Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      jakie badanie

jakie badanie

(6 wyników)
    • mam do Was pytanie,,ponieważ wiem, ze mój organizm jest fatalnie zagrzybiony i z dołu i z góry (dieta,palenie, kawa, wino, brak ruchu...dlugo by pisac) i objawy mam jak dla mnie wszedzie i na okragło przerózne dlatego wiem, ze grzybice to ja mam juz wszedzie i chciałabym zaczć od jakiegos poczatku - czyli wiedziec co i gdzie...jaki komlet badań powinnam zrobic zeby od czegos zacząc??? z kilku objawow wymienie - skóra: na twarzy ropne wypryski ostatnio obok ucha urósł mi potowrnie wielki peche...
    • jakie badania nalezy wykonac by sprawdzic czy jest grzybica pochwy?czesto mialam stany zapalne pochwy, na co dostawalam dopochwowo czopki.czy to moze oznaczac ze mam grzyba pochwy?jakie badania w tym kierunku nalezy zrobic?
    • Chciałabym się dowiedzieć, jakie badanie z kału jest najpewniejsze, że potwierdzi obecność candidy, bo czytałam, że jest ich kilka - posiew, mykologiczny posiew, badanie mykologiczne kału? Interesuje mnie głównie, jakie tabletki mogę wziąść. Bo kandydozę, na pierwszy rzut oka, miałam przez kilku lek. zdiagnozowaną. Teraz chcę wiedzieć, jakie tabletki mi pomogą. Jutro chcę zanieść do labolatorium, a nie wiem, jakie dokładnie zrobić badanie z kału. Proszę o pomoc. Trochę czytałam na foru...
    • Lecze sie na borelioze antybiotykami od 6miesiecy i wiadomo, ze grzybek nie jest mi obcy ;( Ale wlasciwie nie o tym. moje 3,5letnie dzecko jest alergikiem, ma wiecznie podkrazone oczy, jest bladziutka, brzydki zapach z buzi (ale tylko w nocy), mimo mycia zebow. lubi slodycze, ale bez przesady (nie je cukierkow, lizakow, tylko herbatniczki, lody). je duzo zdrowych rzeczy - chleb chrupki pelnoziarnisty, wafle ryzowe, jogurty naturalne bez cukru, warzywa, owoce, pije tylko wode i so...
    • Jakie testy trzeba wykonać, by w stu procentach miec potewierdzenie kandydozy. Nie mam już siły chorować, a właściwie nie mam już siły na chodzenie od gabinetu do gabinetu, w których mnie traktują jak hipochondryka. Służba zdrowia to teraz głównie intratna działalność gospodarcza, a nie służba. Nie mam forsy do wyrzucenia. Jestem pewna , że mam drożdżycę, ale jak to udowodnić lekarzom? Moja lekarka nie daje nawet skierowania na badanie krwi. Czy da coś kolonoskopia?
    • Witam! Podzielę się z wami moim problemem... w lutym br. zaczęłam niewinnie chorować ... kaszel,cały zatkany nos (24 godz.) dziwna ciągnąca się flegma po całym gardle której nie umiałam wykrztusić,duszności miałam całymi dniami myśląc że to przez zatkany nos.robiłam syrop z cebuli,herbatki,płukanki-nic. Poszłam do lekarza który przepisał mi Duomox który miałam brać przez 5 dni,nic nie pomogło-wręcz się pogorszyło. Poszłam po raz kolejny i powiedziała mi,że to ...NERWICA ... najłatwiej powiedz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się