Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      jakie badanie

jakie badanie

(101 wyników)
    • Nie mogę schudnąć mimo diety i ćwiczeń na siłowni od kwietnia. Waga wciąż rośnie albo stoi w miejscu. Jakie badania powinnam wykonać, żeby znaleźć być może przyczynę takiego stanu?
    • W przyszłym tygodniu umówiłam się na wizytę do ginekologa. Wizyta niestety prywatna (w ramach NFZ dopiero za 3 mies.). Celem mojej wizyty jest prośba o dobranie tabletek antykoncepcyjnych (mam 2 dzieci i więcej nie planuję). Przed wizytą chciałabym jednak zrobić (oczywiście również prywatnie) wszystkie potrzebne badania (aby ograniczyć ilość wizyt), żeby na ich podstawie lekarz przepisała mi tabletki. Proszę o informacje jakie badania zlecają lekarze do tabletek lub plastrów antyk...
    • witam, chcialabym wykluczyc u siebie wymienone choroby, ale nie do konca wiem jakie i gdzie w warszawie badania zrobic? z krwi, moczu, wymazu? wymazu z szyjki macicy czy cewki moczowej? tyle roznosci w necie znalazlam ze sie gubie. napisze w czym problem: nawracajace infekcje cewki moczowej - w tym roku z 4-5 razy chyba. na ogol oczywiscie na wyjezdzie albo w weekend stan sie tak zaostrzal ze kazdy lekarz sie nie silil na robienie badan tylko albo furagin, albo monural, palin, a ostatnio ...
    • oprócz tarczycy, nie przyjmuję hormonów, jestem dwa lata po urodzeniu dziecka i ciągle 15kg do przodu, help me....
    • Witam. Moje libido równe jest 0. Koniecznie chce to zmienić. Jakie badania kontrolne hormonalne powinnam zrobić, może w niskiej ilości hormonów tkwi problem. Estrogeny? Proszę o opinię.
    • Witam! Od kilku dni mam problemy z pęcherzem, biorę lek Urosal, troszke pomaga. Do jakiego lekarza mam pójść i jakie badania wykonać aby wiedzieć, że juz wszystko jest w porządku? Bardzo dziekuję za odpowiedź.
    • Słuchajcie, od jakiegoś czasu mam problem. Zauważyłam, że po niektórych posiłkach jest mi nie dobrze, mam "kluchę" w gardle albo w żołądku, poza tym jest mi ciężko (nawet jak się nie przejadam). Podejrzewam, że są to problemy albo z żołądkiem albo z wątrobą. Na jakie badania (krwi?) się udać? Poza tym chciałabym zrobić badania kontrolne krwi - jakie są podstawowe? Druga kwesta jest mniej ważna najbardziej zależy mi na odpowiedzi na pytanie pierwsze. Dziękuję z góry!
    • Chciałabym sie dowiedzieć jakie badania mam wykonać w kierunku serca, che się dowiedzieć czy jest wszystko o.k, a także czy z żyłami jest wszystko w porządku. Co radzicie na początek i do jakiego lekarza.
    • w 100% ????
    • coś chyba niedobrego się u mniena tle hormonalnym dzieje. Chcę iść do endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa. Jakie badania moge zrobić, aby nie iśc "z pustymi rękami"? Zapewne doktor przepisze jakieś swoje, ale pewnie są badania tzw. podstawowe, które spowodują że pierwsza wizyta (płacę) nie będzie bezproduktywna.
    • Chcemy z mężem zaplanować ciążę. Chcemy sie do tego przygotować. Jakie badania , jakie szczepienia powinnam wykonać? Jak narazie zaczełam od szczepienia przeciż żółtaczce....
    • planuje rozpoczac wspolzycie z moim chlopakiem, jestesmy ze soba od kilku miesiecy. On przede mna mial kilka partnerek (w tym kilka przygod bez prezewatywy)i bardzo sie boje zarazic jakas choroba, on czuje sie zdrowy ale wiem ze czasami niektore choroby przebiegaja bezobiawowo ale sa i mozna sie nimi zarazic. jak myslicie jakie badania moglby zrobic moj chlopak zebym mogla sie czuc bezpiecznie?
    • Jakie badania należy wykonać przed zajściem w ciążę?Jak się do niej przygotować:) Czytam wiele na ten temat ale chciałabym też usłyszeć praktyczne porady obecnych matek:) Pozdrawiam
    • tak jak w temacie: jakie badania krwi mogą wykazać ciążę? czy po takich podstawowych byłoby coś widać?
    • Sluchajcie jestem stara baba i u gina bylam juz sporo razy ale....ginekolog niegdy nie skierowal mnie na badania hormonalne, usg pochwy czy takie tam oprocz oczywiscie cytologi i takich normalnych badan. Wlasnie niedlugo wybieram sie do gina na wizyte i moze to ja powinnam zaproponowac zeby dal mi skierowanie na rozne badania. Jeszcze nie rodzilam ale sadze ze niedlugo bede sie przygotowywac do ciazy. Niestety nie spotkalam narazie kompetentengo gina. Wiec jakie badania powinnam m...
    • od 5 dni spóźnia mi sie okres, wczoraj zrobiłam test, ale wyszedł negatywny, zresztą w tym miesiacu ciaża jest mało prawdopodobna. wybieram się do lekarza ale moze zanieść mu od razu jakieś badania? co warto zrobić żeby mnie od razu nie odeslał? cytologię robiłam miesiac temu wyszła dobra, przez miesiac brałam srodki przeciwgrzybicze bo miałam infekcję ale teraz w biocenozie nie mam żadnych zmian. zrobić morflogę? badania moczu? czy od razu jakieś hormonalne?
    • na jakie badania wysyla lub jakie przeprowadza ginekolog u kobiet majacych problemy z zajsciem w ciaze? jakim badaniom musi poddac sie partner? z gory serdecznie dziekuje!
    • Mam zamiuar wybrać sie do ginekologa. Mam anemie prawdopodobnie z powodu zbyt obfitego okresu,problemy z wagą,wypadanie włosów,dlugie,obfite i bolesne miesiączki i w ogóle sie nie poce i jestem ciągle senna. Jakie badania powinnam sobie zrobić by niezmarnować 1 wizyty.
    • Od dłuższego czsu walczę bezskutecznie z grzybicą i stanami zapalnymi pochwy, (miałam też wymrażaną nadżerkę), teraz przeczytałam w wątkach znalezionych w wyszukiwarce, że należy zrobić badania laboratoryjne (szkoda, że lekarz mi tego nie zasugerował, a za wizytę płacę 150zł). I teraz chciałabym się dowiedzieć jakie to powinny być badania. -posiew z kanału szyjki macicy (czy to jest to samo co wymaz z kanału szyjki macicy) czy to może powinien być posiew z pochwy? -bakterie b...
    • Witam,przebywam teraz w Anglii i chciałam zrobić sobie podstawowe badania ginekologiczne.Wiem że cytologie robią już na pierwszej wizycie,ale czy moge poprosić o badanie piersi,usg,czy badania na poziom hormonów tarczycy?Sorki,ale jestem tu od niedawna i nie wiem jak to z tym lekarzem w Anglii wygląda.Jeśli któraś z Was wie coś na ten temat to bardzo prosze o rady.W google szukałam,ale pisza tylko o badaniach w ciąży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się