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 29.09.24, 19:09
                                                    Trab to przeciwciała przeciw receptorowi TSH . Gdy są zazwyczaj jest nadczynność graves basedowa ale nigdy nie wiadomo czy sa pobudzające czy hamujące. Pobudzających nie masz bo TSH było by 0 . Nadczynność by była
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 29.09.24, 20:43
                                                    Sprawdzę sobie jak będę robić badania,żaden lekarz ich nie stwierdził
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 29.09.24, 21:05
                                                    I nie stwierdzi bez badania . Ale mało realne byś miała je. Bo graves basedowa to ciężko przeoczyć. Chyba że hamujące ale to rzadko i wyszły by w badaniu. No i uczciwie mówiąc nie wiem czy TSH by nie rośli wtedy. Nigdy nie zgłębiałem tego tematu. Ale TSH nie pasujące do ft4 i ft3 to ja mam i to jest przysadka lub tarczyca a na pewno związane z tym . Czy jeszcze coś nie wiem .
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 30.09.24, 13:25
                                                    Badając przysadkę to coś bardziej skomplikowanego nie ?wink

Jeśli mam zapalenie żołądka można brać witane d kwas Omega magnez?
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 30.09.24, 21:53
                                                    To akurat. Nie szkodzi. Natomiast potasu unikaj w tabletkach
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 01.10.24, 09:49
                                                    Mam też witaminy b12 kwas foliowy wite żelazo wapn to taki kompleks i osobno brałam witaminę d suplement co prawda i omega kompleks i zastanawiałam się czy to nie szkodzi, bo już taka jestem przerazliwilna , dziękuję
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 03.10.24, 05:09
                                                    Na tarczycę to jod ale nie jodek potasu bo on może hamować. Np jod organiczny . On słabiej się wchłania ale od razu może być wykorzystany do produkcji hormonów . Przecież nawet w ciąży kobiety muszą brać .
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 03.10.24, 09:25
                                                    Totalne bzdury jak zawsze
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 03.10.24, 15:15
                                                    Co u Pana Panie Arturze ?wink
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 03.10.24, 18:59
                                                    Wszystko dobrze 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 03.10.24, 19:21
                                                    Cieszę się, mi nadal doskwiera zapalenie żołądka masakra
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 03.10.24, 19:40
                                                    Jak nie ustawisz tarczycy to objawy żołądkowe to podstawa niestety leczysz objawy a nie przyczynę
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 03.10.24, 22:23
                                                    Nikogo nie obchodzi co masz do powiedzenia a mnie najmniej szanowny panie
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 08:33
                                                    A ja piszę do ciebie roberciku czego nie rozumiesz
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 09:18
                                                    Już Ci gamoniu pisałem, nie zawracaj dupy jak poważni ludzie prowadzą ze sobą konwersację. Leki, ciepla herbatka i do pokoju bajki oglądać.
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 09:32
                                                    Idiotów trzeba ignorować 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 09:35
                                                    Poważni ludzie to ty 🤦🏻🤦🏻🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 13:07
                                                    Dobrze ignoruj nie pisz.
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 14:44
                                                    Do ciebie nie pisze roberciku ani do Michałka na was szkoda czasu pisze w waszym wątku 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 17:21
                                                    Ty to lecz siebie koniecznie bo widać że masz jakieś urojenia . I ktoś taki chce radzić innym
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 04.10.24, 19:09
                                                    ♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 09:53
                                                    No zjebany łeb masz nie musisz ilustrować.
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 11:18
                                                    🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻troszkę kultury ♈♈♈
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 14:03
                                                    Ty i kultura? Zrozum że baran czy bydło rozumie tylko kij albo darcie się . Nic więcej. Więc czego oczekujesz. Coś ci się roi w głowie i tym się zajmuj
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 15:57
                                                    Arturek i kultura🤣🤣🤣
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 19:06
                                                    Wy pokazujecie kulturę 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 19:15
                                                    Precz szkodniku i dupy nie zawracaj.
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 19:22
                                                    Wypad z nie swojego wątku tak trudno to zrozumieć spamowcu
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 19:24
                                                    Tak to jest jak się na forum wpuszcza buraków nie rozumiejących zasad forum i śmiecić na nie swoich wątkach na waszych wątkach nawet by nikt nie zajrzał spamowcu
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 05.10.24, 23:56
                                                    Prostaku beż szkoły, won z tego forum, nikt cię tu nie chce, nikt ciecnue słucha. Wszyscy mają cię w dupie😅
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 06.10.24, 07:59
                                                    Kultura chlopcze
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 06.10.24, 11:48
                                                    Kultura do kulturalnych ludzi starcze, do takich odpadów jak ty to tylko najdosadniej.
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 06.10.24, 12:31
                                                    ♈♈♈♈zero wychowania ♈♈♈♈
                                                  • artur111111 Re: Podpowiedzi potrzebuję 06.10.24, 12:33
                                                    Nie zasmiecaj komuś watka ciężko ci zrozumieć że to nie twój wątek do ciebie nikt nie napiszę
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 06.10.24, 14:02
                                                    Tak, mamusia i tatuś cię nie wychowali, potwierdzam.
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 08.10.24, 12:18
                                                    Cóż. Bakterie też tworzą kultury. Więc i Artur jakąś tam ma . Byle jaką ale ma
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 08.10.24, 12:32
                                                    Gówniana kultura, ale zawsze jakaś. Jak to mówią z gówna bata nie ukręcisz.
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 16:36
                                                    Wydrukuj jej wyniki przy wtórnej niedoczynnośći i pokaż że TSH może być wtedy 0 a może być 1 a nawet 3 . Właśnie u osoby z zwykła niedoczynnością takie wyniki jak masz to sh jest ok 6
                                                  • michaldinio Re: Podpowiedzi potrzebuję 09.10.24, 09:57
                                                    Jeśli ktoś ma ft4 30% I ft3 50%-60% to nie będzie miał tsh 6. Oczywiście może tak się zdarzyć, ale sporo czytalem roznych wynikow na forach typu sfd i tam wiekszość miała tsh 1.5-3.0 przy naprawdę różnych wynikach ft4 bez żadnej zdiagnozowanej niedoczynnosci. Co więcej w jakim amerykańskim badaniu wyszlo że statystycznie przy tsh 0.8-1.1 ft4 I ft3 so około 45-50%. Jeśli masz dobra wrazliwosc na hormon to nie trzeba mieć wysokich wyników żeby tsh było spoko. I nie ma co się sugerować tym forum, bo tutaj różne teorie zostały wyniesione na absurdalny poziom.
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 09.10.24, 16:35
                                                    Na własne oczy widziałem że tak jest .
                                                  • erwin444 Re: Podpowiedzi potrzebuję 25.09.24, 16:33
                                                    Przystosowanie niestety jest i to rży każdej zmianie dawki. Czasem łagodniejsze czasem ostrzejsze. Moim zdaniem przy wysokim TSH jest nieprzyjemne przy TSH 1,5 znośne i znów paskudne poniżej 1 . Choć to może już przedawkowanie ,Wiem że potrafi spadać tętno po zbyt dużej dawce a jak jeszcze zwiększyć to będzie ponad 100.
                                                  • ewelka188 Re: Podpowiedzi potrzebuję 31.10.24, 18:06
                                                    I jak u Pani Lila ?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka